Traktorist on piisavalt tark et mitte minna kuhugi mõõgast või mündipotist aruandma. Ta tahab oma maad rahulikult pigem edasi harida kui karja muinsuskaitsjaid oma õuele mingit asulakohta, matmispaika vms uurima.jackpuuk kirjutas:Cleo, loll jutt suhu tagasi, miks sa arvad, et keskmine traktorist sinust lollem on! Kui inimene sellise elukutse valinud on, ei näita see seda, et ta idioot on!!!!!!
Puhka rahus,Metallidetektor...
ega sellistele küsimustele mis natukegi detektori omanike heast küljest näitaks siin vastuseid ei saa. samuti ei saa vastust sellele mis näitab MK tegemisi tegematta jätmisi. ja see salme värk oli üldse ju naljanumber--kondid -leiud vedelesid lihtsalt põõsa all ja kedagi ei huvitand alguses. nüüd äkki on ärgatud ja säratakse kaamerate ees et --sajandi leid jne.
mõttetu jutt jah. A lihtsalt närvi ajab kui oled paar aastat oma tegemisse hulga raha investeerind et lõbus oleks ja siis keegi kukub ilma mingite arukate argumentideta seda keelama. Üks on selge et praegusel ajal on kõigile om riigipalk nii armas et tehakse lauslolluseid. Tunnen nii mõndagi aatelist arheoloogi kes sellise möla peale ainult naeravad. Aga point on ikkagi see et rahvani on viidud kujutelm detektoriga röövlist. Ja see mõjub.
No täielist ärakeelamist pole siin teemas ju eriti propageeritud. Pigem ikka valdkonna reglementeerimist. Ja see, et sa oma hobisse raha oled pannud ei tähenda, et detektorismi peaks pidama mingiks põhiseaduslikuks inimõiguseks.marxionu kirjutas:mõttetu jutt jah. A lihtsalt närvi ajab kui oled paar aastat oma tegemisse hulga raha investeerind et lõbus oleks ja siis keegi kukub ilma mingite arukate argumentideta seda keelama. Üks on selge et praegusel ajal on kõigile om riigipalk nii armas et tehakse lauslolluseid. Tunnen nii mõndagi aatelist arheoloogi kes sellise möla peale ainult naeravad. Aga point on ikkagi see et rahvani on viidud kujutelm detektoriga röövlist. Ja see mõjub.
Muide LSD avastati 1938. aastal aga keelati alles 1971. aastal. See, et praegu on miski lubatud ei tähenda, et ta peaks igaveseks selliseks ka jääma.
Ma ei hellitaks lootust. Lihtne tõde on ilmselt, et detektoristid võetakse edaspidi tugevamalt pihtide vahele. Muidugi ainult need, kes looduselt armuande võtavad.marxionu kirjutas:Ma usun et see läheb mööda. Majanduslangus süveneb need kisajad lastakse lahti. Aeg teeb oma korrektuurid. Viljakas pinnas jääb.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Leiu omastamisel pole tõepoolest absoluutselt mingit vahet, kas seda teeb traktorist või detektorist. Aga küsimus pole vist antud hetkel selleskatja kirjutas:Seaduse järgi on traktorist ja detektorist leiu omastamisel ikka võrdselt süüdi, detektor ei tee meest "natukese rohkem süüdi". Vähemalt mina olen nii aru saanud.

Aus inimene teavitab leiu ilmsikstulekul selleks volitatud instantse ning mingeid sanktsioone loomulikult ei järgne. Tõenäoliselt isegi premeeritakse eeskujuliku käitumise eest

Suur vahe on aga selles, kas kultuuriväärtusega ese (näiteks põletusmatusest pärit odaots) kistakse maa seest välja kogemata või tahtlikult. Et siis kas ese jääb kündes adratera külge või kaevab selle välja detektorist...
Käed eemale muinaspärandist!!!
Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Et milline sisuline vahe siin siis on?MargusM kirjutas: Suur vahe on aga selles, kas kultuuriväärtusega ese (näiteks põletusmatusest pärit odaots) kistakse maa seest välja kogemata või tahtlikult. Et siis kas ese jääb kündes adratera külge või kaevab selle välja detektorist...
Et üks otsis ja kaevas välja (heal juhul märkides kepsu koordinaadid ja helistades kuhu vaja), teine kündis ja avastas teises põllu otsas või päeva lõpus, et näe, miski jublakas pii külge kleepunud? Keerutas käes ja (halvemal juhul) saatis üleõla võsasse.
To MargusM
MarguM ettepanek sulle. Olen homme Tallinnas vaba olen 13.00-14.00 Ole hea helista mulle saame kokku. Näitan sulle mis olen maast välja kaevanud arutame, kuidas ma saaks oma hobiga edasi tegeleda. Saad äkki ka aru et ma pole mingi röövel ega halb uni. Tel 56467185
No selline postitus tundub peaaegu juba üleskutsena seaduserikkumisele.marxionu kirjutas:ega nad võtmata jää, muidu võtavad teised. Praegu jääb vähemalt oma koju.
Kuna ma ei ole osav sõnaseadja siis sellest vahest arusaamiseks soovitan minna kasvõi üheks kursuseks ülikooli juurat õppima. Märksõnadeks on "teadlikult võetud risk leida muinsus" ning teisalt "põlluharimine".cleo kirjutas: Et milline sisuline vahe siin siis on?
Et üks otsis ja kaevas välja (heal juhul märkides kepsu koordinaadid ja helistades kuhu vaja), teine kündis ja avastas teises põllu otsas või päeva lõpus, et näe, miski jublakas pii külge kleepunud? Keerutas käes ja (halvemal juhul) saatis üleõla võsasse.
Mis puutub üle õla minema viskamisse siis ma usun, et keskmine detektorist viskaks samamoodi minema mõne rauast eseme mille otstarvet ta ei suuda tuvastada.
Las ma postitan veel ühe üleskutse
Lähme homme Raadi lennuväljale kiirendama, kas pole mitte üleskutse julmaks ja jubedaks seaduserikkumiseks. Rahunege maha.
Mina lähen homme Pärnu jõe äärde piiksutama veteranide parki. PS see ei ole muinsuskaitse all.
Mina lähen homme Pärnu jõe äärde piiksutama veteranide parki. PS see ei ole muinsuskaitse all.
Seapea, millest selline skepsis? Ma kah traktorist( nn. pole see minu amet tegelikult), kui mulle midagi sellist ette satub, siis mina küll teatamata ei jäta. Sinu postitusest järeldub, et traktorist on vastutustundetu loll ahv, kellel on küüned enda poole ainult, väga nõme ja kitsarinnaline suhtumine!
Samatmoodi on praegu detektoriste liigitatud, äärmiselt vastik suhtumine! Ahjaa, MargusM, kas tuleb mõni postitus Teie nägemusega?

sitt päev, kellele kurdad
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline