Lennukid Narva ja Krivasoo ruumis

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

sturman kirjutas:ereda kohal lasti alla kaks vene hävitajat,kui huvi keegi tunneb,võin rääkida kuidas ja kuhu kukkusid.mu isa nägi ise pealt ia rääkis mulle.
Eks pajata siis lähemalt!
Anton - horridoo!
sturman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sturman »

räägin siis pikemalt nendest kahest lennukist,nagu isa suust kuulsin.nagu teate asus eredal koonduslaager,kus olid juudid.minu vanaisa maja asus sealt umbes 300 m kaugusel.vanaisa majas elasid neli sakslast,kes olid laagris ma ei tea mis asjamehed.ühel päeval tulid k-nõmme poolt kaks vene hävitajat.sakslased rabasid püssid ja jooksid välja.mis mind imestama paneb-nad lasid mõlemale lennukile pihta ja vintpüssidest.üks läks põlema ja kukkus laagri kõrvale ühte majja.kas seal keegi surma sai-ei küsinud,aga seal olid ka sakslased elanud.teine lennuk põlema ei läinud aga kukkus kalina sohu.isa käis ise lennuki juures,isegi ühe väikese mootori tõi ära.ütles,et sabatüürimootor.oli ameerika päritolu.meile ta kohta ei ütelnud-kartis,et läheme näppima.mootor oli muide 5-6 aastat minu käes.selline lugu siis.ah-jaa,keegi kunagi küsis,kas eredal oli saksa trahvipataljon.uurisin asja-ei olnud.olid jõhvi poolt tulla vasakut kätt tee ääres parakkides vlassovlased umbes 80 meest,kes vedasid juute k-nõmmele õlivabrikusse tööle.laagri juudid olid pärit poolast ungarist ja tsehhist.neid oli seal 150-200 inimest,mitte2000,nagu kirjas on.
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

ühel päeval tulid k-nõmme poolt kaks vene hävitajat.sakslased rabasid püssid ja jooksid välja.mis mind imestama paneb-nad lasid mõlemale lennukile pihta ja vintpüssidest.üks läks põlema ja kukkus laagri kõrvale ühte majja.kas seal keegi surma sai-ei küsinud,aga seal olid ka sakslased elanud.teine lennuk põlema ei läinud aga kukkus kalina sohu.isa käis ise lennuki juures,isegi ühe väikese mootori tõi ära.ütles,et sabatüürimootor.oli ameerika päritolu
Vaja oleks täpsustada juhtumi aeg: kuu ja kuupäev, aasta oli vist 1944?
Ja tollel ajal käisid tüürid ja eleronid ikka mehaaniliselt trosside abil. Mootoreid kasutati mõningates lennukites vaid maandumisklappide juures
Anton - horridoo!
sturman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sturman »

milles aidata ei saa,selles ei saa.oletan,et võis olla augusti kuu,sest juudid olid veel koonduslaagris.nad viidi ära kuu lõpus.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline