Kiiver ja rehv
Kiiver ja rehv
Tere,
käisime Kiviõli kaevandusega tutvumas ja pildistamas. Kaevandus suleti 1987 aastal, aga enne seda oli vanad kaevanduse osad juba suletud betoonist seinaga, praeguseks on augud juba seintes sees ja läksime sealt läbi. Pärast mõningast kõndimist jäid peatunnelis ette üks kiiver ja mootorratta rehv. Kiiver ja rehv. Need võisid sattuda sina sel ajal kui sakslased sõjaajal põlevkivist bensiini ajasid Kiviõlis.
käisime Kiviõli kaevandusega tutvumas ja pildistamas. Kaevandus suleti 1987 aastal, aga enne seda oli vanad kaevanduse osad juba suletud betoonist seinaga, praeguseks on augud juba seintes sees ja läksime sealt läbi. Pärast mõningast kõndimist jäid peatunnelis ette üks kiiver ja mootorratta rehv. Kiiver ja rehv. Need võisid sattuda sina sel ajal kui sakslased sõjaajal põlevkivist bensiini ajasid Kiviõlis.
Vanasõiduki huviline
Minu sõidukid: Gaz 22; Moskvich 412 1969
1922-1987Arnold kirjutas:Jawohl! Tehke siis kõigepealt selgeks suletud kaevanduse eksisteerimise aeg, pärast arutage, kas Hitler seal Zündapiga ringi kihutas!
Järgmine kord kui minek siis uurin rehvilt kirja ja ehk võtan kiivri ka kaasa, lihtsalt jube roostes oli, ja ei hakanud sel korral kotti topima.
Vanasõiduki huviline
- arumik1943
- Liige
- Kontakt:
Kiviõlist tuli veel eelmise aasta sügisel mõnikümmend kiivrit välja. Tuhamäe ja raudtee vaheliselt alalt. Mis kaevandusse puutub siis sinna ma küll kellelgi ei soovita minna. Ise elan Maidlas mis Kiviõlist 4km kaugusel. Sai siis ka seal kaevanduses käidud ükskord koos mingite kaakidega. Algus on tore- seinad ja laed betoneeritud. Edasi minnes läbi kinnimüüritud seinte algavad käigud. Toestustalad mis peaks seinu ja lage toetama on maas pikali ja pehkinud. Mingi koha peal on varing toimunud kus laest on päris hulga tonne pinnast alla sadanud. Sealt saab siiski üle ronida. Kui ma neile kaakidele rääkisin et seal on varing olnud siis need ainult naersid sellepeale ja ütlesid et see hunnik on sinna traktoriga lükatud. Ja selleks et keegi sealt edasi ei läheks. Kes lükab 6 korrust maa-all tratoriga hunnikuid käikude ette? Päkapikud vist? Pärast kui nad tagasi tulid siis rääkisid, et tagapool oli raske hingata. Seintel olid olnud mingid gaaside näidud veel veneajast. Lisaks sellele oli keegi kogematta mingi lambi pirni puruks astunud ja mille tulemusena kõik ennast peaaegu täis s......d. Mingid teadjamad mehed rääkisid et kaugel Soonurme pool on kinnimüüritud töökojaruumid koos treipinkide ja muu tehnikaga. Need kohad on aga laeni vett täis.
Tõde on kusagil olemas!
-
- Liige
- Kontakt:
Arumiku hoiatusi tasub tõsiselt võtta. Käisin omal ajal kaevanduses. Tutvustati ja näidati, siin on see ja seal on too. Näidati laava masinat ja puha aga sel ajal, kui laava masinast läbi läksin langes osa laavat laest alla, mina porine ja näost kaame. Hea et kõik keres pidama jäi. Üks linnavalitsuse mees sai kangestuse ja pärast turgutasime direktori kabinetis konjakiga
Hiljem muidugi selgitati et asi on nii ja naa, et peabki selliselt varisema, selgitati tehnoloogiat ja kontrollitud varingu põhimõtet. Ma ei ole oma arust arg ja hirmu tase kõrge aga - deem kui sellist varingut ei oska ette oodata ja eelnevalt pole selgitatud selliseid tempe - siis persse mind enam maa alla naljalt ei vea
ja toestamata käikudesse või siis kõdunenud toestusega käiku minek = enesetapuga.
Sinule aga jackpuuk aeti lihtsalt kohalike kollijute mida võõrastele räägitakse ja mida viimased ka usuvad. Muideks - viimane selline jutt on see, et noored venkud sünnivad Kiviõli kandis väikeste sarvemupsudega.
sinna tupsutatakse briljantrohelist peale ja need lähevad ilusasti kolpa tagasi 

Sinule aga jackpuuk aeti lihtsalt kohalike kollijute mida võõrastele räägitakse ja mida viimased ka usuvad. Muideks - viimane selline jutt on see, et noored venkud sünnivad Kiviõli kandis väikeste sarvemupsudega.

Vot siin teemas uskuge küll kohalikke! ja mitte selles mõttes et mis imevara käikudes peitub vaid seda et sinna ei tasu ronida lolli peaga. Need käigud pole kinni betoneeritud jne mitte varanduse peitmiseks vaid selleks et lolle sealt eemal hoida. Statistikalahtris rubriiki ,,teadmata kadunud,, on vanades kaevandustes sattuda enam kui lihtne ja vaevalt et laipagi kunagi leitalse.
voina k voinu, a obeb-po rasparjadku!
jackpuuk kirjutas:Närakas, ega ma neid jutte üks-ühele võtagi, aga vaikselt need tühjad käigud seal täis vajuvad.
Näiteks Kukruse Statoili juures tekkis paar aastat tagasi maapinda üleöö auk.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline