Küsimus Nikita Hruštšovi ameerika külastamise kohta
Küsimus Nikita Hruštšovi ameerika külastamise kohta
Tere
Mul on üks küsimus nimetatud mehe ameerika visiidi kohta: nimelt mul kuskilt kõrva jäänud lugu sellest, kuidas Hruštšovi oldi paadiga sõidutatud ning eskordiks oli ameeriklaste tuumaallveelaev kaasas olnud. Hruštšov oli aga allveelaeva nähes hoopis hakanud karjuma midagi selle kohta, et ameeriklased tahavad teda tappa aga tema ei karda neid. Tegelikult oli allveelaev neid saatnud kuna see on lihtsalt kombeks lääneriikides ja ei olnud mingit pidi märk vaenulikest kavatsustest. Vabandan selle väga ligikaudse kirjelduse eest aga ma kirjutasin selle puhtalt mälu järgi.
Mu küsimus ongi siis et kas kellelgi pole äkki täpsemat infot antud juhtumi kohta? Hea oleks kui oleks ka mõni viide allikale.
Ette tänades John
Mul on üks küsimus nimetatud mehe ameerika visiidi kohta: nimelt mul kuskilt kõrva jäänud lugu sellest, kuidas Hruštšovi oldi paadiga sõidutatud ning eskordiks oli ameeriklaste tuumaallveelaev kaasas olnud. Hruštšov oli aga allveelaeva nähes hoopis hakanud karjuma midagi selle kohta, et ameeriklased tahavad teda tappa aga tema ei karda neid. Tegelikult oli allveelaev neid saatnud kuna see on lihtsalt kombeks lääneriikides ja ei olnud mingit pidi märk vaenulikest kavatsustest. Vabandan selle väga ligikaudse kirjelduse eest aga ma kirjutasin selle puhtalt mälu järgi.
Mu küsimus ongi siis et kas kellelgi pole äkki täpsemat infot antud juhtumi kohta? Hea oleks kui oleks ka mõni viide allikale.
Ette tänades John
Inter arma enim silent leges (sõja aegadel on seadused vaiksed) Cicero
Külaskäigust on ilmunud 1960.a.mahukas raamat ,638 lk."Palgest palgesse Ameerikaga." 15-27 sept.1959.a. Palju fotosi,kohtumised maisispetsialistidega,töölistega,kellega tegi "bisnesit".Laadija kinkis soni,Nikita omakorda talle kübara,sigari vastu andis nõukogude käekella.Päris lõbus raamat.
"Hea ja kaunis on Ameerika,kõigest parem siiski Venemaa!"-olid Hruštšovi sõnad,koju jõudes.
Aga õlgkübarat,oli ta kandnud sellepärast,et sital peavad õled peal olema.
"Hea ja kaunis on Ameerika,kõigest parem siiski Venemaa!"-olid Hruštšovi sõnad,koju jõudes.
Parem peenike peos, kui punalipp katusel!
Tuli endalgi see pilte täis raamat vanaisa suhteliselt tagasihoidlikust raamaturiiulist meelde.
Uue rahvaauto sünnivalud.
Nikita selgitas imestunud hohollidele, et need peavad nüüd traktorite ja kombainide asemel autosid tootma hakkama. Aga milliseid, sm. Hruštsov?
No õpeta igat lolli, kasvõi selliseid, ja arusaamise lihtsustamiseks lasi peasekretär ennast käpuli. Pingutusest vallandus väike peer - ja mootor peab olema taga, ütles seepeale Nikita Sergejevitš.
(Nii sündis sapakas
Ehk Fiat600 plagiaatArnold kirjutas:(Nii sündis sapakas)
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Tänud info eest, eriti selle raamatu kohta. Leidsin sealt ka oma otsitava loo üles.
Sapaka kohta olen ka ühte legendi kuulnud:
Nõuka ajal oli insener üks päev varem autoehitustehasest koju tulnud ning leidnud oma naise autojuhiga voodist. Kättemaksuks mõtles ta sapaka välja.
Sapaka kohta olen ka ühte legendi kuulnud:
Nõuka ajal oli insener üks päev varem autoehitustehasest koju tulnud ning leidnud oma naise autojuhiga voodist. Kättemaksuks mõtles ta sapaka välja.
Inter arma enim silent leges (sõja aegadel on seadused vaiksed) Cicero
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist