Arisaka Type 38 vint
Küsimus endal selline, olen proovinud frontline meestega ühendust võtta, aga nende kodukalt leitud e-maililt neid vähemalt ei ole mina suutnud kätte saada.EOD kirjutas: 4. Relv muuta saluudirelvaks (paukrelvaks). Kuidas seda teha ja vormistada, oskavad Frontline mehed selgitada.
ennast kah huvitas, et mis riistapuusid nad oma mängulahingutes kasutavad, ja kuids neid hankida ja teha, endal kah nagu plaan teha PPSH-st ohutu täristaja näiteks... või siis hankida midagi.
Olen uurinud ka neid Hudsoni automaat relvamakette, aga need pidid täielikud jamad olema.
selgitus
soovitasin pöörduda EOD, kui selle postituse autori poole, kes rääkis ... jne. Suur täht oli pandud lugupidamisest.
Peab vist kasutajanime vahetama. Mis ajast mina teema autor olen? 
Kui mõeldud oli Frontlinet, siis vist kompül on seal ühe meeskonna pealik. Tema käest tulekski küsida. Mina seda teemat ei valda, pakkusin vaid, kust uurida.
Kui mingil põhjusel Frontline ei soovi infot jagada, siis on ju alati võimalik elukohajärgsest politseiprefektuurist järgi küsida.

Kui mõeldud oli Frontlinet, siis vist kompül on seal ühe meeskonna pealik. Tema käest tulekski küsida. Mina seda teemat ei valda, pakkusin vaid, kust uurida.
Kui mingil põhjusel Frontline ei soovi infot jagada, siis on ju alati võimalik elukohajärgsest politseiprefektuurist järgi küsida.
Arisaka
kas keegi teadjam oskaks seletada.Olen kunagi näinud kahte jaapani vinti mis üldiselt sarnanesid teineteisele,ainuke erinevus neil sihiku ja kirbu konstruktsioonis.Nr 1.mudelil liikus sihikuplank tavapärasest vastupidises suunas,s.t et kui sihikuplank ülesse vertikaalsesse asendisse tõsta siis tõusis see raua suudme poolt kaba poole.Kirp kinnitus raua suudmele rõngaga nagu k98-sal .Nr 2 mudelil sihiku konstruktsioon klassikaline,tõstes sihikuplangu vertikaalsesse asendisse liikus see kaba poolt raua suudme poole üles.Kirbu kinnitus oli jälle mosini sarnane,raua külge kinnitatud klotsi küljes.Kas võib olle et üks neist vanem ja teine hilisem mudel ,ning kumba kasutati vabadussõjas ja EW aegses kaitseliidus?Üks asi on veel,mudeli nr 2 raud kuidagi jämedam-ei saanud kinnitada ümara soonega arisaka tääki kuna kinnitusrõngas ei mahtunud raua suudmele.Lukusti süsteem klappis eraldi proovides.Kas on mõeldav et erineval ajal valmistatud püssidel oli erineva jämedusega raud ja seega ka erinevad täägid?Kas raua jämedusest varieerus ka arisaka kaliiber?Huvitaks veel et kas arisaka oli ainult pikk vintpüss vüi toodeti ka karabiine?
Pole küll eriline teadja ja uurida ka ei viitsi, aga.. jaapanlasi oli kolme kaliibrit, vanemad - Muratad mudel 22 - 8mm, siis Arisakad 30 ja 38 ja 44 olid 6,5mm ja lõpuks veel 99 ja veel midagi olid 7,7mm. EW oli kasutusel mudel 38, vist oli 1905 aasta mudel lääne ajaarvamise järgi. Olid ka karabiinid, EW kasutati väidetavalt ratsaväes ja piirivalves. Vene tsaariarmees olid kasutusel oma torude puudusel siis mudelid 30 ja 38, vastavalt 1897ja 1905 aastamudelid. Täägid peaks olema mudelist 30 ühed hilisematele mudelitele sobivad. Sihikute kohta ei oska ka nagu midagi öelda, 38 mudelil peaks olema "kirp rõngaga toru peal".
Ühe mudeli "pikk püss" ja karabiin ei erine eriti millegi muu poolest väliselt kui raua pikkus ja sihikuplangu pikkus, no vindi samm ja puhastusvarras ja puitosa pikkus. Tegelikult oli ka mudel 35 mille sihikuplank liikus vist jah teist pidi. Ka kaliiber 6,5mm.sigalahe kirjutas:siin paistab siis see minu kirjeldatud nr 1 mudel. sellel kirp ja sihik ühesugused minu nähtuga. Pikk vint siis ilmselt nr 2 ja nati teise ehitusega siis.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist