Puhka rahus,Metallidetektor...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Kasutaja avatar
dZonn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas dZonn »

Lugemata läbi eelmiseid postitusi(ja vabandades juba ette teadmatuse ja kordamise ees), siis sellist asja nagu detektor on suhteliselt võimatu keelustada. Mida me siis keelame. Kas inimesel pole õigust oma EW aegse vanaisa sõja aal maetud varanatukest otsida( seaduslikel pärijatel), seenelisel/jahimehel oma kallist kadunud pussnuga otsida, põllumehel oma põldu vanadest murdunud adrateradest puhastada jne. Mumeelest on see, et detektorid keelustatakse, suht võimatu ning üldiselt ühiskonnale kahjulik, sest kui ka mingi mõõgatükk leitakse ja see maha müüakse, siis enamik ohtlike lõhkekehi leitakse just mustade detektorite poolt ning selle puhul on minumeelest (kasvõi oma näitel) ühiskonnale äärmise teene osutamisega ning kaalub üles ka eelpoolmainitud seaduserikkumised.
Nagu ka päästeamet ise tunnistas pole neil aega lahingupaikades tuhnimisega ning need inimesed kes detektoriga välja lähevad annavad üldiselt mürskudest jms.ka teada. Erandid kinnitavad reeglit.

Ja mis selles halba on kui me põllult paar münti leiame... Arheoloogid ei jõuaks 99,9 % juhul sinna iial...

Vot.
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Kui keelustatakse, huvitav, kunas siis hakkavad saapatalla sisse käivad traadid althõlma liikuma? Jalutad aga kalme peal, ajad jalaga lehti laiali ja teed näo, nagu kuulaks MP3-st tümakat. (Olen siiski võhik ega tea arvata, kui suur see maalähedane jura peab olema ja kas töötav süsteem saapatalla sisse mahuks)
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Kasutaja avatar
varing
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas varing »

gnadenlose kirjutas:"Väitlus" on vägev :lol: Kellelegi tundub, et piiksutajad on kurjategijad, teisele jälle, et kuna tal on detektor, siis on ta hoobilt ausa ja tark. Siin on seda kangekaelsust ja jäärapäisust ikka heldelt :lol: Samas on paarist postist ka mõni minu meelest päris hea idee välja käidud, aga millegi pärast suht olematut vastukaja leidnud. Selle asemel toome aga groteskseid näiteid ja ajame ila, nagu oleks oponent lausidioot ja ärapanemise peal väljas olev konspiraator. Ausalt, kirjutada ja lugeda nagu oskaks enda arust, aga aru ei saa sellisest jutust midagi.

Mis puutub nendesse elulistesse näidetesse/paralleelidesse kalapüügi ja jahinduse alalt, siis need on väga okeid üldiselt. Ainult et suht tendentslik on seejuures väita, nagu oleks kala- ja jahimehed suured looduse heategijad ainult omaenese tarkusest. Eks neilegi taotakse üht-teist kõrvade vahele ja minu teada on vähemalt jahindus Eestis ikka väga selgelt reglementeeritud harrastus, litsentsid ja värgid. Samas ometi asi toimib nagu kellavärk ja pole veel kuulda olnud, et jahimehed undaksid, nagu oleks relva omamiseks vajalik luba kuidagi ülekohtune või loll nõue. Autojuhtimise õiguse saamiseks peab ju ka mingi eksami andma, mis ei ole normaalsele inimesele mingi ületamatu raskus ega nõua teadmisi mingitelt imealadelt. Ja kui on näha, et detektor laiade masside hulgas väga populaarne on ning lolli käes hirmsaks relvaks osutub, siis pole vaja ju apelleerida ainult äärmustele (lauskeelamine vs. täiesti pohui, kellel ja kus kasutamiseks), keegi võiks välja töötada mingi inimliku metoodika miski eksami vms. läbimiseks ja oleks vast kõigil süda rahul.

Aga seni kuni mingi inimlik metoodika välja töötatakse,võiks lõpetada detektoristide poriga loopimise,oma leidu tuvastada sooviva heauskse asjaarmastaja materdamise.Küll siis ka koostöö sujuma hakkab.
Huvitatud peaaegu kõigest militaarsest!
Kasutaja avatar
ludvig
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ludvig »

Mnjah,loe ja imesta....! see teema sai siin jälle elu sisse tänu selle mõõga leidmisele ja kohe olid platsis suured teadjad kes kuulutasid et see leitud RAUDSELT detektoriga ja kõvemad vennad veel väitsid et harjumaalt vist....... NII nüüd siis postimehes artikkel kus väga tuntud arheoloog isiklikult ütleb et arvatavalt mõõk leitud künni käigus ja IDA-VIRUMAALT :idea: ........miks te siis nüüd sel teemal nii vait olete jäänud,ah. :?: nüüd räägime ainult seadustest ja sellest mida detektorist peaks teadma.

mitte et ma mingi tülinorija oleks aga enne võiks ikka vähe oodata kui hakata siin lahmima ja oma arvamusi tõe pähe tooma. selle tunnistamine nüüd tõstaks te aktsiaid päris kõvasti......aga see jälle ainult mu arvamus.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

ludvig kirjutas:Mnjah,loe ja imesta....! see teema sai siin jälle elu sisse tänu selle mõõga leidmisele ja kohe olid platsis suured teadjad kes kuulutasid et see leitud RAUDSELT detektoriga ja kõvemad vennad veel väitsid et harjumaalt vist....... NII nüüd siis postimehes artikkel kus väga tuntud arheoloog isiklikult ütleb et arvatavalt mõõk leitud künni käigus ja IDA-VIRUMAALT :idea: ........miks te siis nüüd sel teemal nii vait olete jäänud,ah. :?: nüüd räägime ainult seadustest ja sellest mida detektorist peaks teadma.

mitte et ma mingi tülinorija oleks aga enne võiks ikka vähe oodata kui hakata siin lahmima ja oma arvamusi tõe pähe tooma. selle tunnistamine nüüd tõstaks te aktsiaid päris kõvasti......aga see jälle ainult mu arvamus.
Mul sa ei lubanud küll oma postitustele vastata :roll:, aga hää küll...

1. Mõõk leiti kivihunnikust
2. Ennemalt pakuti välja ikka nagu kogu põhjapoolset Eestit, mitte konkreetselt Harjumaad

Aga teise teema pealt: Kel huvi, see vaadaku homme hommikul tänase Reporteri kordust (Kanal 2). Seal on juttu ühest kohtualla antud detektoristist ja tema käsilastest. Tegemist on Eestis esimese sellelaadse juhtumiga... Maidu Kätmann saab oma karistuse kätte, selles pole enam kahtlustki. Tänane tegu (põgenemine kohtusaalist) oli lihtsalt oma agoonia pikendamine, ei midagi enamat. Mind siiralt huvitab, kas keegi seal ühes teises foorumis julgeb antud teemal ka teises valguses sõna võtta või käib üks silmaklappidega andmine edasdi. Vt. http://detektorist.pro-forums.com/ftopic1634.php

Ma tegelikult olen siiralt imestunud. Mida annab teile, kes te väidate endid olevat kõik ausad detektoristid, ühe sellise närukaela kaitsmine. Aga saan aru - detektoristide ringkaitse toimib...
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Kasutaja avatar
ludvig
Liige
Kontakt:

Kui se tegelane ka tõesti tegi seda milles teda süüdistatakse siis väga tore kui ta karistada saab. mind see ei puuduta ja ma poleks saand ta tegevust kuidagi takistadagi--sama nagu sina ei saa vastutada iga joobes juhi eest,kuigi ka sul on load.(juhul kui on a mõttest sai aru küll).

ja ei ole mõtet kasutada mingit ma ei tea kelle poolt leiutatud sõnaühendit "detektoristide ringkaitse". konkreetseid pätte ei kaitse siin keegi aga korralikke kodanikke alati.
Kasutaja avatar
medal
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas medal »

Detektoristide ringkaitse tundub täiesti olemas olevat. Sealses teemas on juba MK kohta sõna võetud. Samuti ütles ükskord keegi seal Ville Drevingu tegevuse kohta midagi teravat ja sai selle eest sõimuvalingu osaliseks.
Kasutaja avatar
varing
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas varing »

Hakkab jälle pihta.
Huvitatud peaaegu kõigest militaarsest!
cleo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas cleo »

samuti on olemas arheoloogide ringkaitse, MKA ringkaitse, riigikogujate ringkaitse, emalendurite ringkaitse :P
Äkki on isegi kartellid ja sündikaadid, tegelikult pole pikk samm ka maffiani, oo Cosa Nostra Sancta Detectorismus :wink:
vetevana
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas vetevana »

Tundub küll mõtetu siis rubriigis sõna võtta aga kohe kuidagi ei saa :!:
Enne kui rääkida detektoristide ringkaitsest, võiks mõned mehed ikka peeglisse vaadata! :evil: Lõpetage see sildistamine ja poriga loopimine ning istume ükskord lõpuks läbirääkimiste laua taha...
Kasutaja avatar
ludvig
Liige
Kontakt:

vetevana kirjutas:Tundub küll mõtetu siis rubriigis sõna võtta aga kohe kuidagi ei saa :!:
.
sama siin mõtled et enam midagi ei kirjuta aga siis loed jälle kellegi tekstis sihukest totaalset jura et peab midagi ütlema :evil: ja kõik on omaarust veel nii ilmeksimatud ja targad .....kõike vaadatakse ainult selle mätta otsast kus ise istutakse...
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Enne kui rääkida detektoristide ringkaitsest, võiks mõned mehed ikka peeglisse vaadata! Lõpetage see sildistamine ja poriga loopimine ning istume ükskord lõpuks läbirääkimiste laua taha...
Ma ei tea kes Sa selline oled ja mis spetsialiteeti omad (juuksur? - "...võiks mõned mehed ikka peeglisse vaadata!"). Et laua taha istuda, peab ka midagi olema lauale panna, tuututajatele on paslikud lauad pubis!
Q
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Q »

Mis ringkaitsest jälle jutt? Vastanuid selle juba aastaid vana kriminaalloo kohta on seni vaid üks. Lugu ju väga absurdne kui üks või kaks on kõik. See pole isegi demagoogia vaid absurd. Tõenäoliselt ongi see põhjuseks, miks koostöö detektoristidega on seni toiminud vaid muuseumite tasandil. Samuti oleks tõesti palju loota, et kõik detektoristid hakkavad selle loo peale omale tuhka pähe raputama ja pätte sarjama. Eriti kui nad pole seadust rikkunud. Selge on ka see, et osad detektoristid ei käitu eetiliselt ja seda ei eita vist keegi. Täpselt sama üldistus on eelpool kõnelejal leitud esemete müügi kohta. Kindlasti on palju detektoriste, kellel on leitud asjadel eelkõige sentimentaalne väärtus. Põhiline rõõm on otsingurõõm. Selle aru saamiseks ei pea ometi omama akadeemilist haridust!
Erinevate nn. demagoogiliste näidete reas seadusandlusega reguleeritud hobidest võiks tuua ka teise paralleeli. Salaküttimisega kipuvad tihti tegelema jahimehed ise, röövpüügiga ka kalurid ja mis oleks siis näiteks kultuuriväärtuste puhul? Lisaks valitseb meil raha võim, kus pea hakkab mädanaema peast ja seda kõige kõrgematel tasanditel.
Kõik võiks laabuda kui ei muututaks liialt isiklikuks ega liialt üldiseks.
vetevana
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas vetevana »

Arnold kirjutas:
Enne kui rääkida detektoristide ringkaitsest, võiks mõned mehed ikka peeglisse vaadata! Lõpetage see sildistamine ja poriga loopimine ning istume ükskord lõpuks läbirääkimiste laua taha...
Ma ei tea kes Sa selline oled ja mis spetsialiteeti omad (juuksur? - "...võiks mõned mehed ikka peeglisse vaadata!"). Et laua taha istuda, peab ka midagi olema lauale panna, tuututajatele on paslikud lauad pubis!
Jõudis lõpuks pärale - akadeemilise ringkonna poole pole mõtet nii nõmeda üleskutsega pöörduda? :wink:
Viimati muutis vetevana, 03 Dets, 2008 0:00, muudetud 1 kord kokku.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Ma olen praktik :lol:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline