Land-Wasser-Schlepper

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
kass
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kass »

Kena töö. Aga antud komplekt 41 aastasse ei sobi. Meestel hilisemad vormid ja mütsid :wink:
Paluks pakkuda kõike Vabadussõja, EW sõjaväega ja II M.s Punaarmeega seonduvat (eriti eestlased punaarmees ja "Lend-Lease" temaatika). Otsin Eestis valmistatud metallist saksa pealuud ja kulli mütsile.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Tulemus on väga hea! Figuurid annavad tõesti asjale veelgi jumet, nii et selle poole pealt samuti aplaus!
Mis puutub nüüd nende vormi, no et ei sobi 41 aastasse, nagu lgp. kass kirjutas, siis kas peab see just 41 aasta olema? Kusagilt foorumilt või kirjandusest jäi silma, et LWS -id olevat baltikumis toimetanud praktiliselt sõja lõpuni, varustades rannikule mitmes kohas kotti jäänud üksuseid, nii et selles mõttes pole 41 aasta nõue ehk nii kriitiline? Ja vaevalt et neid oleks peale 43. aastat kollaseks värvima hakatud - siinse halli ja valdavalt tumedamat tooni mere tõttu oleks see vaevalt et loogiline olnud, ning loogika puudumist sakslased üldjuhul ei põdenud.

Aga masin on ilus.

Urmas.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Aga antud komplekt 41 aastasse ei sobi. Meestel hilisemad vormid ja mütsid Wink
Tõsi. Kuna ma mundrite erinevusest sõja-aastate lõikes tuhkagi ei tea, kui et mida lõpu poole, seda kirjumaks wehrmachti poisid oma riietuselt läksid, siis tegin kiire Google'i ringi ja tõepoolest m-41'l olid taskutel lisaõmblustega moodustuvad voldid. Mütsi puhul on asi segasem - kas m-41'l on kahe nööbi asemel üks?

Figuuride puhul on veel üks viga. Nimelt peaksid pioneerivägede paguni- ja kraeservad mustad olema. Parandage mind, kui ma eksin.

Miks masin on 41. Aasta suvve paigutatud? Sest juba 41. aasta varasügisel värviti insignia juba ümber ja amfiib sai mõnevõrra erinevad tähistused. Seega on 41. sügis maksimaalne daatum, mis mu kolakast välja annab meelitada:)
Edit: Vale informatsioon. Tegelikult oli vastupidi, 1941. aasta lõpust, või 42. algusest muudeti masina embleemid ja tähistus selliseks nagu ta mudelil on, ja nii ilmselt jäi lõpuni.

Kuna juba teadlikult sai sisse viidud see kraeservade-pagunite viga, siis minu jaoks on voldi puudumine taskutelt siiski suhteliselt marginaalne probleem ja palun siinkohal vabandust, kui oma ükskõiksusega kellegi tundeid riivan. Kuid tänud tähelepanu pööramast - nüüd olen siiski ise ka teadmise võrra targem ja selleks see foorum ning teema siin ju ongi:)

Kristjan[/b]
Viimati muutis vaoinas, 15 Dets, 2008 20:08, muudetud 1 kord kokku.
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Kas pioneeridel mitte ookrikarva/beežid paguniservad olnud, nagu luurajatel?

Masin ise on ilus. Figuurid annavad minu arust kõvasti juurde, näha et elu keeb pardal.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Kas pioneeridel mitte ookrikarva/beežid paguniservad olnud, nagu luurajatel?
http://www.wehrmacht.pri.ee/autasud/hee ... farbe.html ütleb et mustad.

Edit:
Pean tunnistama, et üksuse ja dateeringuga olen väga rappa pannud. Nimelt dateerivad Trojca ja Jaugitz oma raamatus "LWS Land-Wasser-Schlepper" minu mudeli värviskeemi 30. maile 1942. Üksuseks annavad nad 778. pioneer-dessant kompanii (Pi.Ldgs.Kp 778), mis tegutses Põhja-Aafrikas Tobruk'i all. Üksus formeeriti oktoobrist detsembrini 1941, mil ilmselt ka LWS667 sai uue insignia ja arvati 627. pioneeripataljoni kooseisust ümber värskelt formeeritud üksusesse ning saadeti Aafrikasse. Masin võttis ilmselt osa Tobruki operatsioonist ja kaotati 11. või 12. novembril 1942.

Mudeli jaoks ei muutu sellega seoses suurt midagi, kuna kollaseks jäi ta Aafrikasse saadetuna esialgu vähemasti värvimata ja vähemasti dessandi mai lõpul Tobrukist läänes tegi ta hallina. (siinkohal pakub ilmselt ka huvi, et dessant ei kohanud maabudes mingit vastupanu)

Andmed üksuse kohta on saadud lehelt http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/. Kui keegi oskab parandada, või on translaator millegagi pange pannud, siis parandage.
kass
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kass »

Ma masinatest ja nende värvidest ja embleemidest ei tea. Aga jah, vähemalt ühel mehel tundub olevat M42 mudel munder. Mis erineb M43-st vaid teravatipuliste taskuklappide poolest. Mõlemil (M42ja 43) puudusid taskuvoldid. Ja mütsid mall M43. Puuvillaseid nokaga mütse enne 1942 a. ei tehtud. Ei noki siinkohal vaid lihtsalt täpsustan. Jah, pioneeride pagunikant on must.

Jõudu modelleerimisel
k.
Paluks pakkuda kõike Vabadussõja, EW sõjaväega ja II M.s Punaarmeega seonduvat (eriti eestlased punaarmees ja "Lend-Lease" temaatika). Otsin Eestis valmistatud metallist saksa pealuud ja kulli mütsile.
Luciano
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

Tühja nendest taskuklappidest. Mudel ise on ilus ja figuurid sobivad nii oma kvaliteedilt kui ka dünaamikalt.

Mina natuke kritiseeriks seda okastraati. Tähendab traat ise on väga hea aga ta võiks olla "kuidagi" "kuhugi" kinnitada. Kui selle paadiga lainetele kündma minna siis libisevad need okaskerad vaatamata teravatele piikidele lainetsse. Ja vaadates meeste sõjakaid poose siis ilmselt see massin ikka kihutab mitte ei seisa kuskil parklas.

Kas traadi keerutasid ise ja mitme milline see on?
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Kass kirjutas:
Puuvillaseid nokaga mütse enne 1942 a. ei tehtud. Ei noki siinkohal vaid lihtsalt täpsustan.
Ei peagi seda nokkimiseks. Tänu sinu kommentaaridele olen nii mõnegi mundrialase teadmise juurde saanud. Kuid 1942. aasta mai lõpp teeb asja siiski sutsu vist paremaks. Ma küll ei oska väga arvata, kas ja kui palju kasutati aafrikas Wehrmachti tavalist mundrit. Mõnel Aafrikast pärit mustvalgel fotol tundub nagu vist olema?

Luciano kirjutas:
Mina natuke kritiseeriks seda okastraati. Tähendab traat ise on väga hea aga ta võiks olla "kuidagi" "kuhugi" kinnitada. Kui selle paadiga lainetele kündma minna siis libisevad need okaskerad vaatamata teravatele piikidele lainetsse. Ja vaadates meeste sõjakaid poose siis ilmselt see massin ikka kihutab mitte ei seisa kuskil parklas.
Kompositsiooni kokku pannes oli küll rohkem see stoori, et masin on kuskil enne ohtlikku kohta kinni pidanud, kuulipildur on ala katte alla võtnud ning komandör otsib paremat asendit, et binokliga asi üle vaadata. Radist samal ajal jälgib üle luugiserva olukorda ja kannab raadios ette. Okastraadist mäletan, et sai teda omal ajal laaditud siia-sinna ja hirmus raske oli, ja kinni jäi ka kurask igale poole. Aga kui ta seal peal mingil hetkel libisema hakkab, eks kuulipildur viskab relva käest ja sakutab laevalaele tagasi. Ju merele minnes tuleb muidugi asjad vähe tihkemalt kinni sättida. Okastraat on muidu ise meisterdatud - mingi 0,3'ne alumiiniumtraat oli vist.

Tänan, kes seda teemat on siin viitsinud jälgida ja aeg-ajalt võtnud vaevaks kommenteerida.

Kristjan
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Hea mõte okastraati imiteerida. Minu mõistusele jääbki arusaamatuks, kuidas seda tegid. Igal juhul tundub ämbrite valmistamine selle kõrval massiivse lommtööna!
Natuke jäi häirima, et okastraat tundus kuidagi jäme. Tegelikult on ta keerutatud 2mm. paksusest traadist, ehk siis vastavuses mõõtkavaga 0,06mm. Sinu traat on siis 6 korda paksem. Sinna ongi koer maetud.
Aga okastraat tervikuna viimase peal, sobides perfektselt mõõtkavasse 1:6
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: olevtoom ja 8 külalist