Eesti Õhuväe kotkas

Märgid, medalid, ordenid, embleemid, mis tahes muud märgid, mis Sinu vormile ei teki iseenesest... Nendega seonduvad dokumendid. Muud sõjaväeteenistuse ja lahinguautasud.
Vasta
kiku63
Uudistaja
Kontakt:

Eesti Õhuväe kotkas

Postitus Postitas kiku63 »

Minu kättesattus juhuslikult eesti Õhuväe kotkas ja nüüd sooviks selle kohta natuke rohkem teavet.
1.Millena võidi kasutada seda kotkast
2.Mis võiks olla tema ajolooline ja materjaalne väärtus

Pilt

Pilt
matiair
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas matiair »

number on taga?
Tegemist tundub olema EW lenduri kutsemärgiga
Kui on number loetav siis on vóimalik tuvastada kellele see väljastati.
Kui on päriselt siiski EW aegsega siis on see hóbedast
Kui ei ole tuvastatav number ei o ma suurt materjaalset ega ajaloolist väärtust, kaasaegsed mida tänapäeva vabariigi óhuväe lenduritele väljastatakse on samasugused ainukese vahega, et riik annab melhjorist, kui materjali hinna vahe ise kinni maksab siis saab hóbedast.
kiku63
Uudistaja
Kontakt:

Vastus

Postitus Postitas kiku63 »

Kotkal number puudub ja ta ei ole ka rinnamärk. Pildile panin küll joonlaua juurde kuid see vist ei paista korralikult välja. Kotka kõrgus on 16 cm ja ta on mingi aluse külge keeratav. Algul ma arvasin ,et lipuvarda külge kuid esimese EV ajal sellist asja vel ei kasutatud .
Loogiliselt võttes oli kotkas mõeldud miingi aluse külge ja arvatavasti kasutati piduliku meenena.
Aleks
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Aleks »

Kotkast pilt ligemalt. Kõrgus 16cm, tiibade siruulatus 14cm.

Pilt
Olen huvitatud Kaitseliidu ja Kaitseväe rinnamärkidest, autasudest, dokumentidest ja sümboolikast 1918 - 1940. Võimalik erinevad variandid - ost, vahetus jne. Telefon 5092935.
matiair
Liige
Kontakt:

aga ehk oskab Aleks selgitada mis puhul selline linnuke tehtud, antud on? Ma oleks sellest vägagi huvitatud.
Aleks
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Aleks »

matiair kirjutas:aga ehk oskab Aleks selgitada mis puhul selline linnuke tehtud, antud on? Ma oleks sellest vägagi huvitatud.
Kahjuks midagi konkreetset ei oska öelda, sest mingit tõest inffi pole selle kotka kohta saanud :( Kindlasti ei ole tegu lipuotsaga nagu mõni on arvanud. Lipp oli Lennukoolil, mille nad said 1940 aasta juuni algul ja sellest ka pildid olemas.
Olen huvitatud Kaitseliidu ja Kaitseväe rinnamärkidest, autasudest, dokumentidest ja sümboolikast 1918 - 1940. Võimalik erinevad variandid - ost, vahetus jne. Telefon 5092935.
matiair
Liige
Kontakt:

ei imesta kui see mingi rändkarikas ehk muul põhjusel antud meene (5 ehk 10 aastat teenistust või midagi sellist) eks kui mõnda veterani kohtan ja meeles on siis küsin.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline