Puhka rahus,Metallidetektor...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Kasutaja avatar
medal
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas medal »

ludvig kirjutas:
medal kirjutas:Lihtsalt nüüd on rohkem detektoriste ajalehtede veebisaitidel kommenteerimas.
tundub nagu margusm isiklikult räägiks sinu suu läbi.....aga eks igaüks leiab asjale seletuse vastavalt oma arusaamistele ja kui sina saad asjast nii aru no mis siis ikka-----vaba voli.
MargusM ei räägi minu suu läbi aga olen viimasel ajal hakanud selles küsimuses kõvasti muinsuskaitseametit ja arheolooge toetama. Lihtsalt ajab vihale selline küüniline suhtumine mis EDF-s levinud. Muinsuskaitse ja seaduste üle irvitamine (mida ei või küll öelda kõigi kohta, minumeelest näiteks foorumi ülemus suurpomm on alati toonitanud seaduste täitmise olulisust ja sageli soovitanud leidjail asjatundjate poole pöörduda) on seal foorumis täiesti igapäevane asi.

Kui mõni murelik arheoloog kirjutab jälle mõnest rikutud leiukohast siis sõimatakse neid ajalehtede kommentaarides lollakateks ja kasuahneteks ja lõppeks minnakse üldse isiklikuks ära.

Samuti olen veendunud, et mitte ainult sihilikult seadusi eiravad kaagid ei ole probleemiks vaid ka mingid suvalised jorsid kes on kuskilt omale mõni tuhat krooni saanud, detektori ostnud ja siis otsima hakanud. Tean omast käest kuidas üks pooltuttav ostis omale ACE250 ja läks kohe muinsuskaitsealusesse mõisasüdamesse otsima. Õnneks ta sealt midagi ei leidnud ja nüüdseks on tal vist detektor juba mahagi müüdud.

Ma ei poolda detektorite keelustamist, samas võiks nende kasutamistingimusi karmistada. See hoiaks ära vähemalt igasuguste kirjaoskamatute ja muidu harimatute isikute poolt sooritatud rikkumised.

P.S Tegu on vaid minu isikliku arvamusega.
pühadevahe
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pühadevahe »

Halli Kardinali kommentaar Maalehes paneb mõtlema küll. Vähemalt kirjelduse järgi tundub olevat tegu väga huvipakkuva ja erilise kohaga, midagi, mida Eestis just igal sammul ei kohta. Oleks kahju, kui see muinasteadusele kaduma läheks... Muinsuskaitseametisse on eri aegadel sattunud tööle mitmesuguse pühendumusastmega inimesi, aga niipalju kui ma nende tööga kursis olen, siis jõudumööda on üritatud seda kaadrit ikka kogu aeg parandada-täiendada. Juhul kui Halli Kardinali jutt tõele vastab, oleks siinkohal suurepärane võimalus parandada üks möödalaskmine ja hoida ära suur kaotus.
Kasutaja avatar
ludvig
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ludvig »

no mida sa sellest siin jahud siis kui sul sellised "pooltuttavad" on?? sa talle ka ikka oma seisukohti tutvustada julgesid või?? kui ei siis pole nagu mõtet siin ka seda teha.
Ja TRA lõpetage see ühte patta panemine.ma ei ole su pool-ega täistuttav ja ei saa ka selleks kunagi ja mind ei huvita mingid mk-alad ja ma ei käi seal (vähemalt teadlikult mitte) ja kivist,puust või rauast mõõgad-kirved jne. ei paku eriti pinget. Ma võin lasta päev otsa metsas midagi leidmata ja kui siis tuleb sellise aastaarvuga k98. hülss mida mul pole ,olen ma väga rõõmus. MK-l oleks sest hülsist täiega savi aga mul ei ole...... a sellest arusaamiseks sa vist võimeline pole.
Kasutaja avatar
medal
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas medal »

ludvig kirjutas:no mida sa sellest siin jahud siis kui sul sellised "pooltuttavad" on?? sa talle ka ikka oma seisukohti tutvustada julgesid või?? kui ei siis pole nagu mõtet siin ka seda teha.
Ja TRA lõpetage see ühte patta panemine.ma ei ole su pool-ega täistuttav ja ei saa ka selleks kunagi ja mind ei huvita mingid mk-alad ja ma ei käi seal (vähemalt teadlikult mitte) ja kivist,puust või rauast mõõgad-kirved jne. ei paku eriti pinget. Ma võin lasta päev otsa metsas midagi leidmata ja kui siis tuleb sellise aastaarvuga k98. hülss mida mul pole ,olen ma väga rõõmus. MK-l oleks sest hülsist täiega savi aga mul ei ole...... a sellest arusaamiseks sa vist võimeline pole.
Tegelikult nüüd me vist jõuamegi asja tuumani. Olukord järgmine: Sa otsid võsa vahelt K98 hülsse. Samas sa ei tea kunagi mis täpselt labida alla juhtub. Oletame, et sa satud mingile muinasaegsele asulakohale mille läheduses 800 aastat hiljem sakslased venelasi tulistasid. Sa leiad sealt mingisuguse eseme millele sa ei oska tähendust anda ning pistad tasku ja otsid oma hülsse edasi. Asulakoht jääb tõenäoliselt tuvastamata. Heal juhul õnnestub foorumis oma leiule ka otstarve leida ning ehk isegi MK-sse jõuda.

Ehk siis mõte on selles, et detektoristidel peaks olema vähemalt mingisugune teadmine arheoloogiast. Kuna isegi kui otsid ainult lähiajaloost pärinevat sõjarauda võid täiesti juhuslikult sattuda millegi palju vanema ja väärtuslikuma otsa.

Ja oma pooltuttavale selgitasin põhjalikult miks on muinsuskaitsealuse mõisahoone tagant keelatud otsida.
Kasutaja avatar
ludvig
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ludvig »

Ei hakka ennast kiitma aga minu teadmised ajaloost on sinu omast paremad või äärmisel juhul võrdsed.saan väga hästi aru mida ma välja kaevan. Ma ei tea kas see see aasta enam õnestub aga kui sattub aparaadi alla midagi mida ma esmapilgu kohe ära ei tunne järgneb kõne MK-sse ja ma istun neil niikaua seljas kui keegi tuleb kohale ja kui siis kaevatakse välja poolik võrrivelg pole se enam minu asi.ja asjaga hoian kursis ka foorumiinimesi.kõik.
jackpuuk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

Te olete ikka TÕELISED! Enne, kui midagi postitama hakata, siis lugege ja mõelge asi ikka enda jaoks läbi. Nagu teie eneseuhkust ja veendumusi natuke riivatakse, nii muutute pmst. isiklikuks. Mul on sõbrad, kes käivad detektoriga metsas, mõned on ühes teise nimetusega militaaris tegevad, on vanatehnika putitaja(ikka selle foorumi kasutaja). Pole nende hulgas leidsin-pistsin ahju taha tegelasi. Ise olen poolpassiivne tegelinski, rohkem meeldib lugeda ja sõprade leide imetleda-näppida. Ja meeldetuletuseks hauaröövlitele ja teistele oman õigusi-kohustusi pole vendadele, kui satute kokku 140-160 kg. inimestega oma röövretkede käigus, siis ärge pahandage, kui satute politsei huviorbiiti ja lollaka vastuhakkamise käigus peaksite saama füüsilisi vigastusi. Manitou on rääkinud!
:twisted:
sitt päev, kellele kurdad
Kasutaja avatar
Basilio
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Basilio »

jackpuuk kirjutas:Ja meeldetuletuseks hauaröövlitele ja teistele oman õigusi-kohustusi pole vendadele, kui satute kokku 140-160 kg. inimestega oma röövretkede käigus, siis ärge pahandage, kui satute politsei huviorbiiti ja lollaka vastuhakkamise käigus peaksite saama füüsilisi vigastusi. Manitou on rääkinud!
:twisted:
Harilikult ei viitsi sellistesse mõttetutesse jagelemistesse sekkuda, aga minu uudishimu lõi seekord lõkkele. Härra siin ähvardab 150 kiloste isikute füüsilise vägivallaga. Minu küsimus: kuidas mainitud konditsioonis isikutel ka jooksmise och muu kergejõustikuga lood on? Kurjamite nuhtlemiseks võib ju teinekord tarvis minna kiiret ümberpaiknemist ruumis. :?:
Nimi on Basilio, kõuts Basilio!
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

jackpuuk kirjutas:Te ikka teate, kellega halli kardinali näol tegemist? Meie foorumist on ta igavese bänni saanud!
Täpselt! Kuid kui juba seda keelatud nime siin mainiti, siis võtke teadmiseks, et kirjelduse järgi äärmiselt huvipakkuvat kohta pole siiamaani "üles antud" (Muinsuskaitseamet peaks jõulisemalt sellistel puhkudel reageerima, mitte vastustust ühelt teisele lükkama!!!). Lisaks on kogu selle seltsimehe tekst pidevas muutumises, muutes kuju vastavalt vajadusele.

Eks veenduge ise: http://www.wehrmacht.pri.ee/foorum/phpB ... 27&start=0
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Westland
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Westland »

Basilio mõttekäik on täitsa loogiline...140-160 kilosed mehed on selgelt ülekaalulised,rasvumisele kalduvad.Sellise kehakaaluga inimene hakkab metsas liikudes hingeldama,on aeglane ja väsib ruttu.Palju ohtlikumad laaneasukad on minu arust vilkad vibalikud,kelle käest võib kiirelt lugematuid kordi kepiga üle turja saada. :wink:
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Härra siin ähvardab 150 kiloste isikute füüsilise vägivallaga. Minu küsimus: kuidas mainitud konditsioonis isikutel ka jooksmise och muu kergejõustikuga lood on? Kurjamite nuhtlemiseks võib ju teinekord tarvis minna kiiret ümberpaiknemist ruumis. Question
Sellega on nii ja naa, mul omal on sõber, kes oma 150+-kilose kehakaaluga annab spordis silmad ette paljudele normaalkaalus meestele. :)
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
jackpuuk
Liige
Kontakt:

Üks räägib aiast, teine aiaaugust :roll:, tahtsin sellega öelda seda, et peale amatnike on ka lihtsaid inimesi, kellele sigadused ei meeldi ja söbrad on mul suht konkreetsed inimesed nende asjadega seoses. Kedagi ähvardada polnud mul plaaniski, seda enam, et sigadusi mitte tegevad inimesed ei peaks ennast pudutatuna tundma.
plekkpea
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas plekkpea »

Vaatan, et MargusM ei taha mitte vastata Talle esitatud järelpärimistele, vaid lahmib silmaklappides edasi. Ehk prooviksid slaavi keelt kõnelevates foorumites sama mõttearendust teha? Pakun välja, et kaugele ei jõua, kuid seal on väga suur protsent seadust mitte tundvat( võib-olla ka tahtlikult?)detektori kasutajaid.
Huvitun maisest rasketehnikast.
Kasutaja avatar
Basilio
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Basilio »

jackpuuk kirjutas:Üks räägib aiast, teine aiaaugust :roll:, tahtsin sellega öelda seda, et peale amatnike on ka lihtsaid inimesi, kellele sigadused ei meeldi ja söbrad on mul suht konkreetsed inimesed nende asjadega seoses. Kedagi ähvardada polnud mul plaaniski, seda enam, et sigadusi mitte tegevad inimesed ei peaks ennast pudutatuna tundma.
Tunnen kaudselt puudutatuna küll. Kardan viimasel ajal ühte asja. Kui mõni liigagar muinsuskaitsja, üleskeeratud aktivist või temperamentne muukeelne detektorist viib tuha all hõõguva vimma kakluseni, või hakkab pingelises situatsioonis relvaga vehkima, siis läheb konflikt juba uuele tasemele ja hakkavad kannatama ka süütud inimesed. Ajuti tundub, et MK & Co seda taotlebki. Uudistenäljas meedia läheks pöördesse ja õhutaks inimesi takka detektoriste taga ajama, peksma jne. Siis läheb asi igasuguse kontrolli alt välja ja tagajärjed oleksid ettearvamatud.
Kordan veelkord: kannatama hakkavad varem või hiljem eelkõige need, kes milleski süüdi ei ole.
Loodetavasti on see Basilio paranoia, mitte lähiaja karm tõelisus. Palun veenge mind selles! :?
Nimi on Basilio, kõuts Basilio!
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Basilio kirjutas: Kordan veelkord: kannatama hakkavad varem või hiljem eelkõige need, kes milleski süüdi ei ole.
Loodetavasti on see Basilio paranoia, mitte lähiaja karm tõelisus. Palun veenge mind selles! :?
Ma ise kardan sedasama. Kui sündmused peaks õnnetul kombel traagilise pöörde võtma, kas siis need praegused suured meedias vaenu õhutajad võtavad vastutuse osaliseltki enda kanda?
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
jackpuuk
Liige
Kontakt:

Loodan, et nii need asjad ei lähe, nagu enne mainitud sai, siis käivad mu sõbrad ka ise piiksutamas. ST. oskavad vahet teha mõistlikul piiksutajal ja sigaduste korraldajatel. Kahjuks olen ka ise hauaröövlite tegemistele peale sattunud, tuttava metsas olid tõprad kontmehe lahti harutanud. Tänu meile jäid nende tegemised pooleli, labidad ja värgidki jäid maha kiirel lahkumisel. Sai teatatud vastavatele organitele, mis asjast edasi sai, seda ma täpsemalt ei tea. Proovin täpsema koha tuvastada ja hiljem uurida siin, kas keegi teab sellest juhtumi hilisematest arengutest. Muidugi oleks kahju, kui piiksutajad keelustataks põhjusel, et mingid pätid on piiksutajate hulgas. Kollektiivkaristus poleks küll aktsepteeritav, see pole ikkagi vene kroonu.
Viimati muutis jackpuuk, 05 Dets, 2008 13:46, muudetud 1 kord kokku.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline