tömp kuul
tömp kuul
leidsin 41a taganevate venelaste "laagrist" imelikud padrunid, mille kuul ei olnud terav otsast vaid nagu oleks ots ära lõigatud. kaliibrilt olid nad väiksemad, kui tavaline vindi lasekmoon, samas suuremad, kui ppsh laskemoon. kahjuks olid nad nii mädanenud, et ma ei hakanud neid pildistamiseks kodu vedama. Mis/mille laskemoonaga võib tegu olla?
Re: tömp kuul
Kuidas saab üks 7,62 mm olla teisest suurem või väiksem?Tsaar kirjutas:kaliibrilt olid nad väiksemad, kui tavaline vindi lasekmoon, samas suuremad, kui ppsh laskemoon.
Tömbi otsaga olid jah Nagant revolvri kuulid. Kesta pikkus oli küll TT/PPŠ omast suurem ja vintpüssi omast väiksem.
Igaks juhuks võiks EOD-le mainida et üks 7,62 standard padrun saab ikka päris tihti olla väiksem kui standard-kaaslased. Selliseid nö liiga sisse litsutud kuulidega Mosina moona ,sekka ka PPsh-d on tihti näiteks mulle labida ette jäänud. ( olen ka fotografeerinud neid nn "värdjakesi".) Kõige perverssem Mosina moon,mis isiklikult on leitud Soontagalt Vene positsioonidelt, oli aga näiteks puukuuliga Vene vindi padrun, kusjuures kuul oli kestas valepidi. ( jätkuvalt ilmestavad aga neid taiesed pildikesed minu erakollektsiooni almbumites .)
Kaevasin natuke neti avarustes, järgnev ei pretenteeri absoluutsele tõele, aga äkki on sellest miskit kasu?
7.62x25mm Tokarev

7.65x21mm Parabellum

7.62x38mmR (Nagant)

7.63x25mm Mauser

Rounds for early automatic rifles: the 6.5x52 Carcano, 7.65 Mannlicher Carbine, .30 Pedersen, 8mm Ribeyrolle (replica), Swiss 7.65x35, .276 Pedersen, Swiss 7.65x38 with bullet alongside, 9x40 Lilja, 9x35 Lahti

Viimasel pildil vasakult teine?? Kas on sarnane?
7.62x25mm Tokarev

7.65x21mm Parabellum
7.62x38mmR (Nagant)

7.63x25mm Mauser

Rounds for early automatic rifles: the 6.5x52 Carcano, 7.65 Mannlicher Carbine, .30 Pedersen, 8mm Ribeyrolle (replica), Swiss 7.65x35, .276 Pedersen, Swiss 7.65x38 with bullet alongside, 9x40 Lilja, 9x35 Lahti

Viimasel pildil vasakult teine?? Kas on sarnane?
7,62 mm on mõõt vintraua vindiväljade vahel. Pole vahet, kas tegu on 1891. a. mudeli Mosini vintpüssiga, 1895. a. mudeli Naganti revolvriga või 1933. a. mudeli Tokarevi püstoliga, see mõõt on kõigil sama. Kuulide ja kestade kuju ja pikkus on küll 7,62x25, 7,62x38R ja 7,62x54R padrunitel erinevad.Plönn kirjutas:Igaks juhuks võiks EOD-le mainida et üks 7,62 standard padrun saab ikka päris tihti olla väiksem kui standard-kaaslased.
T-62 toodud pildil on Läänes toodetud Naganti padrunid. Vene omadel ei ole suudmes sellist astet, vaid kest on suudmes suurema koonilisusega.
seal samas 10 meetri raadiuses vedeles sambla all väga palju karpidega maha jäetud vene padruneid.(karp ümbert ära mädanenud muidugi, aga padrunid siiamaani kimpus koos). Neid tömbi kuuliga padruneid leidsin sealt 5-6 ainult ja kõik olid nii mädanenud, et kuul pudenes otsast ära kohe. Ülejäänud vene moon oli tunduvalt paremas seisukorras ikka, kuigi kah korralikult korrosiooniga kaetud ja 100% kasutuskõlbmatud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist