Haukka grupp

Raamatud, ajakirjad, muud trükis ilmunud materjalid. Filmid. Webilehed. Muud kohad kust infot ammutada...
Vasta
Tapper
Liige
Kontakt:

Haukka grupp

Postitus Postitas Tapper »

Vaatsin eile päris huvitav oli. :D
Mis minu jaoks suht uudne selles filmis oli eesti vastupanuliikumine saksa okupatsiooni vastu.
NB Mitte segi ajada punapartisanidega.
Seal räägiti ka seda et ligi 400 arreteritut saadeti koonduslaagrisse
Stuttof.
Minu jaoks pani see ühe asja kokku. Olen kunagi ca 15 aastat tagasi lugenud üht leedu aotorit B. Sruoga (vist) raamat "Jumalate mets" Kus ta kirjutab, et 44 aasta talvel hakati Stuttofi laagrisse tooma ka eestlasi.
Mis neist sai ta ei kirjutanud. Ainult seda, et eestlasi austati laagris.

Muide soovitan lugeda seda "Jumalate mets" kuigi nõuka aeg avaldatud on tegu minu meelest suht tõsiseltvõetava teosega. Arvestades seda, et teda materdati selle raamatu eest kõvasti ja ilmselt oleks tehtud hullematki aga tema surm (47 aastal vist) päästis ta järgmiste represioonide eest. Muideks see on kõige humoorikam raamat koonduslaagri kohta mida ma olen lugenud

Haukka grupi kohta veel minu meelest oli kõikse pullim (kurvem) see et kõik reetsid kõiki ja eestlastel tõmmati lõpuks ikkagi perse lohku.
A muidu on päris tubli asjaga hakkama saadud.
Soome poolne käitumini sõja lõpus oli ikka päris sigadus, niimoodi mehed maha jätta.
Ja et tollel vennal siiani hing sees oli no see oli vist küll ime.
Evolutsiooni kõrvalmõju, intelligentsus
MOrav
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MOrav »

Tapper
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tapper »

Ehh see film siis juba näidatud ennem sorri.
Aga noh äkki keegi nägi veel esimest korda :oops:
Evolutsiooni kõrvalmõju, intelligentsus
Kasutaja avatar
LoCo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LoCo »

ETV-s täna kell 21.25 dokumentaalfilm "Haukka grupp" (Eesti 2005)

Lugu mõneteistkümnest eestlasest luurajast, viiest luureteenistusest ja kolmest sõbrast, keda jälitasid ühtviisi nii gestaapo kui KGB. 1943. aastal loovad soomlased raadioluurerühma, mille nad Eestisse, sakslaste tagalasse saadavad. Sakslaste taganedes jääb luuregrupp nõukogude vastuluure silmusesse, reedetuna nii lääneliitlaste, Soome peamaja kui ka omade poolt. Põneva ja aastakümneid varjul olnud sõjaaegse spiooniloo avavad filmilindid, fotod, kirjad, toimikud ja osalised. Stsenaariumi autorid Kiur Aarma ja Tiit Pruuli, režii Rene Vilbre. Tootja: Ruut.
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Kunagi tehti ETV-s päris huvitavaid saateid.
Meenuvad Jüri Estami "Kahe rinde vahel". Samuti "Mehed vabadussõjast". Need 2 olid mitmeosalised serjaalid.

Viimaselajal pole selliseid enam tehtud, vist soovist olla poliitkorrektne. Aga kahju, et isegi mitte korduseid ei näidata...

Aga "Haukkast" niipalju, et kurvastav ja vastik oli seda Hellati lugu kuulda. Kas sinu elu on siis nii oluline, et kõik teised selle tõttu tapale elik vangi saata? Ja mis elu see enam on, kui oma eneseväärikust nii kõige madalamalt oled määrinud... teised suutsid vatu pidada, aga tema, mitme luurekoolituse lõpetanu, murdus esimesel nädalal ja laulis kõik mis teadis niikui laululind ette... :?

http://et.wikipedia.org/wiki/Toomas_Hellat

http://www.eay.ee/tuna/1998-1/129-ritson.pdf
Siit järeldub, et ka Ülo Jõgi ise polnud päris puhas poiss...

Üks suur häda eesti rahva juures ongi nende äraandjate suur hulk. :evil:
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
MOrav
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MOrav »

Hellati kaela on hea kõike ajada ja mina seda nii kategooriliselt ei teeks. Esialgu pikemalt ei taha põhjendada. "Teised suutsid vastu pidada?" Paari "teise" toimikut lugenuna ütleks, et see nii ei ole. Tõsi, nemadki jäid ellu. (See ei ole minupoolne etteheide aga süüdistus.)
LeBon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LeBon »

Ega ta vabatahtlikult oma kaaslasi reetnud, selles osas sõna ei võta. Mina heidaks Hellatile ette pigem seda, et ta hiljem, peale vabanemist, hotelli adminnina töötades oma juudatööd jätkas See oli juba selgelt vabatahlik sigatsemine...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline