Kiri Kaitseringkonna staabist

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
ISETEGI
Liige
Kontakt:

Kiri Kaitseringkonna staabist

Postitus Postitas ISETEGI »

Tere

Paar päeva tagasi sain tähitud kirja Põhja Kaitseringkonna staabist, kirja sisu siis järgmine :

Teatis sõjaaja ametikohale määramisest...edasi tuleb pataljoni nr ja ametikoht (kuulipildur), kohale peab ilmuma 12 tunni jooksul, peale vastava info saamist.
Siis leht nr 2 küsib vormi, saabaste ja mütsi suurust jne
Ja leht nr 3 loeb ette paragrahvid mis karistus mind ootab, kui ma peaksin viilima hakkama.

Mis toimub, kas on sõda tulemas, või on mul kordusõppuseid millalgi oodata ?

P.S aastakäik on 74 sünd ja vahipat.
alari
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alari »

Mina olen saanud 2 sellist teadet (ajateenistuse lõppes minul 3,5 a tagasi), mõlemal korral on teada antud, kuhu kohta pean ma minema, kui toimub üldmobilisatsioon ning mis on minu sõjaaja ametikoht. Selliseid kirju on saanud palju tuttavad, kes on ajateenistuse läbinud. Minu teada pole kedagi neist kordusõppustele kutsutud.
Lihtsalt tahetakse, et sa tead, kuhu sa pead minema üldmobilisatsiooni korral.
Kasutaja avatar
Arf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arf »

Rahu, ainult rahu :D

Nagu sa ise juba lugesid ja siingi välja ütlesid, siis tegu on teatisega.

Ehk siis said oma üksuse ja ametikoha teada. Samuti värskendati sinu kontakte.

Isegi sain suvel kirja ja sõnumeid.

PS. Kordusõppuse võimalusega peaks iga reservväelane arvestama. See ei ole midagi ennekuulmatut.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Tore, kui kellelegi ikka meelde tuletatakse, kuhu ta peab vastavas olukorras minema ja mida tegema. Huvitav, kas mõni minusugune "eriolukorras rivituks teenistuseks"-tegelane ka teab, kuhu tuleks vastavas olukorras minna ja mida teha? Äkilises olukorras ei oskaks ise küll muud teha, kui relv, laskemoon ja muud hädavajalikud asjad kaasa haarata ja kuskile linnast eemale metsa tõmmata...
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
aivar421
Liige
Kontakt:

reservkogunemised

Postitus Postitas aivar421 »

tegemist on teatisega.

Momendil üle pika aja jälle igati vajalik tegevus käima lükatud jälle-esimesed sajad mehed täna juba positsioonidel.
Järgmine aasta ka teil minek nädalaks. Ärge siis viilige!
Eesti poisid, tulge üle -saate kõhud täis ja jõuluks koju!
Kasutaja avatar
Kuperjanov
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kuperjanov »

Hiljutine teemaga hästi haakuv artikkel.
Pooled reservväelastest ei ilmu õppustele
http://www.postimees.ee/?id=39226
raintz
Liige
Kontakt:

Re: Kiri Kaitseringkonna staabist

Postitus Postitas raintz »

ISETEGI kirjutas: ...Mis toimub, kas on sõda tulemas...
Sain sama sisuga kirja paar päeva peale Venemaa sissetungi Gruusiasse. Ajastus oli hea... Üks pereliige läks üsna ähmi täis...
Luciano
Liige
Kontakt:

Re: Kiri Kaitseringkonna staabist

Postitus Postitas Luciano »

raintz kirjutas:
ISETEGI kirjutas: ...Mis toimub, kas on sõda tulemas...
Sain sama sisuga kirja paar päeva peale Venemaa sissetungi Gruusiasse. Ajastus oli hea... Üks pereliige läks üsna ähmi täis...
Sama siin, isegi ehmatasin veidi :)

Veider lihtsalt, et selle kirja alles 10 aastat peale ajateenistust sain. Lisaks olles kaitseliitlane ei teagi kunu ma tegelikult siis jooksma pean?
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
Kasutaja avatar
wudu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wudu »

Aasta või kaks peale ajateenistust kustsuti mind riigikaitse osakonda ja anti kätte paber kus pea seisis kui ma õieti mäletan mobilisatsiooni käsk.

Kus oli ilusasti kõik kirjas kuhu ma pean mobilisatsiooni korral minema. Kas kohaliku riigikaitse osakonna juurde või väeossa kus ma aega teenisin. Öeldi veel, et väeosa soovib saada enda poot välja õpetatud mehi.
Kohale pidin jõudma 6 tunni jooksu, peale seda kui mobilisatsioon väja kuulutatakse.

Mõned aastad hiljem kutsuti arstlikusse komisjooni seoses kordusõpustega.
Aga just selel hommikul kui kutse minuni jõudis oin ma jõudnud käia arstil seljaga.
Komisjooni ette ma läksin ikkagi. Kaks arsti tunnistasid mind kõlblikuks kuid komas kui kuulis, et olen seljaga haiguslehel teatas, et olen kõlblik piirangutega ning minu jäigi kordusõpustel käimata.
Kui ma oma paberid ühele ohvitserile andsin, siis ta lohutas, et kui tulevad staabi õppused siis kutsutakse ka mind.
Mu vend käis, sai noorem seerust seeruks.
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Sage reservõppele kutsumine paneb mehed viilima
http://www.postimees.ee/?id=421720

Huvitav on kommentaaride osa, päris asjalikke mõtteid vilksatab sealt läbi. Nagu näiteks see:
24.04.2011 07:43
See poleks tõesti mingi raketiteadus panna kokku allüksuste reservõppekogunemiste kava ning anda see reserviminevatele meestele kätte kohe ajateenistuse lõpus, et nad teaksid, millal neid uuesti välja kutsutakse. Mujal maailmas see niimoodi toimibki, näiteks Šveitsis, kus saadakse oma õppekogunemiste aeg aastakümneteks ette teada. Ja mehed on kohal nagu üks mees.

Kui sõja või erioolukorra jaoks erkorralisi õppekogunemisi tehakse, siis on see hoopis teine teema.
Samuti palju kurtmist, et mõned käivad pea iga aasta, teised aga pole kümne aasta jooksul kordagi käinud. Pankadega võiks riik ju samuti mingisugusele kokkuleppele jõuda, et aeg, mis KV või reservkogunemistel viibitakse, võiks panga jaoks tühjalt tiksuda. Või siis makstakse see aeg pangale riigi poolt ja reservväelaselt arvestatakse see hiljem väikeste osadena ning protsenditult tagasi. Nii palju neid reservkogunemisi ju ka pole, et riik sellist asja ei jaksaks.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

RÕK-i ajal ei jää ju keegi ilma rahata, riik maksab osalejale tema auastmetasu selle aja eest. Kui aga kellelgi tundub tema reamehe tasu nädala eest suur rahaline ülekohus, siis pole kellegi ees püsti tee õppida ja oma auastet tõsta.

Et aga korraldus on ligadi-logadi, siis selles kaminat süüdistada pole mõtet, puhas vormikandjate saamatus. Ka selliseid RÕK-e on Eestis olnud, kus kutsed tulid nädal aega enne.

Oli see vist väejuht Suvorovi mõttetera, et õppus meeldib sõdurile, kui ta on lühidalt ja asjalikult läbi viidud.

Postimehest:

Teavitusõppuse käigus on tulnud välja, et kasutatavad andmebaasid ei ole kõige ajakohasemad - puuduvad kontaktandmed või inimesed on vahetanud oma elukohta. Kaitsejõudude peastaabi operatiivosakonna ülem peab vajalikuks teavitustöö ja õppuste jätkamist, kuna reservväelaste kokku kutsumine kriisi- ja sõjaajal peab olema õlitatud masinavärk.

Palmi sõnul peavad selleks kasutusel olema moodsad tehnikavahendid ja teiselt poolt peab olema reservväelase enda tahe

See, et andmebaasides on mingid 10a vanad andmed, on puhas riigi, mitte reservisti probleem. Sellel teemal ajalehes kaevelda on eriti mage tegu. Muidugi 20 aastat peale KV taasloomist unistada õlitatud masinavärgist - noh, kui Jossif Vissarionovits elaks, siis ta teaks, mida selle probleemiga teha.....
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Gordon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Gordon »

Kapten Trumm kirjutas:RÕK-i ajal ei jää ju keegi ilma rahata, riik maksab osalejale tema auastmetasu selle aja eest. Kui aga kellelgi tundub tema reamehe tasu nädala eest suur rahaline ülekohus, siis pole kellegi ees püsti tee õppida ja oma auastet tõsta.
:shock: Nalja teed või?

See on sama masti soovitus nagu, et "võtke endale RÕKi ajaks puhkus".
Ma olen KLi liinis reamehest kuni nooremveeblini üles roninud, kuid oma tänase palga tasemeni tsiviilis on raske (loe - võimatu) jõuda.
Isiklikult minule on RÕK rahalises mõttes tasu ületunni töö eest - enne ja peale seda peab rohkem rabama aga RÕKil oldud aja jooksul jookseb töökohast ka palk.

Aga küsimus on riigi suhtumises oma kodanikku. Pööratakse lihtsalt selg ja probleemi ei tunnistata.
Kui rahaliselt otse ei kannata rohkem maksta ja mõneti pole teiste suhtes õiglane(kuidas maksad reservväelasele nt.4x rohkem, kui samal ametikohal teenivale kaadrile), siis mingeid "õunu" oleks ikka võimalik välja käia. Näiteks võiks arstliku komisjoni tõend olla vormis, mida aktsepteeriks ARK mootorsõiduki juhtimisõiguse pikendamisel/taotlemisel ja ka PPA relvaloa taotlemisel/pikendamisel.

Olen täiesti reservõppekogunemiste poolt ja alati ka nendel osalenud, kuid see, et mõned kodanikud läbi nende "majanduslikult haiget" saavad ei ole ka õiglane.
Teinekord ei ole küsimus rahas, vaid lihtsalt suhtumises.
Kasutaja avatar
soesilm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soesilm »

Kui kodanikud peavad maksma tulumaksu ja muid makse, sõltumata oma majanduslikust seisust, siis ei nimeta seda keegi selja keeramiseks riigi poolt.
Maksudest kõrvalehoidmine ei olegi meil ebapopulaarne. Alles siis saad aru, miks see halb on, kui mõistad kes on sinu ja kellegi teise lapse kooliõpingud kinni maksnud.
RÕK või ajateenistus ei ole ju ka midagi muud kui sots. maks riigile. Palk RÕKil on aga üsna aus. Saad selle eest, mille eest vastutad. Põhimõtteliselt (kuid ainult põhimõtteliselt :lol: ) on Trummil õigus. Res saab oma auastme tõusu korraldada ja seeläbi ka palka tõsta. Praktikas on see võimalik vaid vähestel, inimese enda roll on selles väike ja ajaliselt võtab see palju aega. KL liikme puhul on veidi teisiti, kuid ega ka iga KL liige sobi inimesi juhtima.
Täpselt nii nagu kaotab riik oma arengus maksmata maksude pärast, kaotab riik oma kaitsevõimes RÕKst eemalehoidvate kodanike pärast.
Ja ma ei taha ajada mingit ILUSAT möla, see ongi meie iseseisva sõjalise kaitsevõime selgroog.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

kordus
Viimati muutis Kapten Trumm, 27 Apr, 2011 8:18, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Gordon kirjutas: :shock: Nalja teed või?

See on sama masti soovitus nagu, et "võtke endale RÕKi ajaks puhkus".
Ma olen KLi liinis reamehest kuni nooremveeblini üles roninud, kuid oma tänase palga tasemeni tsiviilis on raske (loe - võimatu) jõuda.
Isiklikult minule on RÕK rahalises mõttes tasu ületunni töö eest - enne ja peale seda peab rohkem rabama aga RÕKil oldud aja jooksul jookseb töökohast ka palk.
Jutt oli reservistidest, kes justkui jäetaks rahata. Kas praegu ei maksta enam? Tõsi, mina käisin viimati 3a tagasi, siis küll maksti vastavalt auastmetasule.
Olen täiesti reservõppekogunemiste poolt ja alati ka nendel osalenud, kuid see, et mõned kodanikud läbi nende "majanduslikult haiget" saavad ei ole ka õiglane.
Teinekord ei ole küsimus rahas, vaid lihtsalt suhtumises.
Teadjamad on rääkinud, et kunagi vältis riik "haiget saamist" ning selle tulemus oli see, et lugupeetud kannatavad reservistid hakkasid lihtsat huiama, võttes nt puhkuserahasid enne RÕK-i välja ja seeläbi suurendades kunstlikult seda raha, mida riik maksma pidi. Kas see nii oli, ei tea ja ei ole uurinud, refereerin kuuldut. Sellest on siin ka kuskil juttu juba olnud.

Kui täna tekitada olukord, kus riik maksab RÕKi aja eest kodanikule nt tema keskmist palka, võib peagi täheldada tendentsi, et RÕKi tegelikult kulud sööstavad taeva suunas, sest kodanikud hakkavad kasutama kõikvõimalikke ebaausaid meetodeid rohkema raha saamiseks. Kahjus pole homo soveticus veel välja surnud.

Olen valmis kihla vedama, et makstes RÕK eest reservisti keskmist palka (mitte Eesti, vaid reservisti palgastatistika põhjal) ei suurene osavõtuprotsent tühjagi. Mitteosavõtu põhjused on pigem see, et tööandjaid see jama ei huvita, töö tuleb ära teha, väikefirmas polegi kedagi asendama panna, ei viitsita rassida, pohhui jne jne.

Lihtsalt see rahaline liigategemine tundub natuke otsitud põhjus, mis pole tegelikult peamine.
Põhimõtteliselt (kuid ainult põhimõtteliselt) on Trummil õigus. Res saab oma auastme tõusu korraldada ja seeläbi ka palka tõsta
Olen selle tee nimelt ise läbi teinud, täitsa vabatahtlikult ja selleks vajalikud kuud leidnud töö, pere ja laste kõrvalt, puhkuste arvelt ning ei virise, et mõttetu, raske jne. Sestap arvan, et vast on tekkinud ka imepisike moraalne õigus irvitada mõttetute põhjenduste peale. Kui ilmub järjekordne auastmete andmise leht, siis need, kes ei armasta kohal käia ja räägivad tont teab millest, jäävad oma pulkadest ilma kah.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline