võidupeol mina enam näkileiba ei tarvita, sest peo ajaks on mul tast juba kindlasti siiber.
minu kõhu jaoks on kuivik etem.
tegelt peaks ka kuskile sissima minema millalgi.
Õige.Madis22 kirjutas:Pisikese lõkke tegemise oskust ei saa ka kuidagi ületähtsustada.
Piiritus on tõesti tähtis kaup.sven kirjutas:Piiritus on ilma riigi maksudeta väga odav toode. Kasutus aga väga mitmekesine: meditsiinis, priimuse kütuseks
Juhani Putkinen kirjutas: Ma ei tea kas Eestis üldse sellist kasutatakse, aga arvan, et sellist on vähemalt suurematest markettidest (nagu Prisma) saada.
Seda dialoogi lugedes meenub episood Ivan Orava raamatust, kus väliseestlane tuli 90ndate hakul USA-st oma esiisade maad vaatama ja näitas Oravale - näe, see on vorrszt. Meil Ämmmeerrikas süüakse seda. Teie vist sõide vahepeal ainult männikäbisidShiim kirjutas:Puljongikuubikuid ikka müüakse. Isegi joogiautomaatidest saab puljongit, nii et tundmatu see jook kindlasti pole.Juhani Putkinen kirjutas: Ma ei tea kas Eestis üldse sellist kasutatakse, aga arvan, et sellist on vähemalt suurematest markettidest (nagu Prisma) saada.
Ma pole kuidagi tahtnud midagi halvasti öelda. Meie söögikultuurides on ikka suuri erinevusi. Näiteks minule poleks kunagi varem tulnud meelde, et leiba võiks süüa ka ilma võita - nagu Eestis on kombeks.Kapten Trumm kirjutas:Seda dialoogi lugedes meenub episood Ivan Orava raamatust, kus väliseestlane tuli 90ndate hakul USA-st oma esiisade maad vaatama ja näitas Oravale - näe, see on vorrszt. Meil Ämmmeerrikas süüakse seda. Teie vist sõide vahepeal ainult männikäbisidShiim kirjutas:Puljongikuubikuid ikka müüakse. Isegi joogiautomaatidest saab puljongit, nii et tundmatu see jook kindlasti pole.Juhani Putkinen kirjutas: Ma ei tea kas Eestis üldse sellist kasutatakse, aga arvan, et sellist on vähemalt suurematest markettidest (nagu Prisma) saada.![]()
(peidetud iroonia - küll meil maarjamaal on asjad ikka keskaja tasemel)
Täpselt-täpselt. Soomes ei tunta vist ka hapukoort. Samas armastatakse seal näiteks lagritsat, mis paljudele eestlastele tundub olevat söömiskõlbmatu kraam. Maitsemeeled on erinevad ja seepärast oli see puljongiküsimus täiesti asjakohane. Seda enam, et tegu on suhteliselt soolase lobiga.Juhani Putkinen kirjutas:Ma pole kuidagi tahtnud midagi halvasti öelda. Meie söögikultuurides on ikka suuri erinevusi. Näiteks minule poleks kunagi varem tulnud meelde, et leiba võiks süüa ka ilma võita - nagu Eestis on kombeks.Kapten Trumm kirjutas:Seda dialoogi lugedes meenub episood Ivan Orava raamatust, kus väliseestlane tuli 90ndate hakul USA-st oma esiisade maad vaatama ja näitas Oravale - näe, see on vorrszt. Meil Ämmmeerrikas süüakse seda. Teie vist sõide vahepeal ainult männikäbisidShiim kirjutas: Puljongikuubikuid ikka müüakse. Isegi joogiautomaatidest saab puljongit, nii et tundmatu see jook kindlasti pole.![]()
(peidetud iroonia - küll meil maarjamaal on asjad ikka keskaja tasemel)
Soomes ei üldiselt kasutada majoneesi - aga Eestis kasutatakse väga laialdaselt.
Eestis tarvitatakse hapukapsast - isegi mulgikapsast - Soomes üldiselt mitte.
Ma pole kunagi näinud, et Soomes süüakse tatraputru - aga paistab, et see isegi meeldib paljudele eestlastele.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline