Alaealised sõjaväes??

Raamatud, ajakirjad, muud trükis ilmunud materjalid. Filmid. Webilehed. Muud kohad kust infot ammutada...
Kasutaja avatar
JAX
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas JAX »

kalamiis kirjutas:Ma arvan, et sa lõpetad ikka PÕHIkooli. Kolmeaastaselt sa ju ikka kooli ei läinud? :)
vohh jah põhikooli lõpetan!! srry segatuste pärast :oops:
ja scouti on vaja ju põhikooli haridust ainult :lol:
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

See on scout-pataljonil vaid ajutine mööndus.
Kui ajateenistuse läbi teed, saad ise aru, et miks.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Kasutaja avatar
Gfreak
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Gfreak »

Kuule, ma olen 13 ja ma tahan tankistiks saada. Äkki peaks logistikakeskusesse minema, seal olid kümme tanki üksteise otsas, ma ise nägin!
Teine unistus oleks sellise ümmarguse lennukiga hävituspiloodiks saada, sellise lennukiga nagu sakslastel sõja ajal oli, ümmargune ja puha.

:roll:

Ajateenistusse minuteada alla 18 ei saa. 17 pidi siiski vabatahtlikult saama veel (vist). Kaitseliidu noorliikmeks saaksid sa küll, seal saaksid SBK ära teha ja igat muud huvitavat veel.
Kasutaja avatar
Feeliks_Jalgraud
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Feeliks_Jalgraud »

[quote="Gfreak"]
Teine unistus oleks sellise ümmarguse lennukiga hävituspiloodiks saada, sellise lennukiga nagu sakslastel sõja ajal oli, ümmargune ja puha.

:roll:

quote]

UFOnaudiks tahad saada :lol:
Mul pole midagi mõistlikku öelda.../ ███████████]98% fucked up
Kasutaja avatar
-WindCliff-
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas -WindCliff- »

Nonoh..ise saan 17 sügisel..nagu ma aru saan, siis sõjaväekutsed tulevad tänapäeval mingi paar nädalat pärast 17. sünnipäeva?
Ausalt öeldes olen keskkooliga suhteliselt metsas, 10.. klassi gümnaasiumis ära ei lõpeta..ei usu, et tase eriti enam sellest kõrgemale lubab minna, põhikooligi sain raskustega lõpetatud. Aga jah, kui alla 18a ei võeta sõjaväkke siis kahju, endal see mõte samuti mõnda aega peas juba..
Shiim
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Shiim »

-WindCliff- kirjutas:Ausalt öeldes olen keskkooliga suhteliselt metsas, 10.. klassi gümnaasiumis ära ei lõpeta..ei usu, et tase eriti enam sellest kõrgemale lubab minna, põhikooligi sain raskustega lõpetatud. Aga jah, kui alla 18a ei võeta sõjaväkke siis kahju, endal see mõte samuti mõnda aega peas juba..
Üldiselt ei taheta tänapäeval alla keskharidusega mehi enam võtta. Seda enam, et majanduslanguse tingimustes on tung ajateenistusse suurenenud.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hummel »

17-aastaste võtmine lõpetati minuteada sellpärast, et nad osutusid sageli natuke "ebaküpseteks", ehk tuulepeadeks.
Oluline põhjus kindlasti veel selles, et lõpuks hakati teenistusse võtma kõrgkooli sisse saanuid, ja 7-10 kl haridusega vennad hakkasid tänu ridade paremale täidetusele järjest välja jääma.

Olles ise tegelenud 6-7 kl haridusega ajateenijatega ja nende muredega, võin öelda, et nende väljajätmine oli riigi ja rahva kaitse seisukohalt igati õige temp. 9.-11. klassi omanikud on aga veel täiesti kasutatavad sõduritena. Neil on enne vormi selgapanekut enamasti seljataga paar aastat iseseisvat elu- ja töökogemust, mis avaldub kaitseväelises tegevuses märgatavas kohusetundes ja vaoshoituses. Juhiks tavaliselt siiski ei sobi, sest kriitilisel hetkel kipub juhe kokku jooksma. See on omakorda keskharidusega vendade eelis sageli.

Kui on huvi riigikaitsega tegeleda alates 16. eluaastast, siis minu arvates on see igati tervitatav. Kaitseliidus on sellised vennad olnud minu arvates igati tublid ja tegijad aktivistid. Hiljem kaitseväkke tulles on mitmed praktilised asjad juba tuttavad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline