Das Boot(on siiis läbikäiatud, vai mitte)

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
Vasta
Kasutaja avatar
dZonn
Liige
Kontakt:

Das Boot(on siiis läbikäiatud, vai mitte)

Postitus Postitas dZonn »

Esiteks vabandust nende ees, kes on seda asja juba kaua aega tagasi lugenud ja ka filmi näinud....., Mina sain mõlemast kuu aja jooksul sügavad traumad. Kui ka keegi filmi on tõmmanud ja seda näinud(mina tegin seda), siis palun lugege ka raamatut igal juhul....Aega võtab, kuid tulemus on veelgi sügavam...
Praegu Apollo müüb seda 300 lk-list teost 50 eeguga..... Tasub osta... Vot Mina oskan kommenteerida vaid niipalju,(teist korda loen 2 kuu jooksul läbi) et sellise klaustrofoobia peale on ilmselt vaid tänu saksa ornungile võimalik et tapmiseks ei läind. Ja kuids naistele läheneda saab ka võhik selle teose pääle selgeks :P...
Kasutaja avatar
Lohetapja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lohetapja »

Ma ostsin juba paar aastat tagasi selle raamatu sama hinna eest, aga paarist-kolmest leheküljest kaugemale pole suutnud end lugema sundida. Tõlge on harukordselt halb, stiilis "jaitso-kammenaja-doroga".
A filmi kohta olen kuulnud sellist legendi, et pidi eksisteerima mingi täispikk (?) u 5 tunnine versioon, mille vaatamisega pidi Saksa ohvitseridel olema selline tore traditsioon, et filmivaatamise kõrvale juuakse küll õlut, aga keha minnakse kergendama alles pärast lõputiitreid. Ei anna mehed endile armu... :D
vre
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vre »

Mul on sellest filmist 3h dvd varjant.
Kasutaja avatar
Rändur
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rändur »

See hästi pikk variant on olemas, "miniseries", ise pole kahjuks täispikalt näinud. Muidu kõva film.
ennww
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ennww »

Das Boot'i on saadaval kinoversioonis (2 h), Director's Cut (ca 3,5 h) ja siis miniseries. Esimesena nägin 80-datel soome telest just seda seeriat ja see jäi nii kummitama, et kui Saksas Director's Cut'i müügil nägin, ostsin kõhklemata. Seda filmi tuleb vaadata Saksa keeles! :) Õnneks DVD variant lubab valida saksa keele je eesti tiitrid.

Raamatut olen igatsenud ka originaalis osta. Alguses eesti tõlke keel häiris. Kapteni tiitlist (Kaleun = Kapitäleutnant) on saanud nimi, imelik elektriimootorite "kütja" jne jne - otsetõlge ei sobi päris igale poole. Aga raamat on võimas!

Muide, Saksas oli raamatukogudes - Booti autori Lothar-Günther Buchheimi fotoalbumid tema retkelt. Väga head pildid ja andsid samuti tõelise fiilingu.
KategorieC
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas KategorieC »

Seda 5-tunnist versiooni tahaks näha küll...endal on Director's Cut + Est sub, kuid raamatuga võrreldes on ikka palju asju välja jäänud.
Faust
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Faust »

Käisin rebisin ka ise täna Apollost ühe raamatu, eks paistab, millal lugemiseni jõuab.
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
Kasutaja avatar
dZonn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas dZonn »

Lugemine võtab aega palju..kui muud ka vaja teha.. Kuid järelduseks võib öelda, et film hoolimata ebatäpsustest hea, kuid raamat on parem... Ei oska kahjuks tõlkekvaliteedi kohta midagi öelda.. Pole nii äss võõrkeeles, et võiks lugeda..
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gnadenlose »

Kes veel dvd-d pole ostnud miskil põhjusel, siis soovitan tuliselt seda teha. Ise soetasin teise paar-kolm aastat tagasi ja ennekõike MUUSIKA pärast, mis minu kõrvus ületamatuna kõlab. Film ise ka muidugi superluks :wink:
Гив Ми Мани
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gnadenlose »

Mina ostsin Prismast, oli seal koos veel mõnegi väga hea filmiga odavate asjade kastis. Ei taha uskuda, et see dvd Eestimaa päält otsas. Üks superluks koht on Tallinnas Pärnu mnt.-l (vähemalt varem oli seal) Hallivanamehe ja Kalevi vahel asuv Videoplaneti (?) peakauplus-ladu. Sealt olen omal ajal ostnud selliseid filme, mida poest pole leidnud.
Гив Ми Мани
vre
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vre »

Vastuseks küsimusele.Subtiitrid olemas ja audio on saksa -inglise.Ostetud Pärnu Rimist odavate filmide letist paar aastat tagasi. :wink:
Faust
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Faust »

Raamatust veel niipalju, et herr dZonn-i poolt viidatud raamat ei ole 300 leheküljeline vaid 520 leheküljeline, seega paras piibel.
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
tuna
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tuna »

Seda kõige pikemat, 4 tunni ja 42 minuti pikkust miniseriaali saab näiteks tellida sendit.com. 2 plaati, saksa ja inglise keelne heliriba, subtiitrid teiste seas inglise ja soome keeles. Maksab koos saatmiskuludega hetkel umbes 150 krooni kanti.
http://www.sendit.com/video/item/7000000089526
Viimati muutis tuna, 24 Juul, 2008 22:37, muudetud 1 kord kokku.
Rudolph
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rudolph »

Sai kah omale raamat täna soetatud.59.- Kõik raamatud võiksid olla nii odavad :evil: .Aga filmihuvilistel tasuks vaadata Narva mnt. Preatoni (või misiganes "ärikeskus" see seal on) majja noh see endine "Eesti Kaabel".Seal selline vinge filmiäri,kus saab ka tellida igasugu stuffi. :wink:
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Kontakt:

Re: Das Boot(on siiis läbikäiatud, vai mitte)

Postitus Postitas Sollmann »

dZonn kirjutas: Mina oskan kommenteerida vaid niipalju,(teist korda loen 2 kuu jooksul läbi) et sellise klaustrofoobia peale on ilmselt vaid tänu saksa ornungile võimalik et tapmiseks ei läind.
Tommyd ja Vasjad said sarnastes oludes ilma sks ordnungita hakkama. :)
dZonn kirjutas: Ja kuids naistele läheneda saab ka võhik selle teose pääle selgeks :P...
Mis puutub aga nais- ja tehnikaküsimusi, siis neid on suisa imetabaselt lahatud.:wink:
Eriti veel kui arvestada seika, et raamatu tõlkijaiks on õrnema soo esindajad :|
TÕDEONAJATÜTAR
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline