Eesti Tiigrid/Pantrid

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
xawa
Liige
Kontakt:

Eesti Tiigrid/Pantrid

Postitus Postitas xawa »

Paluks pilte ja infot Eestis ringi liikunud(kui see ikka tõele vastab) Saksa Tiigrite ja Pantrite kamo ning erimärgistuste kohta.
Kavas valmistada vastav dioraam.
Kasutaja avatar
välihall
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas välihall »

No vaata vähe ringi-pole sa esimene kel see mure.
Enamus pilte mida olen näinud on talvecamos - üks Panther
suvevärvis .
Üldiselt olen suutnud leida korduvalt samu pilte , ilmselt kui kellegil
ongi midagi huvitavat - siis jagada ta ei soovi....selline kogujate värk-
vaatab ise ja silitab.
Mis puutub asja töepärasusse siis piilu näiteks teemat IIms -kus selline
asi - Armeeabteilung Narwa Ia KTB 02.1944 - 09.1944
Teed shopingutuuri ja palun-talvine krivasoo kus Tiigrid möirgavad.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

See teema huvitab paljusid, kuid enamalt jaolt soovitakse ju kohe valmis materjali kandikul kätte kandmist... :roll: Kuna ma ise selliste kultusmasinate (nagu Tiiger ja Panter) vastu pole seni veeel erilist huvi tundnud (mul on küll sadakond karpi, kuid nende seas pole ühtegi Pantrit, üks Tiiger küll on, kuid Porsche variant), siis ei ole ka asja vastu seni rohkem huvi ilmutanud, kui hädapärast vaja - näiteks mõne kollegi küsimusele vastust otsides.
Seepärast ma Pantrite kohta ei tea veel suurt midagi, näiteks Kagero Topcolors pantrite kohta, mille võid leida siit: http://www.farposst.ru/phpBB2/viewtopic.php?t=8584 pakub kõikmõeldavaid versioone, nende seas paras ports Lätis võimelnud tanke, kuid Eesti kohta ümmargune null.... Nii et tuleb otsida, seda eriti igasugu ajaloolistes ja ka mudelifoorumites, kõigepealt leida üksused, mis soovitaval perioodil siinkandis müttasid ja Pantreid omasid ning siis võib ka miskit leida. Sellist valmis kujul materjali pole ilmselt veel kusagilt võtta.
Tiigritega on veidi lihtsam, 502 Scw.Pz.Abteilung, mis Leningradi all müttas, käis Eestist kah läbi, üks kuulsam tankiäss Otto Carius, kes hetkel Austrias pinsipõlve peab (võimalik et toimetab veel ka omanimelises apteegis), oli samuti selle üksuse koosseisus. Tänu Panzergrenadieri otsingutele sain teada, et Krivasoo lahingus lasti ta Tiigril komandotorn pealt ära, aga ta ise jäi imekombel terveks. Mees kirjutas ka raamatu "Tiigrid poris", mis on iseenesest kena emotsionaalne lugemismaterjal, kuid mudeliehitaja jaoks ei leidu seal praktiliselt midagi, millele mudelit tehes toetuda. 1992 aasta augustis andis ta intervjuu, mille leiab siit: http://www.dishmodels.ru/gshow.htm?p=3652 , aga pilte - selleks on ju google olemas, lööd sisse Scwere Panzer-Abteilung 502 ja voila! Üsna hea ülevaade on siin: http://www.tiif.de/board.php?boardid=3& ... 67631d0b5b , siit leiab hulga pilte just 502 pataljoni Tiigritest. Niipalju oskan veel öelda, et Otto varase Tiigri nummer oli 213, järgmisel 217, teiste masinate koha pealt pead uurima 502 pataljoni kohta kirjutatut, otsid sealt tankide komandöride nimed, "googeldad" nendega ja hea õnne korral võid teada saada ka nende masinate numbrid. Siis uurid pataljoni lahinguteed ja vaatad kuskohas nad mis ajal olid. Selge värk, et see võtab päris palju aega, aga nõuda et olgu kohe ja kõik olla - kas siis tõesti peaks keegi teine selle sinu eest ära tegema?

Urmas.
xawa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas xawa »

Tänud vastanutele!

Eestiga seotud ajaloolist pildimaterjali olen juba veidi aega korjanud, k.a. igasuguse militaartehnikaga. Ja tõesti ei ole selline otsimistöö mitte lihtsamate killast ;) Mart Laari viimases raamatus oli paar ajaloolist pilti rasketehnikast Eestimaa pinnal.

Igaljuhul Tiigrid ja Pantrid on juba ootevalmis ning kavas valmistada veidi ebatavaline dioraam 8)

Tänud veelkord vastuste eest!
xawa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas xawa »

Väike eelvaade valmivast. Üks asjahuviline on haisu ninna saanud Eesti rabas leiduvast 'kullaaugust' mis kubiseb sinna uputatud Tiigritest.

Pilt
Roco
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roco »

ma pean enda materjalid yle vaatama ehk leian midagi.
lätis olnud masinatest on mul rohkem camo pilte, kuid kuskil jäi hea panthri pilt ka silma, mart laari yhes raamatus on näiteks yks foto kus panther ja bergepanther mõlemad narva kandis
Kasutaja avatar
Sturmmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sturmmann »

On olemas selline raamat.Kahjuks ise ei ole veel näinud aga tundub huvitav olevat.

http://cgi.ebay.de/Panzerkampfgruppe-St ... dZViewItem
Kasutaja avatar
välihall
Liige
Kontakt:

502

Postitus Postitas välihall »

Siis sedasi...

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Oi oi oi, selle viimasel lingil nimetatud raamatu peaks küll soetama.

Väike otsing googli teel tõe päevavalgele väikese näidise mis hämmastavad pildid seal sees on.

http://www.jjfpub.mb.ca/strachwitz_sampler.htm#10

Oh, väriseva häälega küsin, ega keegi selle raamatu allalaetavale versioonile teed ei oska juhtatada?
Faust
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Faust »

See viidatud raamat oli suht alles naaberfoorumis wehrmachtis teemaks ja seal plaaniti seda ka kambapeale tellida.
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

See dioraam tuleb küll vägev :)

Raamatust rääkides tekitas see ka tundeid , abebooki abil saab teist 37 $ ja 15 $ transat otsa... kuna aga müüja on usas siis lisaks veel euromaksud ja käibemaks ja tollivormistamisetasu ja äkki veel midagi kuningale meeleheaks :(
MOrav
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MOrav »

Kriso hind 720 kr - kuni koduukseni ilmselt.

http://www.wehrmacht.pri.ee/foorum/phpB ... riso#38174
xawa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas xawa »

Tänud vastuste ja materjalide eest. Pilte uurides jäi silma, et esimesel kahel pildil oleval Tiigril on välimisest rattarea neljast rattast alles jäänud vaid kolm ning kolmandal pildil vaid üks ratas.
Oma Tiigritega läksin ses suhtes alt, et need on hoopis metallratastega ja mitte talviste roomikutega.

Dioraamile minevad Tiigrid said talvise kamo ning numbrid 213, 217 ja 231. Logoks tuleb ka antud mammut, kuid mitte nii detailselt kuna tegemist suht väikese pildiga 1:72 mõõtkavas, siis pigem ähmase jäljendiga.

Lisaks tuleb dioraamile üks Pz.IV numbriga 134. Pantrid jäävad ootama paremaid aegu ;)

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt
Kasutaja avatar
Sturmmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sturmmann »

Müüja kelle eBay lingi ma ülesse panin on väga hea müüja.Olen ise tema käest mitu korda raamatuid tellinud.Kui tellida ainult üks raamat,tuleb see kohale umbes nädalaga. Ühe raamatu puhul pole mul veel mingit impordimaksu olnud.Kui rohkem tellid,on impordimaks.Eile alles sain sama müüja käest tellitud 5 raamatut kätte,Impodimaks oli 68.-+teenustasu 75.-.
Kahuks saab selle müüja puhul,väljaspool USA,maksta ainult PayPaliga.
Aga tuleks odavam kui 720.-
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Sa ilmselt ei võtnud vaevaks Otto intervjuud lugeda, seal ta vastab rataste kohta küsimisel, et nad võtsid esimesed välimised rattad maha väga halbade teeolude korral, tavatingimuses kasutasid täiskomplekti. Maha võeti selleks, et veorattal oleks paksu pori sees väiksem takistus. Aga see pilt, kus on ainult üks välimine ratas järel - paljugi mida võis ette tulla.
Tiigrid numbritega 213 ja 217 koos laukasse sattuda ei oleks saanud - 217 numbriga masin oli juba "keskmise seeria Tiiger", mille turjal Otto Pillausse ratsutas. 231 koha pealt peab veidi uurima - üks masin peale Otto oma olevat veel tookord Krivasoo kanti maha jäänud (õhiti loomulikult), aga mis numbriga...

Urmas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist