Miks viidi pealinn St. Peterburg-st Moskvasse?
Miks viidi pealinn St. Peterburg-st Moskvasse?
Ühe põhjusena olen kuulnud, et vaenulik Eesti oli liiga lähedal. Kas tõesti Karu kartis kirpu

Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
ma arvan, et pealinna peterburist äraviimine peterburi pommitamist ei takista nagu ka ajalugu hiljem tõestas.
venemaad pole kunagi seganud ka pealinna kui sümboli langemine vaenlase kätte mida omakorda tõestab napoleoni sõjakäik ja samuti seegi, et stalini valitsus oli moskvast evakueeritud ja valmistuti pealinna sakslastele jätma.
põhjus on siiski muus.
venemaad pole kunagi seganud ka pealinna kui sümboli langemine vaenlase kätte mida omakorda tõestab napoleoni sõjakäik ja samuti seegi, et stalini valitsus oli moskvast evakueeritud ja valmistuti pealinna sakslastele jätma.
põhjus on siiski muus.
Aga, miks tagasi ei toodud
Mulle endale tundub, et Eesti ja Lääne oht oli ainult ettekääne, tegelikult häiris neid äkki see, et ikkagi endine tsaarivõimu sümbol. Iseenesest, kui Venemaa tahab olla osake euroopast, oleks neile kasulikum, kui pealinn olek Peterburg, ilusam ka kui Moskva.
Mulle endale tundub, et Eesti ja Lääne oht oli ainult ettekääne, tegelikult häiris neid äkki see, et ikkagi endine tsaarivõimu sümbol. Iseenesest, kui Venemaa tahab olla osake euroopast, oleks neile kasulikum, kui pealinn olek Peterburg, ilusam ka kui Moskva.
Clash tean seda isegi, selleks tahtis Peter Eestit ka endale, aken euroopasse.
Kuid Leninile ja Stalinile meeldis ka euroopa, veel rohkem, kui Peetrile. Neile meeldis euroopa nii väga, et tahtsid seda lausa omale saada.
Ometi jäi pealinn Moskvasse, ka siis, kui punaarmee nr.1 maailmas oli.
Kuid Leninile ja Stalinile meeldis ka euroopa, veel rohkem, kui Peetrile. Neile meeldis euroopa nii väga, et tahtsid seda lausa omale saada.
-
kapralheinz
- Liige
- Kontakt:
Tänage Issandat taevas, et Peeter valis Neeva jõe suudme, hr. Jüri Kuuskemaa andmetel puudus vähe, et Peterburg oleks Paldiski kohale rajatud. Jube mõeldagi...
[url=http://www.youtube.com/watch?v=35wkGEnD ... ed&search=]"Panzerlied"[/url]
Ametlik põhjendus oli vist ikka see, et riigipiir jääb liiga pealinna ligi ja lisaks sellele pidi see olema ajutine, sest sõjategevus käis üprsiki ligidal. Tegelikult ikka vist asi selles, et Moskvas käis see nõukogude võimu kehtestamine küllaltki veriselt ja vaja oli sel linnal rohkem silma peal hoida. Midagi olen kuulnud ka kahe linna vahelisest konkurentsist.
Huvitav kúll. Kas Sa v6iksid täpsustada, kus Júri Kuuskemaa sellest k6neles v6i kirjutas. Tahaks sellest plaanist vähe täpsemalt teada.kapralheinz kirjutas:Tänage Issandat taevas, et Peeter valis Neeva jõe suudme, hr. Jüri Kuuskemaa andmetel puudus vähe, et Peterburg oleks Paldiski kohale rajatud. Jube mõeldagi...
Aga m6elda sellele on t6esti jube ... Ei oleks olnud siis vist ei Vabaduss6da, Tartu rahu, Eesti vabariiki, seda foorumitki siin, kus nii m6nus juttu vesta.
Mitte siiski Peterburgist, vaid Vasjastani päälinnast käis minu mälu järgi J.Kuuskemaa jutt. Varitses oht, et uueks pealinnaks saab Tallinn (kui läänelik ja haritud rahvaga varustet linn)ignatius kirjutas:Huvitav kúll. Kas Sa v6iksid täpsustada, kus Júri Kuuskemaa sellest k6neles v6i kirjutas. Tahaks sellest plaanist vähe täpsemalt teada.kapralheinz kirjutas:Tänage Issandat taevas, et Peeter valis Neeva jõe suudme, hr. Jüri Kuuskemaa andmetel puudus vähe, et Peterburg oleks Paldiski kohale rajatud. Jube mõeldagi...
Aga m6elda sellele on t6esti jube ... Ei oleks olnud siis vist ei Vabaduss6da, Tartu rahu, Eesti vabariiki, seda foorumitki siin, kus nii m6nus juttu vesta.
TÕDEONAJATÜTAR
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist