Kui häda käes

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Kasutaja avatar
man21
Liige
Kontakt:

Kui häda käes

Postitus Postitas man21 »

Mida te arvate, kui paljud Eesti mehed hakkaksid relvastatult vastu. Näiteks praegustest Kaitseliidu meestest on mul jäänud mulje, et kui pooled neist vastu astuvad, siis on hea. Rahuaja sõdur on hoopis midagi muud, kui kriisiaja sõdur. Kui palju on Kaitseliidus neid mehi, kes seal olid 1990-1991a.. Ma arvan, et 1-2%. Enne sõda oli Kaiteliidus 110 000 liiget ja palju neist venelastele vastu hakkas. Punkarite ja kalkarite hulgast leiab vastuhakkajaid tunduvalt rohkem.

Ela täiel rinnal ja kui kord kooled, siis ära kahetse elatud elu!
müller
Liige

Postitus Postitas müller »

Seda, kui paljud kaitseliitlased ja üldse rahvast vastu hakkab, selgub alles siis kui häda käes. Arvatavasti on nende vastuhakkajate hulgas rohkelt selliseid kellest ei oska seda arvatagi. Aga punkarite ja kalkarite seas võib ju vastuhakkajaid palju olla kuid kui kauaks? Mida aeg edasi seda keerulisemaks ja meeskondlikumaks sõdimise kunst muutub. Ja nipernaadidest individualistide hakkamasaamine meeskonnas on enam kui huvitav küsimus. Stressitaluvusest ja füüsilisest vormist arutlemine on jällegi uus teema.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Arvan, et kõik ju oleneb. Praegult on Eesti kaitsetahe küll äärmiselt madal. Kõik oleneb ka asjaoludest ja kellele vaja vastu hakkata on, arvan, et Sa pidasid silmas ikka seda me suurt idanaabrit. Kui vastuhakk toimuks koos NATO-ga, siis tõenäoliselt oleks osavõtt suur, kui Eesti üksi, siis oleks asi küsitav. Kindlasti peaks olema vastuhakk riigi poolt peale surutud, pean silmas seda, et , iga mees, kes suudab püssi kanda, tuleks mobiliseerida, mitte vabatahtlikult. Muidugi tuleks teha ka korraliku propagandat jne...
Tänapäeval on Eestis veel üks probleem, mida 39a. ei olnud. Meie seas elab väga palju venelasi, kuidas nemad käituvad, kui sõda peaks tulema :?:
Eesti riik peaks andma endast 100%, et need venelased ära eestistada, mitte ühelegi Venemaa nõudmisele ei tohi järgi anda(keel, kodakontsus jne....
Hämmastas mind see, et rääkisin paari tutava Eesti venelasega, sel teemal, et mis oleks, kui idast tuleks jälle sõda. Need venelased teatsid hästi meie ajalugu ja ütlesid, et igaljuhul, võitleks koos eestlastega ida vaenlase vastu, sest Eesti on nüüd ka meie kodumaa.
Kuid kindlasti on siin Eestis ka palju selliseid venelasi, kes nii ei arva ja vaid ootavad, millal idast sõda tuleks.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Kasutaja avatar
Vabadus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Vabadus »

... ja muiude üks Venemaa nõudmistele järgi andmine on ka kogu see Setomaa teema.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Natuke statistikat, siia teemasse delfist.

Sõjalise vastupanu osutamist võimalikule kallalekippujale peab värske uuringu kohaselt vajalikuks 67 protsenti, kaitsetegevuses kindlasti või tõenäoliselt ise kaasa lööma on valmis 68 protsenti vastanutest.
Kaitseminister Jaak Jõerüüt lausus tulemusi kommenteerides, et talle on väga sümpaatne, et Eesti inimesed on väljendanud suhtumist — oma kodu on armas, teatas Delfile kaitseministeeriumi avalike suhete osakond
Venelastest NATO toetajate osakaal on märtsikuiselt 42 protsendilt tõusnud 51-le. Eestlastest toetasid Eesti kuulumist NATO-sse juunis 89 protsenti.
Neljapäeval kaitseministeeriumis tutvustatud küsitluse “Avalik arvamus ja riigikaitse” järgi 78 protsenti elanikkonnast pooldab kindlasti või pigem pooldab NATO-t.
Kutselist sõjaväeteenistust toetavad küsitluse järgi rohkem nooremad, haritumad ja linnades elavad vastajad. Eestlased pooldavad pigem kohustusliku sõjaväekohustust, täpsemalt on selle poolt 62 protsenti eestlastest, mitte-eestlased toetavad sama suures ulatuses kutselist sõjaväge.
Küsimusele, milline võiks olla kaitseväe arendamise prioriteet, kas väikesed mobiilsed üksused või rohkearvuline rahvavägi, vastas 58 protsenti, et NATO võiks areneda väikeste väekontingentide suunas, mis on võimelised osalema NATO missioonides. Ainult 28 protsenti küsitletutest pooldas rohkearvulist rahvaväge, mille ülesandeks oleks Eesti territooriumi kaitse.
Eesti sõjaväelaste osalemist rahvusvahelistes sõjalistes missioonides toetab 54 protsenti ja selle vastu on 40%.
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Huvitav kui suur on nende hulk, kes metsa lähevad, öeldes "Nahhui mul neid Tiskre rikkureid kaitsta," "Nahhui mul sellist Eestit vaja," "Parem olekski, kui Laar siberisse viidaks" jne? Rahva jätkuva kihistamise tagajärjel võib see huk kaunis suureks paisuda?
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Mnjah sellistes karmides oludes saadakse tavaliselt aru, et vaja on sõdida Eesti, kui isamaa eest, mitte Eesti valitsuse eest.
1944a. ei sõditud ju ka III Reichi ja Hjalmar Mäe eest.
Viimati muutis hugo1, 30 Juun, 2005 17:50, muudetud 1 kord kokku.
tommy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tommy »

Oh lõpetage see "metsa minemise jutt ära".Tänapäeva linnastunud,tsivilisatsiooni mugavustega harjunud inimene,kaua ta seal metsas teie arvates vastu peaks?(eriti talvel).Pole enam ka ju laialdast talude võrku nagu esimese vabariigi ajal.Metsas nälga kärvata-peaks olema hullem kui surra lahinguväljal.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Pole hullu, inimene kohaneb kõigega, mets meid toidab, mets meid katab :lol: :lol: :lol:
Kasutaja avatar
Reinhold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Reinhold »

Teema algas Kaitseliidust, njah, kala mädaneb peast, põhjusi peaks sealt otsima, miks on tulihingelisi mehi nii vähe alles reakoosseisus, jutt läheks väga pikaks ja mõni ehk tunneks end äragi.Ise suht äraootaval seisukohal, kas mitte KL-ist välja astuda 8)
kompül
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kompül »

Üks asi on jah inimene sõja olukorras ja teine asi rahuajal.Soomlastel talve sõjas oli palju näiteid kus korralikuväljaõppe saanud ohvitseride närvid ütlesid kohe sõja algul üles ,samas aga kerkis esile jälle palju tavalisi keskpäraseid mehi kes kriisi situatsioonis suutsid kainelt mõelda ja ka kiirelt olukorrad lahendada.
Minu Au on Minu Truudus
kompül
Liige
Kontakt:

Usun ,et ohukorral käituvad eestlased jälle nagu 44-dal .Oli ju ka esimese vabariigi ja saksa okpatsiooni ajal üks kõva vingumine ja valitsuse kirumine (see on ju igas riigis nii tavaline).Aga kui ikka oht ähvardab käitutakse nagu üks mees.Suur osa siin elavaid venelasi aga võivad küll kujutada endast "viiendat kolonni".
Minu Au on Minu Truudus
kompül
Liige
Kontakt:

Usun ,et ohukorral käituvad eestlased jälle nagu 44-dal .Oli ju ka esimese vabariigi ja saksa okpatsiooni ajal üks kõva vingumine ja valitsuse kirumine (see on ju igas riigis nii tavaline).Aga kui ikka oht ähvardab käitutakse nagu üks mees.Suur osa siin elavaid venelasi aga võivad küll kujutada endast "viiendat kolonni".
Minu Au on Minu Truudus
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Mulle räägiti, et 90-date alguses oli meil kodukaitse, hulk täisrelvis mehi, ent millaski löödi see organisatsioon laiali ja relvad korjati ära. Nad olla siin-seal maffiatki eemal hoidnud.

Aga miks nende tegevus lõpetati? Äkki teatud võimuringkonnad polegi huvitatud liiga patriootlikult meelestatud kodanikest?
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Kasutaja avatar
waher
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas waher »

Mulle tundub ka et siin on kellegi huvid mängus .
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Marvin ja 2 külalist