"Tali-Ihantala" Kinomajas!!

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
Vasta
Kasutaja avatar
Invaliid
Liige
Kontakt:

"Tali-Ihantala" Kinomajas!!

Postitus Postitas Invaliid »

Huvilistele selline info: Laupäev 26. aprill 14.00 Soome sõjafilm "Tali- Ihantala" http://www.kinomaja.ee/?1156

Ise kahjuks minna ei saa- tööl :twisted:
Kasuta olemasolevaid ressursse ja ära looda.
A4
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas A4 »

Käisin vaatamas ja pean tunnistama, et tegemist oli suure pettumusega. Arvestades seda, et soomlased teevad tavaliselt väga häid sõjafilme, et antud teos valmis Soome riigi 90. aastapäeva auks ning rääkis Skandinaavia sõja-ajaloo ühest suurimast lahingust, ootasin filmilt midagi enamat.

Ligi kahetunnise filmi süžee oli mõnevõrra arusaamatu, erinevaid tegelaskujusid liiga palju, samas ei peatutud ühelgi neist pikemalt. Korralikke massistseene filmis ei olnud, mistõttu jäi Tali-Ihantala lahingutest mulje kui lokaalse tähtsusega konfliktist. Ka lahingustseenid jätsid üldiselt kuidagi hädise ja põlve otsas valmis treitud mulje. Ühesõnaga - inimestel, kes ootavad sellest filmist "Talvesõja" laadset realistlikku, massiivset ja tõetruult südurite kannatusi kajastavat filmi, ei soovita ma seda teost vaatama minna. Samas ei olnud filmis ka mingeid väga suuri lapsikusi või apsakaid.

Sellel nõrkusel on ka muidugi üksainus ja objektiivne põhjus - raha. Filmi linastusel Kinomajas kohal olnud filmi proditsendi ja kaas-režissööri sõnul maksis film vaid 3 miljonit eurot ehk ca 45 miljonit krooni, mida Soome filmitööstuses eriti suureks rahaks ei peeta. Võrdluseks - kodumaine "Nimed marmortahvlil" maksis umbes pool sellest ehk 20 miljonit, mis Lääne mõõdupuude järgi annab välja vaid kehvakese telefilmi eelarve. Ega 45 miljoni krooni eest midagi korralikku eriti ei saagi. Ma ei tea, kui palju maksis suurepärase "Talvesõja" tegemine, kuid Wikipedia andmetel on tegemist Soome seni kalleima filmiga, mis ka igast stseenist välja paistab.

Positiivse külje pealt tuleb tunnustada tõetruude mundrite ja relvade kasutamist. Veelgi tänuväärsem oli autentsete soomusmasinate kasutamine, mis olid väidetavalt pärit Parola tankimuuseumit. Kes tahavad näha Stug IV, T34 (nii 76mm kui ka 85mm suurtükiga), KV1 ja SU-152 Soome metsade vahel ringi tuiskamas ja torudest tuld sülgamas (tagantjärele mõeldes olid tankilahingute stseenid vast filmi parimaks osaks), nendele soovitan filmi kindlasti. Aga ise ma küll seda filmi uuesti ei viitsiks vaadata.
Larry
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Larry »

Ise filmi ei ole näinud. Ootasin kah kannatamatult, et tuleb üks vägev film, aga netist vaatajate kommentaare lugedes olin pettunud. A4 on enam- vähem juba olulise ära öelnud, mida ka soome vaatajad mainisid: puudus peategelane/- tegelased ja konkreetne süzeeliin, mis jättis filmist kaootilise mulje ja ei pannud kaasa elama, eeldades samas korralikke eelteadmisi T.- I. lahingust. Soomusmasinad ja nende lahingutegevus olevat olnud jah filmi parim osa, kellegi arvates lausa parimad soomusmasinate lahingustseenid üldse. Samas mainiti ka, et kui ründaja peaks olema vene soomusbrigaad, siis eeldaks rohkem kui 2 tanki tulemas, tänapäeva digi- võimaluste juures peaks olema teostatav. Noh, olgu see film mis ta on, juba põhimõtteliselt tahaks ära näha, sest filme "valelt poolelt" tehakse nii harva.
Lupus
Liige

Postitus Postitas Lupus »

Heh sõjas ei ole peategelasi .
Mina ütlen , et oli hea film. Segane ja sürr nii nagu lahing ongi. Tanki tseenid olid ka väga head .
sturmkommando
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sturmkommando »

erifekte selle filmi tarbeks tootis üks kutt kodus oma Apple Pro arvuti ning Adobe After Effects'iga - eks ka tulemus on näha.
Shiim
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Shiim »

Filmis tegi imdb andmetel häält ka Ivo Uukkivi (s.t. eesti keeles). Ainult et millise koha peal?
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Lupus
Liige

Postitus Postitas Lupus »

Mina seal eesti keelt ei kuulnud. Küll mainiti JR 200 ja ühel mehel oli sinimustvalge käisel
A4
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas A4 »

Väga vigases eesti-soome segakeeles rääkis filmis üks raadioluuraja, kes soomlasest ülemusele venelaste viimasest kinnipüütud ja dešifreeritud radiogrammist ette kandis. Detaile ma ei tea, kuid minu teada on mõnede eestlaste teenimine Soome raadioluures tuntud teema.
Shiim
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Shiim »

Pilt
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Armstrong
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Armstrong »

Käisin filmi Soomes vaatamas ja minu arvates oli väga hea film. Eestis tehtutega ei anna võrreldagi, ma ei saa aru, kuhu see 20 miljonit läks seal marmortahvli filmis. Need põllupealsed stseenid olid nii amatöörlikud, et lihtsalt piinlik vaadata. Ja ometi olid soomlased nõuandjateks.
Tagasi selle filmi juurde: tankilahingut oli tõesti hästi kujutatud, lisaks meeste suhteliselt reaalsed vigastused, tavaliste Hollywoodi lapsikuste puudumine - a la tuumagranaadid jmt. Pole jah päris "Talvesõda", aga minu meelest siiski üsna samas liigas.
Tali-Ihantala lahingust ei teadnud ka mina varem mitte halligi ja ikka oli huvitav vaadata.
Filmis eesti keelt tõesti ei kuule, näeme eestlasest (vapp käisel) kaptenit soomlasest ohvitserile tugeva eesti aktsendiga soome keeles ettekannet tegemas.
Minu kinoelamusele lisas vürtsi soome veteranide kohalolek, aga soovitan siiski kõigile. Oma silm on kuningas ja ei maksa end negatiivsetest (või miks mitte ka positiivsetest) kommentaaridest segada lasta.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist