1941. juunis küüditatud rahvuste kaupa
-
Külaline
1941. juunis küüditatud rahvuste kaupa
Kas keegi on sellist statistikat kuskil kohanud?
Sattusin juhuslikult sellise uudise peale:
www.regnum.ru/news/470414.html
Võibolla oli 10000 küüditatu ja 8000 arreteeritu seas tõesti taoline hulk venelasi, aga et ainult küüditatute seas, seda on nagu raske uskuda.
Sattusin juhuslikult sellise uudise peale:
www.regnum.ru/news/470414.html
Võibolla oli 10000 küüditatu ja 8000 arreteeritu seas tõesti taoline hulk venelasi, aga et ainult küüditatute seas, seda on nagu raske uskuda.
Statistikast ei tea ma midagi, aga need venelased, kes siin kandis énne II.m.s elasid olevat sama kurva saatusega olnud nagu eestlased. Näiteks olevat päris palju venelasi(vähem, kui eestlasi) elanud Narvas. Kus juures Narva venelaste hulgas olevat olnud ka päris palju rikaid kaupmehi. Enamus neist saadeti samamoodi Siberisse, nagu eestlasedki.
Asemel olevat Narva toodud Peterburi põhjakiht, mis ei sarnanenud, mitte millegi poolest nende Eesti aegsete venelastega.
Ma olen alati öelnud, et maailmas elab kahte sorti venelasi. Ühed on viisakad, haritud, andekad, tihti ka iseloomult lahked, need on venelased.
Need aga, keda meile 39a. massiliselt sisse voorima hakkas ei olnud mitte venelased, vaid pesueht venelased

Selliseid häbenes ka üks õige venelane ja enamus neist ja nende järeltuliatest on siiamaani häbiks oma rahvale
Asemel olevat Narva toodud Peterburi põhjakiht, mis ei sarnanenud, mitte millegi poolest nende Eesti aegsete venelastega.
Ma olen alati öelnud, et maailmas elab kahte sorti venelasi. Ühed on viisakad, haritud, andekad, tihti ka iseloomult lahked, need on venelased.
Need aga, keda meile 39a. massiliselt sisse voorima hakkas ei olnud mitte venelased, vaid pesueht venelased
Selliseid häbenes ka üks õige venelane ja enamus neist ja nende järeltuliatest on siiamaani häbiks oma rahvale
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Et 10. tuh-st küüditatust juunis 1941 moodustasid tervelt 3,5 tuh endised vene valgekaartlased ja nende pereliikmed, no ei usu. Esmapilgul. Järgi mõelda, võis ju täitsa nii ollagi, sest ex-kaasmaalased olid ju bolševikele vihatuimad indiviidid. Veel natuke järgi mõelda, võib arvata, et arv 3,5 tuh võib tõele vastata, aga see 10 tuh on ilmselt vähendatud, sest inimesi veeti massiliselt minema igalt poolt.
Vabadusele niipalju, et artikkel on tüüpiline nõukogulik propagandatükk. U nii et salakavalad eestlased varjavad fakti, et tegelikult kannatasid peale juunipööret kõige rohkem siinsed venelased, et kui tõde tõuseks, vajuks meie salakavalad valed kividena põhja
Vabadusele niipalju, et artikkel on tüüpiline nõukogulik propagandatükk. U nii et salakavalad eestlased varjavad fakti, et tegelikult kannatasid peale juunipööret kõige rohkem siinsed venelased, et kui tõde tõuseks, vajuks meie salakavalad valed kividena põhja
TÕDEONAJATÜTAR
-
Külaline
Järgi mõelda, võis ju täitsa nii ollagi, sest ex-kaasmaalased olid ju bolševikele vihatuimad indiviidid. Veel natuke järgi mõelda, võib arvata, et arv 3,5 tuh võib tõele vastata, aga see 10 tuh on ilmselt vähendatud, sest inimesi veeti massiliselt minema igalt poolt.
10000 küüditatut juunis 1941 on ümmarguselt võttes aktsepteeritud arv.
Lühikokkuvõte uudisest:
Eesti Vene Instituudi juhataja Mihhail Petrov väidab: Eesti võimud ignoreerivad teadlikult, et 1941. a. juuniküüditamisega seoses kannatas kõige rohkem vene kogukond. Eestist saadeti pea täielikult välja kõik endised Loodearmee sõjaväelased ning nende pered.
Ajaloolane Viktor Boikov väidab: 1941. a. suvel elas Eestis üle 2000 endise Loodearmee sõjaväelase, kelledest 700 olid ohvitserid. Neist üle 80% represseeriti. Tema hinnangul moodustasid 1941. a. juunis 10000 represseeritust valgekaartlased ja nende pered umbes 3500 inimest. Täpsemaid andmeid pole, neid saab vaid NKVD arhiivide uurimisel. Boikov rõhutas, et arreteerimised ja väljasaatmised vene kogukonna seas toimusid ka enne ja pärast 14.06 1941.
-
Külaline
Represseeritud isikute registrid. Raamat 6. Küüditamine Eestist Venemaale. Juuniküüditamine 1941 & küüditamised 1940 - 1953. Koostanud Leo Õispuu. Tallinn, 2001.
Lk. 336.
1941. a. küüditatud:
eestlasi 9909 (91,23%)
venelasi 535 (4,93%)
juute 326 (3,00%) (olen juutide kohta ka suuremaid arve näinud -- üle 400 - Reigo)
lätlasi 34
poolakaid 18
sakslasi 13
rootslasi 7
soomlasi 7
tatarlasi 4
ingerlasi 2
valgevenelasi 2
armeenlasi 1
kreeklasi 1
taanlasi 1
ukrainlasi 1
Kokkuvõttes ei vasta uudises väidetu ilmselt tõele.
Lk. 336.
1941. a. küüditatud:
eestlasi 9909 (91,23%)
venelasi 535 (4,93%)
juute 326 (3,00%) (olen juutide kohta ka suuremaid arve näinud -- üle 400 - Reigo)
lätlasi 34
poolakaid 18
sakslasi 13
rootslasi 7
soomlasi 7
tatarlasi 4
ingerlasi 2
valgevenelasi 2
armeenlasi 1
kreeklasi 1
taanlasi 1
ukrainlasi 1
Kokkuvõttes ei vasta uudises väidetu ilmselt tõele.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist