Puhka rahus,Metallidetektor...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Kasutaja avatar
ludvig
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ludvig »

Janka kirjutas:
toomas tyrk kirjutas: *Nii et kõigile tulevastele bännihuvilistele - tee on üsna selge ja lihtne :roll: :twisted:

*"muuseumidirektorite" karistamiseks on minu käed aga lühikesed...
Sorry, Tom, aga su aktsiad selle said adminnina kukkusid vähemalt minu silmis küll märgatavalt. Saaks ainult kedagi karistada...
justkui ment peast :roll: .
peab kahjuks sellega nõustuma.
mil.neti adminnilt sellist suhtumist poleks oodanud küll.isegi siis kui on selge et mõõk oli ikkagi ammu muuseumis ja spetsialistid sellest ka teadlikud,soovitakse ikka veel kedagi karistada.tänu temale see mõõk võibolla veel eestis ongi. a see aint mu arvamus.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

isegi siis kui on selge et mõõk oli ikkagi ammu muuseumis ja spetsialistid sellest ka teadlikud,soovitakse ikka veel kedagi karistada.
Loe veelkord artiklit ja siis loe Alo Lõhmuse poolt viikingivana heietuse kõrvale riputatud väljavõtet Muinsuskaitseseadusest! Teatud asjadest arusaamine nõuab vaimset pingutust, see on tõsi. Nagu ka see, et kõik ei saa kõikides asjades ühevõrra targad olla. No kui ma hakkaks siin päevast päeva ja nädalast nädalasse EOD tekstide peale seletama, et mida kuradit ohtlik, mul pole veel kordagi pauku teinud, mida te mulisete, mul on muuseum (kappmuuseum, keldermuuseum jne.), ma deaktiveerisin need klaasmiinid jne. :shock: :? Siis ütleks enamus seltskonda, et mida kuradit sa idioot siin taidled!
See lugu on aga päris pikantne, et "spetsialistid sellest ka teadlikud", sest kui spetsialistil või spetsialistidel hetkel väga piinlik ei oleks (ega ma tea, võib-olla pole kah), siis oleks olnud ju lugeda nende spetside kommentaare, või vähemalt nime(sid), kes vahvat viikingivana toetavad tema okkalisel ajaloopäästmise teel. Paraku seda keegi ei soovi, sest kui neid ka ei ole kohustatud tundma muinsuskaitseseadust, mida näiteks muinsuskaitseameti ametnikud teadma peaksid, siis kõrgharidusega inimesed saavad aru kui kehvalt asi lõhnab ja kui ebapädevalt nad senini käitunud on - keegi ei tahaks ju tõsiseltvõetavust kaotada :(
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

ludvig kirjutas: peab kahjuks sellega nõustuma.
mil.neti adminnilt sellist suhtumist poleks oodanud küll.isegi siis kui on selge et mõõk oli ikkagi ammu muuseumis ja spetsialistid sellest ka teadlikud,soovitakse ikka veel kedagi karistada.tänu temale see mõõk võibolla veel eestis ongi. a see aint mu arvamus.
Vaata ja imesta! Mõni mees ajab ikka oma joru edasi mingist muuseumist, kuigi on siin küllalt sellel teemal juba selgitusi jagatud. Aga mind see väga tegelikult ei üllatagi, eriti kui vaadata, mis detektoristide foorumis praegu toimub. Teil seal oma mainekujundaja, kellelt võiksite mõnikord siiski ka otse küsida, et miks sina ... oma leide kunagi üles ei riputa. Nende foorumitega on pahatihti selline lugu, et mõni mees kasutab teiste sinisilmsust kurjasti ära...

Mis "muuseumidirektori" karistamisse puutub, siis tuleb seda teha täie rangusega, sest vastasel juhul peaksime me muinsuskaitseametnikke hakkama süüdistama topeltstandardite kasutamises. Miks on üldse karistada vaja? Ka sellest on siin juba piisavalt palju juttu olnud, nii et...

Spetsialistid on sellest leiust teadlikud? Ma siin üleeile rääkisin meie peamise mõõgauurijaga, kes seda relva mitte kunagi!!! näinud polnud. Sama kehtib ka enamuse teiste relvaspetsialistide kohta, kellega suhtlesin.
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Kasutaja avatar
ludvig
Liige
Kontakt:

Vaata ja imesta!
ei ole siin midagi vaadata ja imestada :) . ja leppisime ju kokku et omavahel ei vaidle enam siin--äkki siis teeks ka nii :?:
Westland
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Westland »

MargusM kirjutas:
Mis "muuseumidirektori" karistamisse puutub, siis tuleb seda teha täie rangusega, sest vastasel juhul peaksime me muinsuskaitseametnikke hakkama süüdistama topeltstandardite kasutamises. Miks on üldse karistada vaja? Ka sellest on siin juba piisavalt palju juttu olnud, nii et...
Mind huvitab,mille eest muuseumivana risti lüüa saab?Mõõga ostmine,puhastamine?Vaatan,et papi on veel suurem süüdlane,kui need sellid,kes mõõga leidsid ja maha parseldasid.
Kasutaja avatar
medal
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas medal »

Westland kirjutas: Mind huvitab,mille eest muuseumivana risti lüüa saab?Mõõga ostmine,puhastamine?Vaatan,et papi on veel suurem süüdlane,kui need sellid,kes mõõga leidsid ja maha parseldasid.
Just nimelt selle eest. Selle asemel, et muinsuskaitset leiust teavitada (või miks mitte politseidki) ja talle mõõka müünud isikud vahele võtta, ostis mees mõõga ära ja hakkas veel takkapihta omal käel restaureerima seda.
tõnuv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tõnuv »

Just nii ongi. Kui poleks muuseumivanasid kes kola kokku ostavad ei viitsiks vandid ja muidumehed maad sonkida.Kui ikka 10 tonni tunnis makstakse millest veel pool kullas siis küllap rüüstajaid leidub. Juu tuubis küll videosid kuidas asi Venemaal käib.Varem oli ka meie virulaste letid Kurtnas laiali laotatud. Viimastel aastatel enam ei ole.Eesti muinasjullede suutmatus on muidugi ise teema.
Algse teema juurde tagasi tulles ehk detektorite keelustamine. Kraaksute muinasaja kallal aga ainuüksi sel sügisel oleme kokku korjanud Sõrves kaks rüüstatud kontmeest.See teema on kuidagi hoopis soiku jäänud või kuidas.
Kasutaja avatar
ludvig
Liige
Kontakt:

just nimelt,ja kui poleks selliseid muuseumivanasi kes asju kokku ostavad poleks paljusid väärtuslikke asju ka enam eestis--tea miks sest näiteks keegi aru ei taha saada :shock: :?:
Arnold
Liige
Kontakt:

Nojah, mis ikka teha, kui sant ei taha kõndida?!
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Ma mõtlen, et need, kes siin kõige kõvemini detektoristide foorumi teemal sõna võtavad, võiks ennast ju seal foorumis kasutajaks registreerida. Tulge ja öelge kah sõna sekka, arutaks asja normaalsete inimeste kombel. Ühte teemat mitmes foorumis korraga lahata on küllalt tüütu ja tülikas. Muinasleiud ei ole nagu otseselt militaarfoorumi teema?
Kõik autojuhid ei ole roolijoodikud, kõik jahimehed ei ole salakütid. Mõni üksik on. Aga just need üksikud pääsevad oma tegudega meediasse. Sama lugu on detektijatega. 99 tükki on korralikud ja seadust austavad, 1 teeb pätti ja tänu sellele ühele ongi kisa lahti ja kõik teised 99 ka juba kellegi poolt automaatselt süüdlasteks tembeldatud. Kui keegi eksis seaduse vastu, tuleb see eksija kindlaks teha ja vastutusele võtta ja ongi kõik. Ei ole ju mõeldav ühe roolijoodiku pärast karistada kõiki autoomanikke või ühe vägistaja pärast kõiki mehi, olgugi, et kõik ju omavad kuritöö toimepanekuks vajalikku "atribuutikat".
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
cleo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas cleo »

MargusM kirjutas: Spetsialistid on sellest leiust teadlikud? Ma siin üleeile rääkisin meie peamise mõõgauurijaga, kes seda relva mitte kunagi!!! näinud polnud. Sama kehtib ka enamuse teiste relvaspetsialistide kohta, kellega suhtlesin.
Lihtsalt selline tähelepanek, et mida need "mõõgaspetsialistid" siis vahivad lakke? Nüüd kus pool Eesti rahvast juba teab, mis mõõk, kus mõõk, kelle käes jne, võtku jalad kanni alt välja ja kihutagu vilkurite saatel ja sireenide huilates seda päästma ja saamisloo jälgi ajama? Miks nad seda ei tee???
Üleriigilised kollane ajakirjandus taob trummi, foorumites käib kolmas maailmasõda, varsti moodustuvad relvastatud grupeeringud, tekib revolutsiooniline situatsioon jne, aga lp "kaitsjad" hauvad tibukesi soojal kabinetitugitoolil ja kurdavad: me pole näind, me ei tea, meil pole ressursse, meil ei ...blää-blää-blää.
Kui kandikul kätte ei tooda, ei viitsi keegi ennast liigutada ja kui tuuakse siis saab tooja silmuse kaela.
Lihtsalt illustreeriv näide muinsuskaitse töömeetodist:
http://www.epl.ee/?uudised=450405
ja oletame nüüd, et mõni "muuseumidirektor" oleks selle välja tarinud, Rootsi Gustav Vaasa spetside kätte viinud, lasknud eksponeeritavaks teha ja ntx "Kiruvere Koduloomuuseumisse"välja pannud. Tõenäoliselt oleks MKA mehe kohapeal risti löönud...
MKA viide "alustab lähiajal päästmist" (NB vastu talve??? ms, talviti järved jäätuvad) tähendab praktikas seda, et molutamine kestab, kuni midagi enam päästa pole ja siis laiutame käsi, tahtsime parimat, välja kukkus nagu alati :roll:
Arnold
Liige
Kontakt:

Ma mõtlen, et need, kes siin kõige kõvemini detektoristide foorumi teemal sõna võtavad, võiks ennast ju seal foorumis kasutajaks registreerida.
Tore, et kutsud, paraku pean ära ütlema :( Kedagi ei saa ilma kohtuta süüdi mõista, aga see ei tähenda, et peaks ennast sundima mõne pätiga "ühe katuse all" olema. No ei painu kael, palun vabandust!
Arnold
Liige
Kontakt:

Cleo küsimused omavad sisu. Paraku vastama volitatud vist siinsel territooriumil ei liigu?
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

Manurhin kirjutas: Kõik autojuhid ei ole roolijoodikud, kõik jahimehed ei ole salakütid. Mõni üksik on. Aga just need üksikud pääsevad oma tegudega meediasse. Sama lugu on detektijatega. 99 tükki on korralikud ja seadust austavad, 1 teeb pätti ja tänu sellele ühele ongi kisa lahti ja kõik teised 99 ka juba kellegi poolt automaatselt süüdlasteks tembeldatud. Kui keegi eksis seaduse vastu, tuleb see eksija kindlaks teha ja vastutusele võtta ja ongi kõik. Ei ole ju mõeldav ühe roolijoodiku pärast karistada kõiki autoomanikke või ühe vägistaja pärast kõiki mehi, olgugi, et kõik ju omavad kuritöö toimepanekuks vajalikku "atribuutikat".
Ei või olla! Mida ma kõike jälle lugema pean!

Teie käes on teadupärast üks võrdlemisi unikaalne Eesti sõlg, mille te maa seest leidsite. Uurisin hetk tagasi Tartu Linnamuuseumist järele, kuid sinna see paraku ei jõudnud, kuigi ühele mu kolleegile (telefonis!) ja ka oma "klubikaaslastele" lubasite teisiti. Leidsite selle juba aprillis...Lõhnab kuidagi otsese seaduserikkumise järgi või kuidas...

http://detektorist.pro-forums.com/ftopi ... 0-asc-.php

Äkki lõpetaks härrased vähemalt siin foorumis süütute tallekeste mängimise! :twisted:
Viimati muutis Arheoloog, 29 Nov, 2008 17:38, muudetud 2 korda kokku.
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Kurjam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kurjam »

Ühest asjast ma küll aru ei saa. Kui see mõõk on (Postimehe andmetel) juba aastapäevad selle Käsmu mehe käes, siis miks oli vaja alles nüüd siin foorumis seda "hinnapäringut" korraldada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline