medal kirjutas:Detektoristide foorumis ollakse asjaga vist paremini kursis:
On üldteada, et pildil olnud mõõk ei ole leitud detektori abil vaid hoopiski kartulivõtul miskite Virumaa külameeste poolt rohkem kui aasta tagasi ja müüdi ta samade lollide poolt kõigile külastajatele avatud ja küllalt tuntud muuseumile.
Mis muuseumiga tegu?
Ma julgen kinnitada, et ka selles foorumis on mõned inimesed asjaga vägagi kursis, kuid ei hakka siin sellel teemal erinevatel põhjustel kaasa targutama. Olen Kesseliga täiesti päri, et selle asjaga tegelegu ikkagi selleks volitatud instantsid, sest mingi mõtetu infovahetus valel ajal võib kaasa tuua halbu tagajärgi. Kannatust, tuleb aeg, mil kõik saab avalikuks...
Kui aga Kabel detektoristide foorumist asjaga nii täpselt kursis on, siis palun väga, rääkigu aga julgelt suu puhtaks. "Õige mehe hõlma ei hakka keegi". Paraku ei usu ma, et sealt peale demagoogia midagi muud tulla saab. Ehk ainult poolik tõde, aga see on tihtipeale hullem kui lausvale. Kuna Eesti on nii väike, siis võib isegi esmapilgul võõraste inimeste sisserääkimine tuua kaasa pehmelt öeldes ebameeldivaid sekeldusi. Mis siis veel kunagistest sõpradest rääkida.
Kokkuvõtvalt: Kui millestki rääkida, siis paluks ilma demagoogiata ja eksitavate valedeta. Sest mingi jutt
küllalt tuntud muuseumist ja üldteada faktist liigitub just taoliste terminite alla. Kui oleks tegemist ametliku muuseumiga, kellel on õigus kultuuriväärtusi omandada, siis poleks seda võimalust jäetud kasutamata ja asjast oleks juba kõikjal pikalt ja kahjurõõmuga pajatatud. Aga ei, lood on natukene teistsugused, metallidetektor on selgelt mängus (mis ei muuda tegelikult absoluutselt mitte midagi!) ja röövlibande veelgi suurem, kui alguses paistis.
Vabandan, et rääkisin siinkohal kellegist Kabelist, keda enamus (ma loodan!) siinsest foorumist üleüldse ei tunnegi. Kuid polnud midagi teha, kuna just selle mehe postitustele on militaarnetis antud juhul viidatud.
Naljakas, et te Kabeli jutus kordagi ei kahtle, vaid võtate seda kui laustõde. Mis ma siin mõni aeg tagasi "autoriteetidest" rääksingi?