Sd.Kfz.181 Tiger I (Late Production) Ausf.E

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Kasutaja avatar
KASTNER
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas KASTNER »

Ah, et mõne minutiga, ma otsisin oma 15-20 minutit, ennem kui midagi leitsin! :)
Kasutaja avatar
välihall
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas välihall »

Vabandan köigi ees - lihtsalt soetasin ka sama asja...
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

KASTNER kirjutas:Ah, et mõne minutiga, ma otsisin oma 15-20 minutit, ennem kui midagi leitsin! :)
Eks see info otsimine on samuti omaette kunst, mida saabki õppida ainult ise erinevaid märksõnu proovides, foorumil mingi konkreetse asja küsimine on muidugi lihtsam, aga kui ikka tuleb järjest ühtedele ja samadele asjadele vastata, siis väsib lõpuks ka kõige kannatlikum :roll:
Sest milleks siis muidu kogu foorumi varasem materjal olemas on - ikka selleks, et juba läbinämmutatud probleemide lahendused kõikidele soovijatele kättesaadavad oleksid.

Aga veidi siis vinüülist (või tont teab, millest nad õieti tehtud on) roomikutest kah, ise olen neid ainult paari Panzer I juures kasutanud, siis tuli siiber lõplikult ette :? Probleemid, mida mina märkasin peale üldteada punnitamise valedes kohtades: värv ei tahtnud hästi peal püsida, veidi rohkem painutades kippus lahti lööma, kuigi see võib sõltuda erinevate tootjate poolt kasutatud materjalist. Esimese värvikorra võtsin leelist kasutades maha ja siis olin parajalt hämmeldunud: roomik oli keemia mõjul jupi maad pikemaks veninud, nii lontis, et ei saanud enam normaalset välimust. Ei osanud muud, kui lõikasin paar lüli lühemaks ja "õmblesin" otsad imepeene traadiga kokku, kuna algne kinnitus läks lühendamise tõttu prügikasti.
Selleks et ebameeldivat punnitamist vähendada, soojendasin neid kohti elektripirni vastas, painutasin vastassuunda ja siis külma vee alla - jäi enam-vähem, kuigi sel kombel saab vist ainult üsna jäigast materjalist roomikutega toimetada.
Vabandan köigi ees - lihtsalt soetasin ka sama asja...
Ei sest ole miskit, omad poisid, joped seljas.... :wink:
Aga selle mudeliga tekib kohe probleem zimmeriidiga - kas mitte hakata jamama, kuid saada sel juhul "mitte päris õige" välimusega mudel, sihuke omaloomingu tasemel, või siis võtta vaim kokku ja harjutada veidi pahtli ja zimmeri tegemise labidakesega, kuni proovitükile pealekantud faktuur tundub sarnane reaalse masina fotodel näha olevale. Teine tee nõuab küll rohkem, kuid tulemus on seda väärt, siin foorumis on Siim ja Andrus zimmeriidiga mudelite pilte üles pannud, pealekandmise tsükkel on kenasti näha koos kommentaaridega, tuleb veidi vanemates postingutes kaevata.

Urmas.
Kasutaja avatar
KASTNER
Liige
Kontakt:

Sellel tankil on kaasas uued DS lindid, vähemalt karbil oli kirjutatud! :D
fossiil
Liige
Kontakt:

Nojah, ega ma selle kohta midagi tarka öelda oska - pole kogemust - nii et proovi järgi ja kirjuta ning näita pärast meile kah, saame kõik veidi targemaks.

Urmas.
Kasutaja avatar
KASTNER
Liige
Kontakt:

Nii sai korralikult värviga mökertatud :D ja arvatavasti ma kasutasin liiga palju kuiva pintsli meetodit :( !
Selline mulje jääb nagu selle tankiga oleks 24/7 majadest läbi sõidetud :D või siis tanki meeskond üritanud värvi maha kraapida!
Masinal puuduvad veel lindid, tööriistad, trossid ja muu kola!
Kleepsud on puudu ja lakkimist vajab ka!
Ma avastasin suht palju vigu pilte vaadates, pea aegu iga pildi pealt! :(
Ma arvan, et sai palju pilte pandud üles :D .
Ega palju lobise, pilte ka!

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Aga lintidega olen jõudnud nii kaugele!

Pilt
Pilt
Pilt

Peale esimest kihti värvi ja ära kuivamist oli ikka sama pikk, nii, et siis ei veninud ei pikemaks ega jäänud ka lühemaks! :D

Pilt
Pilt
skeletondude
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas skeletondude »

Hetkel tundub jah, rohkem Aafrika korpuse tanki moodi ning kuivpintsel peaks veel "kuivem" olema tegelikult, proovi mitte suvaliselt igalepoole kriime teha vaid ainult sellistesse kohtadesse, nagu luuginurgad jne., kus värv peaks maha tulema.

Aga noh, tegelikult isegi normaalne, nüüd üks-kaks pesu ka ja ongi valmis. ;)

Marek
Surmaingel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Surmaingel »

Jah, tõden, et sellist Tiigrit pole mina ennem nännu!
Kuid:
1. Näe rohkem vaeva detailide küljest plastikujääkide eemaldisega,
2. Ära liig hoogu satu igasugu pesude ja muu jurriga,
3. Katsu värvi tiba rohkem vedeldada ja värvi vajadusel(sa vist pinseldad?) mitu korda,
4. Ära nüüd seda saani nii ära ka kraabi, kole on ju!

A kui aus olla, Skeletondude annab asjaliku hinnangu!
Ää pääd lonti lase, Tiigrimees!
fossiil
Liige
Kontakt:

Nojah, eks see on ju sinu esimene Tiiger? Ja palju oleks tahetud, et esimese raksuga kohe kõik perfektselt välja kukkuma peaks, nii et selles mõttes pole hullu midagi. Kuivpintsliga toimetades oled hoogu läinud jah, neid kriime on nüüd nii palju, et tundub, nagu oleks kollane värv alumise halli pealt maha nühitud. Kuid metallist ratastega Tiigritel oligi kollane põhivärviks. Aga kuna zimmeriiti nagunii ei ole, pole sel kõigel erilist tähtsust, arvan et tooni teist tibakese, pane roomikud alla ja lõpeta selleks korraks ära, üldmulje on ju tegelikult päris hea.

Urmas.
Kasutaja avatar
KASTNER
Liige
Kontakt:

Kui aus olla siis see on minu esimene Tiger I enne ehitasin ka Tiger II-he :D !
Kasutaja avatar
välihall
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas välihall »

Roomikutest siis niipalju ,et need ikka hoopis midagi muud kui Zvezda ja Tamya asjad -liimida saab ka tavalise plastiliimiga - materjal sama ,mis
poolroomikute juhid ja katused ja ei vaju läbi nagu muud kummipaelad.
Kasutaja avatar
KASTNER
Liige
Kontakt:

Nonii, üle pika aja sai jälle tegeleda tiigriga, sobitasin lindid alla, et näha milline välja näeb!
Pesuga sai natukene jamada ja vajab kindlasti veel ühte pesu :D, ausalt öeldes sai natukene puuse pandud!

Pildid!

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Kasutaja avatar
janno8
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas janno8 »

Paisatb et vahepeal on tiigrid tagasi moodi läinud, iseenesest tore masin, roomikutega veel vaja veits vaeva näha ja hakkab looma :wink:
joomise maha jätame jätame, selle peale võtame võtame
fossiil
Liige
Kontakt:

Pesulahust oled päris suurtes kogustes peale lahmanud, mistõttu on ta ka igalt poolt laiguline. Mille baasil pesulahuse tegid - tärpentini?

Urmas.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Kuhu torni külgedelt varuroomikulülide kinnitused jäänud on??
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist