Varbla kandis metsas betoonpunker
Varbla kandis metsas betoonpunker
Täna Varbla kandis metsas asjatades jäi selline imelik asi jalgu, ühtegi pildiaparaati käepärast polnud. Mõõdud pealt 2,1m *2,5m, lae paksus aknaaugu kohal 10cm, sein ebaühtlane12-15cm. Ukseauk ja aknaauk suunaga läände mõlemad. 3/4 asjast maa all, aga varemalt võis ka üleni olla, kuna sinna on paigaldatud metskonna kvartalipost. Keset metsa ei osanud talle ei tsiviil, ega militaar otstarvet välja nuputada. Nagu tellimise peale tulid kohalikud seenele ja üks vana teadis seletada, et see seal sõjaajast seisvat. Ise kah ei jaganud korraga küsida, kas selliseid seal rohkem kah leidub, sellega tegelen veel. On kellegil selle asjanduse kohta infot? Ka on seal lähedal ebaloomulikke moodustisi maapinnal, mida ei oska millegagi kokku sobitada. Polnud aega seal uurida väga, aga kaitseliini moodi midagi silma ei jäänud, mets on noor seal, pealesõjaaegne. Kui keegi tahab luusima minna, siis olen umbes nädal Pärnu kandist eemal, aga suudan ka PS. või telefoni kaudu täpselt kohale juhatada. Hea meelega liituks muidugi, omal puudvad instrumendid.
sitt päev, kellele kurdad
Varbla kirikust Mõtsu poole, kirik asub Pärnu poolt sõites Varblast paar kilomeetrit kaugemal, teeviit näitabki Mõtsut. Kirikust mööda, asfalt teeb järsu käänaku paremale. Kurvi pealt tuleb sõita otse kruusatee peale, majade vahelt läbi, siis hargneb tee kaheks. Valida vasakpoolne haru, seda mööda umbes paar km. siis tuleb madalpinge liin, tee ja liini ristumiskohas on metskonna kvartalipost, sealt läheb siht vasakule. Sihti mööda minnes jäävad varsti silma imelik kraav valliga, siis imelik auk keset sihti, sellest edasi vasakut kätt kaeviku moodi auk, selles kasvab umbes meetrikõrgune kuuseke. Punker on sihti mööda otse edasi minna, kvartalipost selle kõrval kohe. Liini alt minnes ei tohiks kilomeetritki olla selleni.
Ictta, kahjuks olen netis suht äpu, pole seda asja koolis õppinud, ega kasuta arvutit igapäeva töös. Nagu ma mainisin, siis käiksime minu transaga kohal, ega taha ma mingeid kulutuste katmist. Lõunaleiva võiks muidugi ise kaasa võtta.
. Olen veel sealpool kandis imelikke asju näinud, saaks mõne kamraadiga kokku ja sisustaks päeva metsades kolamisega
, ilm muidugi hetkel ei soosi seda kahjuks. Olen huviliste vastukajast väga huvitatud, eriti kogemustega huviliste loomulikult.

punker
Konsulteerisin kohaliku mehega, kes piirkonda tunneb. Temalt sain objekti kohta ka vastuse:
see on ennesõjaaegne Varbla kaitseliidu lasketiiru punker!
see on ennesõjaaegne Varbla kaitseliidu lasketiiru punker!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline