El-Alamein
El-Alamein
Kas on keegi käinud aafrika põhjarannikul Rommeli radadel ?
Ise ei ole, aga kaasa mul käis Egiptuses nädalasel kõrbesafaril maasturitega. Minu huvialale viidates oli siis naine kohaliku giidi käest natuke uurinud seal 2. MS ajal toimunu kohta. Giid pajatas, et liiva sees pidavat sõjakoli veel küll ja veel leiduma, ole mees ja otsi üles:). Kuna tegemist valdavalt ka kuiva ja kuuma kliimaga, pidi leitud asjade konditsioon 5+ olema. Ütleme nii, et naise jutu pääle hakkas tatt tilkuma...
et see vana nodi maamunalt ja maamunast veel niipea ei lõppeks!
Pole ise seal samuti käinud, kuid tuttavate külastusest kuulsin nii palju, et seal kus peeti suuremad lahingud, on jah seda kola külluses, kuid ala on inimestele suletud. Põhjus nimelt selles, et ka kõik miinid, lõhkelaengud jms on veel töötavas konditsioonis ehk siis ala on üks suur miiniväli. Puhastatud seda ei ole ning võimalus vastu taevast lennata üsna suur. Keeruline on muidugi ka leitud kama transportimine kodumaale 
Liitu meiega http://www.front-line.ee
-
Frundsberg
- Liige
- Kontakt:
Kui just päris miine ei taha kodumaale saata, aitab ehk paar tähitud pakki enda aadressil teele panna. Kuna arvatavasti lähed sinna lennukiga, siis on sealne turvakontroll hullumeelselt karmiks aetud. Näiteks minult püüdis Kreeka toll konfiskeerida isegi tavalist padrunihülssi ja vaidlemine nendega võib lõppeda sellega, et jääd üldse lennust maha.
Ära siis niikaugele nuputa!Hmm. Küll ma midagi välja nuputan!
http://ww2panorama.org/panoramas/al-alamein
Näikse, et Kuweidi kõrbes lähvad küll asjad kiiresti rooste:Kuna tegemist valdavalt ka kuiva ja kuuma kliimaga, pidi leitud asjade konditsioon 5+ olema

tegu siis Lahesõja aegse Iraagi tankide surnuaiaga Al Jahrah´as, Kuweidis.
Aga eks kõrbel ja kõrbel on ka vaha. Ja see pilt on lihtsalt nii äge, et ma tahtsin seda teiega jagada.
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
www.aiaimpeerium.ee
Pilt uhke. Siin tuleb arvestada kindlasti sellega, et nähtud eksemplarid on saanud tabamusi, mille tulemusel on tuli, kõrge temperatuur ja lõhkeainete põlemisjäägid oma agressiivsuses need teraskolakad ilmastikumõjudele eriti haavatavateks teinud. Eks mingitel aegadel ööpäeva jooksul on ka kõrbes niiskust ja õhupuudust kõrbes küll pole.
Rannikulähedal lisaks merelt kanduvad soolad. Aga laias laastus peaks seal maal asjad paremini säilima - paraku kehtib see tõesti ka miinide kohta
Rannikulähedal lisaks merelt kanduvad soolad. Aga laias laastus peaks seal maal asjad paremini säilima - paraku kehtib see tõesti ka miinide kohta
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist