Eesti saatus puudutab kogu Euroopat
-
Mathias Lutz
- Liige
- Kontakt:
Eesti saatus puudutab kogu Euroopat
Tsiteerides ajalehte Meie Maa 15.08.1944. viibis kuulus valloonide juht Leon Degrelle Tallinnas ja andis intervjuu,mis ka täna aktuaalne.
"Siira rõõmuga saabusin Eestisse kus paljud flaami ja prantsuse vabatahtlikud võitlevad koos tublide kamraadidega Saksa SS-ist ja põhjamaadest.Juba viimasel talvel võitlesime külg-külje kõrval pataljon "Narva"sangarlike meestega diviis "Viking"ridades.Koos tegime läbi rängad nädalad Tšerkassõ rõngas.Eesti ja vallooni vabatahtlikud võitlesid seal kõrvuti ja langesid teineteise kõrval tõelises relvavendluses.
Sel tunnil,mil enamlus eriti ohustab Eesti pinda,on kõikide Euroopa maade kohuseks kaitsta seda pinda,mis on ajalooliseks kultuuripiiriks meile kõigile.Eesti teab,et tema saatus puudutab kogu Euroopat ,võideldes Eesti pinna eest,kaitseme ka oma kodumaad.
Et eesti rahvas teaks,et ta ei seisa üksinda selles kõigi germaani rahvaste pühas võitluses,täidame meie kõik,Führeri vabatahtlikud sõdurid,viimseni oma kohust,et rajada õnnelikku tulevikku mitte üksnes Eestile,vaid ka kogu Euroopale.
Leon Degrelle,SS-sturmbannführer
"Siira rõõmuga saabusin Eestisse kus paljud flaami ja prantsuse vabatahtlikud võitlevad koos tublide kamraadidega Saksa SS-ist ja põhjamaadest.Juba viimasel talvel võitlesime külg-külje kõrval pataljon "Narva"sangarlike meestega diviis "Viking"ridades.Koos tegime läbi rängad nädalad Tšerkassõ rõngas.Eesti ja vallooni vabatahtlikud võitlesid seal kõrvuti ja langesid teineteise kõrval tõelises relvavendluses.
Sel tunnil,mil enamlus eriti ohustab Eesti pinda,on kõikide Euroopa maade kohuseks kaitsta seda pinda,mis on ajalooliseks kultuuripiiriks meile kõigile.Eesti teab,et tema saatus puudutab kogu Euroopat ,võideldes Eesti pinna eest,kaitseme ka oma kodumaad.
Et eesti rahvas teaks,et ta ei seisa üksinda selles kõigi germaani rahvaste pühas võitluses,täidame meie kõik,Führeri vabatahtlikud sõdurid,viimseni oma kohust,et rajada õnnelikku tulevikku mitte üksnes Eestile,vaid ka kogu Euroopale.
Leon Degrelle,SS-sturmbannführer
- starkatter
- Liige
- Kontakt:
Mul küll ei ole olnud juhust seda raamatut lugeda,ainult sirvida.Mulle hakkas seal silma et ta rääkis hirmust higistavatest eesti talupoegadest.See on täiesti usutav.Aga kas ta siis vemmeldab seal raamatus kôikki Eesti sôdureid?Sellisel juhul tundub et tal oli Eestiga mingi isiklikumat laadi probleem elik kana kitkuda.Karl Sollmann kirjutas:Ilusad ja õiged sõnad.
Paraku oma raamatus "Kadunud leegion" ei jätkunud tal eestlastest võitlejate jaoks mitte ainsamatki head sõna pojakestki
- starkatter
- Liige
- Kontakt:
Tuleb veel meelde et ma rääkisin ühe sakslasega,kes Leon Degrelli nime kuuldes nina kippus kirtsutama,kuna Degrell olevat tahtnud välipreestrit maha lasta.Välipreestri süü olevat olnud see et ta olevat argust üles näidanud.Mis krdi eesliini sôdurit sa tahad saada tegelasest kes jutlustab teise pôse ettekeeramisest.Ma arvan et sellel sakslasel oli terake ôigus.
Aga noh,eks pidev rindeelu oli Degrellistki vorminud suht karmi mehe,kelle sônastikus vaevalt sellist sôna oli nagu Nahahoidmine.
Aga noh,eks pidev rindeelu oli Degrellistki vorminud suht karmi mehe,kelle sônastikus vaevalt sellist sôna oli nagu Nahahoidmine.
Ootasin ka Degrelle raamatust sootuks midagi muud. Vend oli küll looduseimetlejast kaunishing ja fanaatiline sõdur, kuid muu.... Eestlaste koht oli ära lõigatud juba Tserkassõ koti kirjelduses-seal oli eesti sõjameeste asemele hoopis lätlased topitud!?
Eesti sõdurid ei soovinud oma isamaad kaitsta , olid naeruväärsed oma kukesulgedega kübarates ja vehkides tulelukuga püssidega jooksid paljasjalgselt ainult rindega vastupidises suunas!
Kuradi sitapea!!
Tartu all jätsid tuhanded eestlased ettevalmistatud positsioonid maha , kuhu siis juhuslikult üliinimene sattus ja paari selliga vene rinde seiskas!
Eesti ohvitser oli pandud tema jalge ette hüsteerias roomama ja justkui oma arguse palgaks sai too vanemohvitser veel kuuli näkku, mis keha läbides pärakust väljus.

Ja raamatu lõpp on ka väga hale kuidas suur sõjapealik jookseb isakese Himmleri kannul - jumalikke käske oodates - jättes oma kallid kaasmaalased saatuse hooleks.
Mul hakkas kahju sellest 200. EEK -mis selle üllitise eest välja käisin.
Eesti sõdurid ei soovinud oma isamaad kaitsta , olid naeruväärsed oma kukesulgedega kübarates ja vehkides tulelukuga püssidega jooksid paljasjalgselt ainult rindega vastupidises suunas!
Kuradi sitapea!!
Tartu all jätsid tuhanded eestlased ettevalmistatud positsioonid maha , kuhu siis juhuslikult üliinimene sattus ja paari selliga vene rinde seiskas!
Eesti ohvitser oli pandud tema jalge ette hüsteerias roomama ja justkui oma arguse palgaks sai too vanemohvitser veel kuuli näkku, mis keha läbides pärakust väljus.
Ja raamatu lõpp on ka väga hale kuidas suur sõjapealik jookseb isakese Himmleri kannul - jumalikke käske oodates - jättes oma kallid kaasmaalased saatuse hooleks.
Mul hakkas kahju sellest 200. EEK -mis selle üllitise eest välja käisin.
Kuidagi tutav tundub see raamat, olen seda ka vist lugenud.
Kas see Leon Degrelle ei olnud mitte tulihingeline nats, kes sõja lõppus putket tegi, kusagile Brasiiliasse vist ja keda sealt juudid ja muud asjapulgad kätte saada üritavad

Kas see Leon Degrelle ei olnud mitte tulihingeline nats, kes sõja lõppus putket tegi, kusagile Brasiiliasse vist ja keda sealt juudid ja muud asjapulgad kätte saada üritavad
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
-
teddybbeer
- Liige
- Kontakt:
ütleks kah oma sõna siin sekka, kuigi proovin sellistest yxteise materdamistest eemal hoida....
Küsimus teile kõigile... tea mis vaprust ilma väljaõppeta esimest korda rindele sattunud Omakaitse lahingupataljonid ikke näitasid? Vintpüssiga ikka IS-2te rivist välja ei löö... ja tankitõrje relvad puudusid peaaegu täielikult. Hambakiristajail soovitan uurida Laari viimast raamatut ning teha omad järeldused.
Küsimus teile kõigile... tea mis vaprust ilma väljaõppeta esimest korda rindele sattunud Omakaitse lahingupataljonid ikke näitasid? Vintpüssiga ikka IS-2te rivist välja ei löö... ja tankitõrje relvad puudusid peaaegu täielikult. Hambakiristajail soovitan uurida Laari viimast raamatut ning teha omad järeldused.
- starkatter
- Liige
- Kontakt:
Degrelle põgenes 1945 Norrasse, sealt lennukiga Hispaaniasse (lennuk kukkus alla/tegi hädamaandumise San Sebastianis, D sai seejuures raskelt vigastada). Belgias mõisteti ta 14.12.1945 tagaselja surma. 1946 asus ümber Argentinasse, siis pöördus Hispaaniasse tagasi. 1954 sai Hispaania kodakondsuse ja muutis nime Leon Jose de Ramirez Reina'ks. Costa del Sol'is oli tal kinnisvaraettevõte, pesumajadekett impordi-ekspordiettevõte.
Pöördus 12 korda Belgia valitsuse poole ettepanekuga ilmuda kohtusse, kui see on objektiivne vandekohus, vastust ei saanud. Suri San-Antonio haiglas Malagas Hispaanias 31.03.1994.
Jne.
Mujalt ja pikemalt vaata (panegüürilised lehed...)
http://www.ihr.org/jhr/v06/v06p221_Chapman.html
Ja natuke erinevate faktidega ja sellest, kuidas Israeli luure teda Hispaanias taga ajas
http://www.barnesreview.org/degrelle2.htm
ja sel järgmine leht.
*
PS. Surmapäevaks on osades kohtades ka 01.04.1994.
Degrelle'i Argentinas-oleku kohta on vähe infot ja seepärast ma seda 100% kindlusega ei väida. Mu see inf pärineb K. Zalesskij lekikonist "SS. Ohrannye otryady. NSDAP" (Moskva, 2004), lk 218.
Pöördus 12 korda Belgia valitsuse poole ettepanekuga ilmuda kohtusse, kui see on objektiivne vandekohus, vastust ei saanud. Suri San-Antonio haiglas Malagas Hispaanias 31.03.1994.
Jne.
Mujalt ja pikemalt vaata (panegüürilised lehed...)
http://www.ihr.org/jhr/v06/v06p221_Chapman.html
Ja natuke erinevate faktidega ja sellest, kuidas Israeli luure teda Hispaanias taga ajas
http://www.barnesreview.org/degrelle2.htm
ja sel järgmine leht.
*
PS. Surmapäevaks on osades kohtades ka 01.04.1994.
Degrelle'i Argentinas-oleku kohta on vähe infot ja seepärast ma seda 100% kindlusega ei väida. Mu see inf pärineb K. Zalesskij lekikonist "SS. Ohrannye otryady. NSDAP" (Moskva, 2004), lk 218.
-
Mathias Lutz
- Liige
- Kontakt:
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 3 külalist