valguta
valguta
oli täna väljasõit rannu suunas(võrtsjärv) märkasin enne valgutat kuulipilduri dsotte,on teepealt nähtavad.küsimus seisneb selles,kas on keegi seal kandis uurimas-otsimas käinud?kas on midagi sealt leitud?
Elan antud baasist umbes 2km eemal
Jõudnud sinna veel pole.Asub tegelikult valguta-rõngu tee peal!Kannab nimetust harja/arja(ei tea kas see h täht käib sinna v mitte) baas!Külakeeli kannab nimetust sõjaväebaas!Juttude põhjal olen kuulnud et seal olid ka tuumalõhkepead olemas!Nüüd seal tehti lageraie ja teepealt kenasti näha
Tegelikult oli tol baasil veel olemas ka "pette baas"(umbes 500m eemal olevad puust rajatised,hävinenud täielikult aegade jooksul).Aga jah,soovitan ära käia kuna sinna enam varsti ei lasta!

-
- Moderaator
- Kontakt:
Kuhupoole 500 m? Lagedal või metsas? On seal veel säilinud mingeid valle või teid? Tegelikult peaksid kusagil läheduses olema lisaks pettepositsioonidele ka varupositsioonid.winzip kirjutas:Tegelikult oli tol baasil veel olemas ka "pette baas"(umbes 500m eemal olevad puust rajatised,hävinenud täielikult aegade jooksul).
Üle suure tee sealt-näitab tuudi-muru tee!Sealt keerad sisse ja kuskilt kohe metsavahele.Ei ole seal käinud eriti.Kapral Karu kirjutas:Kuhupoole 500 m? Lagedal või metsas? On seal veel säilinud mingeid valle või teid? Tegelikult peaksid kusagil läheduses olema lisaks pettepositsioonidele ka varupositsioonid.winzip kirjutas:Tegelikult oli tol baasil veel olemas ka "pette baas"(umbes 500m eemal olevad puust rajatised,hävinenud täielikult aegade jooksul).
-
- Moderaator
- Kontakt:
Paistab, et siin midagi tõesti on: http://kaart.otsing.delfi.ee/index.php? ... 9defc5a10d .
Kindel, et need olid valepositsioonid? Kui vana mets seal peal on ja kas need positsioonid paistsid varem ka tee peale ära? Kui mitte, on ehk pigem tegu varupositsioonidega, mida oli ette nähtud koguni kaks.
Minu teada peaks seal endises sõjaväelinnakus elama veel üks eestlasest ohvitser, kes sealsamas teenis.
Kindel, et need olid valepositsioonid? Kui vana mets seal peal on ja kas need positsioonid paistsid varem ka tee peale ära? Kui mitte, on ehk pigem tegu varupositsioonidega, mida oli ette nähtud koguni kaks.
Minu teada peaks seal endises sõjaväelinnakus elama veel üks eestlasest ohvitser, kes sealsamas teenis.
Pidavat olema valepostitsioon.Eestlastest kui ma ei eksi siis Evald Mihkra:Kapral Karu kirjutas:Paistab, et siin midagi tõesti on: http://kaart.otsing.delfi.ee/index.php? ... 9defc5a10d .
Kandidaat nr 119 - EVALD MIHKRA
Sünniaeg: 02.09.1934
Sünnikoht: Kadila küla Lääne-Virumaa
Õppeasutus: Rakvere Pedkool 1953, Leningradi Kahurväe Sõjakool 1956
Eriala: õpetaja, sõjaväelane
Töökoht: OÜ Rõngu Roil
Amet: juhatuse liige
Kelle käes peaks olema ka võtmed antud baasi ladudesse jne sisse saada!Temaga rääkida siis ta jutsutab sellest päris põhjalikult:)
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist