Ukrainlased otsustasid Tsehhis "põrgusse" mitte mi

Eestlased ning eestlastest koosnevad üksused, relvad, lahingud, varustus, autasud jne jne...
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Ma ei ütle, et tsehhide käitumine oli õige, ei olnud :cry: . Minu jutu point oli see, et sakslased ise olid selles süüdi. Nemad tõid sõja tsehhimaale nad okupeerisid tsehhi rahva ja said selle eest väärilise karistuse. Karistuse, mis neile väga pikaks ajaks meelde jääb.
Paljudel eestlastel on võib olla raske tsehhide tolle aegset käitumist mõista. Minu arvates oli sakslane eestlasele sõja ajal rohkem liitlane, kui okupant. See on mu isiklik arvamus, mis kindlasti paljusid siin vihale ajab. Kuid tsehhide juures oli olukord hoopis teine.
Arensburger minu arvates siiski SS Eesti ja SS Ukraina olukord ei olnud sama. Eestlastel oli kõva lootus, et kodumaa saab vabaks, taastatakse sõjaeelsed piirid. Oldi ju kindel, et liitlased peale lääne euroopa vabastamist liiguvad edasi itta. Ukrainlased teatsid KINDLALT, et kõik on läbi. Mingit juttugi ei saanud enam olla, et Ukrainast saab vabariik. Sammuti teatsid ukrainlased palju paremini, mida kujutab endast Stalini venemaa. Mis palk ootab reetureid. Eestlastel oli sellest vaid ähmane ettekujutus, kui sedagi. Pealegi ei olnud me venemaad reetnud, me olime vaenlased.
Miks pidime me kartma tsehhe :?: :?: :?:
Samasugune euroopa väikerahvas nagu meiegi(suurem küll), kuid sammuti suurteläbi palju kannatada saanud. Meil ei ole nendega kunagi ühtegi probleemi olnud.
Mis puutub sellessse, et prantslased olid sel ajal veel hullemad sõjavangide mõnitajad kui tsehhid, julgeks ma vastu vaielda.
Olen ka lugenud sellest, kuidas prantslased loopisid vange kividega 5a sai süüa ainult peedisuppi, arstiabi puudus ja raske töö. Kuid sellist massilist veristamist nagu tsehhimaal ei tehtud, küll kusagil, inimeste piinamine. See oli minuarust hullem, kui punaarmee. On ju rääkitud, et isegi punaarmee sõduritel, kes olid kõike julmust näinud läksid silamd punni, kui tsehhimaale jõudsid.
Kasakad jah neist on tõesti kahju, neil ju oli nagu meilgi Hitlerist üks puha. Võideldi Stalini võimu vastu. Olen kuulnud, et kasakad paljud lasti samal päeval maha, kui nad kätte saadi, ei viitsitud isegi üle kuulata.
Vlassov ja tema mehed, samasugune tragöödia. Milles tegelikult on süüdi Hitler, kes neid kõiki üle kutsus aga ei kasutanud. Vlassovi abiga oleks Saksamaal olnud kõva võimalus sõda võita. Ülejooks Vlassovi juurde oleks kindlasti vene poolelt väga suur olnud. Ei antud neile korraliku võimalust õigel ajal.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Arensburger
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Arensburger »

hugo1 kirjutas:....Kasakad jah neist on tõesti kahju, neil ju oli nagu meilgi Hitlerist üks puha. Võideldi Stalini võimu vastu. Olen kuulnud, et kasakad paljud lasti samal päeval maha, kui nad kätte saadi, ei viitsitud isegi üle kuulata...
Kasakate teema tuli sisse, kuigi see on natuke algteemast mööda, kuid siiski haakub tollase üldise olukorraga.
Üks minu sugulane, kes praegugi elab veel Portlandis USAs, rääkis, et peale Saaremaalt viimase laevaga Saksamaale põgenemist suunati nende pere elama Austriasse Lintzi ja pandi tööle gaasimaskide tehasesse. Sõja lõppedes saadi vaevalt venelaste eest jalga lasta ja lõpuks jäädi pidama juba liitlaste juures ühes põgenikelaagris.
See oli suur laager ja selles olid tsoonid rahvusgruppide järgi. Tol hetkel oli kogu see rahvas seal veel okastraatide taga. Eestlaste naabriteks olid venelased ja kahe tsooni vahel oli 5m kõrge aed kombineeritult traatvõrgust ja okastraadist.
Ühel hommikul oli venelaste poole peal hakanud pihta hirmus nutt ja kisa. Eestlased oli aia taha vaatama läinud, et mis lahti. Oli selgunud, et kasakaid antakse venelastele välja. Paljud kasakad olnud seal laagris kogu perega, naised-lapsed jne. Paljud neist polnud peale kodusõda üldse Venemaal käinud. Kuid see ei huvitanud kedagi.
Kasakad protestisid ja tõrkusid laagrist välja minema. Briti sõdurid aga olid nendega väga konkreetsed ja käitusid vägivaldselt. Peksti jalgadega, püssipäradega ja püssivarrastega. Paljud kasakad tegid laagris enesetapu. Venelasi laagri territooriumile ei lastud, kuid nad ootasid väravate juures. Raudteel ootasid vene rongid.
Kui oli selge, et minna tuleb niikuinii, siis olid kasakate naised visanud oma sülelapsed-imikud üle selle 5m aia eestlaste poolele. Eestlaste hulgas oli ka vene keele oskajaid, kes lubasid lapsed võimaluse korral vabas maailmas üles kasvatada. Kasakate naised olid nutnud ja palunud laste sirgudes neile kindlasti rääkida, et nad on tegelikult kasakad. Veel paluti teavitada maailma sellest kasakate väljaandmise aktsioonist.
Mis liitlasi selle juures kõige rohkem häiris oli see, et esimesed kasakad lasti venelaste poolt maha juba laagriväravate juures. Sellepeale inglased olid kõvasti protestinud. Kuid rongide juures poosid venelased ikkagi osa kasakate ohvitsere üles. Inglased olid andnud venelastele karmi käsu, et sõitku rongidega üle tsoonipiiri oma poolele ja siis tehku, mis tahavad. Liitlaste poolel aga hukata ei tohi.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Arensburger
Just seda sama olen ka mina kuulnud, et seal samas laagriväravas said esimesed kuuli kulasse. Peale liitlaste kisa, et nii ei tohi olevat nad kokku kogutud ja siis viidud üle mingisuguse silla venelaste tsooni. Kui venelaste tsooni jõuti, siis olevat kasakaid kohe maha laskma hakkatud. Liitlased olevat seda eemalt pealt näinud. Sellest lugesin ühest raamatust, nime kahjuks ei mäleta. Fakt on see, et kasakaid jäi ellu üksikuid. Äärmiselt traagiline saatus oli neil. :cry: :cry: :cry:
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Troll »

Huvitav, kuidas sellist inglaste käitumust seletada, noh et nii julmalt kõik kasakad välja anti? Teiste rahvusgruppide suhtes polnud nad sugugi nii printsipiaalsed, siin aga selline totaalsus ilma eranditeta!
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Võin praegu eksida aga mingi lepingu allusel, tuli nõukogude rahvad N-Liidule välja anda, selle lepingu järgi kasakad välja antigi.
Inglased olevat tegelikult ühed normaalsemad olnud, prantslased ja isegi ameeriklased olevat kohati palju hullemad olnud.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Hugo1 kirjutab: "Minu jutu point oli see, et sakslased ise olid selles süüdi. Nemad tõid sõja tsehhimaale nad okupeerisid tsehhi rahva ja said selle eest väärilise karistuse."
Hugo on nüüd see mees, kes lõikab kreissaega sudeedisakslase elusalt pooleks, sest riigisakslased Aadu juhtimisel olid teda sõjatehastesse normileiva eest tööle sundinud. Mõtleks enne, kui kirjutaks! Kui on muidugi millega mõtelda?! Minu kolmeaastane tütar küsis oma emalt: "Mis Sa teed?" - "Mõtlen.": vastas ema - "Kuidas Sa saad mõtelda, kui Sul ei ole mõtlemise vahendeid?" Sama lapsesuine küsimus siis Hugole!
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Arnold
Ei maksa isiklikuks minna. Ma pidasin silmas saksa SÕJAVÄELASI.
Neid, keda Tsehhi põrgus matertati. Eesti SS oli sel ajal lihtsalt valel ajal vales kohas.
Anna andeks, et julgesin sakslasi kritiseerida.
Heil Hitler :lol: :lol: :lol:
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

hugo1,

Arusaamatu, kuidas saab üks inimene, kes on pisutki ajalugu uurinud ja kellelt paljukannatanud väikerahva esindajana võiks oodata enamat arusaamist, otsida vabandusi tšehhide elajalikule käitumisele nii militaar- kui tsiviilisikute vastu.
Vabandust, kui selgub et Sa ei olegi eestlane(mis on täiesti võimalik, kui Sinu kirjavigade järgi otsustada).

raudrist
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Arnold
Liige
Kontakt:

No ei ole midagi teha - tulevad isiklikud küsimused! Millistest allikatest pärinevad Sinu teadmised "Tšehhi põrgust"? Kas sõjaväelaste poolitamine saagidega on rohkem õigustatud võrreldes tsiviilisikute mõrvamisega rahvuslike tunnuste alusel? Ei tahaks kunagi sinusugusega sellistes tehioludes kohtuda, sest mina jääksin arvatavasti saeraamile, aga rõhuksin siiski töötavatele ajurakkudele! Kas Sul on vähegi normaalselt töötavaid ajuosasid? Siin lõpetab teema arvatavasti moderaator, aga ma ei saa vaikida sellise nihilismi puhul!!!
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

raudrist
Lugesin, selle teema alguses Sinu ja luuraja vahelist vaidlust sel teemal, sellest järeldan, et Sulle selgitada midagi on mõtetu.
Kui loed tähelepanelikumalt minu poolt kirjutatut siin teemas, siis ehk mõistad, et ma ei õigusta seda, mis tsehhid tegid, ka minu arvates on see väär.
Mõte oli selles, et sakslased ise olid tsehhid nii kaugele viinud. Keegi ei kutsunud neid tsehhimaale.
Keegi ei käskinud neil tsehhidega sigatseda.
Minu jaoks on see teema huvitav ja kui kellegil on midagi öelda, mis teemasse ei puutu, siis tehke seda privas. Ma ei taha, et see teema kinni pannakse.
Vigade pärast vabandan. Trükin kiiruga ja tihti ei ole aega vigu parandada.
Shiim
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Shiim »

Mõtteavaldused stiilis "On sul üldse töötavaid ajuosasid?" ja kirjavigadele rõhumine on minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt lapsikud ja diskussiooni seisukohalt absoluutselt mõttetud - nad ei vii kuskile.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Natuke sakslaste vägitegudest Tsehhis
http://encyclopedia.lockergnome.com/s/b/Lidice
Minu arvates selline käitumine on täiesti võrreldav hilisema Tsehhi põrguga.
Ühesõnaga vägivald tekitab vägivalda. :cry:
Aga kes antud juhul alustas :?:
Arnold
Liige
Kontakt:

Kindlasti ei vii ka kusagile inimühiskonna kõige rõvedama osa tegude õigustus! Tšehhid on Stalini ja Hitleri pidusöögi õgijad. Pidulaua alla kukkunud ja sülitatud jäänused olid nende "vabaduse" kinnitajad. 68-dal said suhu - ja paras! (Eelnevate väitlejate mõttekonstruktsioone kasutades).
Kasutaja avatar
istorik
Liige
Kontakt:

Kasakatega läbi Tsehhi

Postitus Postitas istorik »

Eesti Päevalehes nr.68- 19.06.1959.a. on artikkel "Kasakatega läbi Tsehhi", kus Eestist pärit Vabadussõja-aegne kapten kirjeldab oma seikluseid, liikudes ühe kasakaeskadroniga läbi Tsehhi, lääneliitlaste tsooni. Nagu Arensburger juba ütles, ei usaldanud kasakad kedagi ja see oligi nende pääsemise trump, sest nad ei pannud relvi maha ja sellist lahinguüksust keegi tsehhidest peatada ei julgenud. Mis sai neist meestest hiljem, andes end vangi ameeriklastele, jääb selles artiklis küll teadmata, aga teguviis kandis vilja!
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Charlemagne »

Tsehhis ei olnud saksa okupatsioon sugugi kõige karmim, poolakate ja venelastega käituti tükk maad halvemini. Tsehhi pääses minu teada ka suurematest pommirünnakutest ja purustustest. Huvitav on ka see, et osa tsehhe kippus kangesti sakslaseks hakkama mingil hetkel, ilmselt ka põhjendatult, sest saksakeelseid asustusalasid oli Tsehhimaal peale Sudeedi alade veel mitmel pool, muidugi oli see saksa keel, mida seal räägiti mingi arhailine värk. Kamm oli siis, kui vastseid "sakslasi" sõja lõpul hakati armeesse võtma, mõnes väeosas oli neid sedapalju, et raskusi oli komandode andmisega, olen kuskilt kuulnud, et Ardennides mingi seltskond ei saanud saksakeelsetest korraldustest aru ja tapsid maha terve hulga jänki sõjavange. Äkki keegi on selle looga lähemalt tuttav ja teab algallikat, minule on asi jõudnud ümberjutustuse kaudu.
Ahsoo veel põrgust ja tsehhidest - 1968 olid ju Prahas ka DDRi panzerid, ja seda rääkisid mulle tollal Tsehhis teeninud eesti mehed - need idasaksa tankistid olla olnud julmemad sellid, kui venelane seda iganes. Küllap nendel oma kana kitkuda oli. Papa-mamma võibolla Sudeedimaa põgenikud.Kui sudeetlaste väljasaatmisel küsiti tsehhi presidendilt Benesilt - mida lubada neil kaasa võtta?olla Benes öelnud - igale üks taskurätik märjaksnutmiseks.
Eelmine suvi korjasin auto peale paar Tsehhi tudengit - need rääkisid, et Sudeedimaa praegugi olla vaene ja hulgustega asustatud kant - omal ajal oli ta edulisim maanurk.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline