Eesti poisid Afgaan?

Korea, Vietnam, Lähis-Ida, Afganistan. Kõik konfliktid. Kui seal on olnud eestlasi, siis seda enam.
Vasta
Kasutaja avatar
Põder
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Põder »

Söök on sitt. Ja ma ei liialda. Brittide toiduipakki kuus kuud süüa on vastik. Aga noh midagi muud süüa pole, nii et tuleb kannatada. Ise oli kaasa võetud maitseaineid ja puljongikuubikuid ja nendega sai söökidele väe parema maitse juurde tekitada. Kodust saab ka pakke saata, nii et kes kardab, et tal poeg/mees/naine/tütar või kes iganes nälga jääb see saab kord kuus tasuta pakki Afgaani saata. Sisu võiks olla pigem soolane, sest sokolaadi on lademes aga soolase närimisega on kitsas.
Mis puutub suitsu, siis kuna ise ei suitseta ei oska kohalike sigarettide kvaliteeti kommenteerida. Sõdurid enne Bastionist ära minekut ostsid kohalikult turult suitsu- 5 dollarit plokk ja seda nad seal suitsetasid. Kui asjaolud hästi kokku langesid, siis sai ka aegajalt NSE käest juurde tellida.
xwy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas xwy »

sihuke uhke tunne tuli peale.. youtubest seda ei leidnud.
http://www.liveleak.com/view?i=39c_1219817359
Kasutaja avatar
tambovski volk
Liige
Kontakt:

Re: Eesti poisid Afgaan?

Postitus Postitas tambovski volk »

Tere.
Kas keegi oli sellel ajal? 1979-1981 Võibolla viis tee ka läbi Termez linna ja sealt
Afgani üle Amurdarja.

Kas on kuskil olemas ka andmebaas nende kohta kes seal sõdisid N-Liidu vägedes, või vähemalt need, kes sinna Eestist saadeti.
Viimati muutis tambovski volk, 23 Dets, 2008 17:13, muudetud 1 kord kokku.
numeros stultorum infinitus est
PriitM
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas PriitM »

......
Viimati muutis PriitM, 21 Juun, 2010 13:41, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
junkers
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas junkers »

VB keegi on selle lingi siia lisanud, age ega küll küllale liiga tee.
Kui kedagi huvitab afgaan ja sealne eestlaste tegevus siis
http://etv.err.ee/arhiiv.php?id=88449
päris huvitav vaadata.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

Lingi all on väike nupuke sellest, et GMLRS'id läksid Helmandisse.

http://www.combatandsurvival.com/issues ... l/9999.swf
Preeriast
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Preeriast »

Ma arvan et neid poisse on praktiliselt võimatu üles leida, mõne ise olen leidnud läbi Afgaanis võitlenute obsestvo ja kogematta 2 augusti VDV päevadelt. Endine tagala ohvitser on seal ees otsas. Saad infot üpris head, kuigi 70% on ennast mitte kirja pannud kuna afganski sündroom käib mõnel tänini kaasas ja se on mõistetav.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

www.relvavendlus.ee

"Afgaane" seal ikka on... Samas väga venekeelne punt, eestlasi ma seal ei näinud :roll:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Preeriast
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Preeriast »

Olgu ned päevad millised kuid kui me koos oleme ei räägi me tõesti eesti keelt, kui ainult eestlastega peaks seda ühingut üleval, siis jääks se üldse tegematta :(
punkel
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas punkel »

Preeriast kirjutas:Olgu ned päevad millised kuid kui me koos oleme ei räägi me tõesti eesti keelt, kui ainult eestlastega peaks seda ühingut üleval, siis jääks se üldse tegematta :(
Ei saanud päris irooniale pihta, aga mida see ühing teeb ja miks eestlastega ei saa seda teha? Ja kui aus olla, siis mina (kuigi olin afgaanis 6kuud), kui veteran arvan, et seltsimees Meri artikkel küll sinna sobilik ei ole. Ei olnud vene riigile meid hiljem vaja, ei ole ka eesti riigile. Eks igaüks katsub ise oma ristiga hakkama saada.
ghost
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ghost »

Ei olnud vene riigile meid hiljem vaja, ei ole ka eesti riigile
Endale öeldi sõjakomisariaadis, et kordusõppustele ei kutsuta kohe päris pika aja jooksul. Aastad öeldi ka aga olen selle numbri unustanud. See oligi vast ainuke hüve - vähemalt teadsid et keegi niipea kodunt välja ei aja lolli mängima ja aega raiskama.
Mida paksem ajatolm, seda ilusamad tunduvad selle all olevad asjad.
punkel
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas punkel »

ghost kirjutas: Endale öeldi sõjakomisariaadis, et kordusõppustele ei kutsuta kohe päris pika aja jooksul.
Jajah seda juttu räägiti küll, kahjuks vale nagu alati. Tshernobõl ootas ka afgaanist läbikäinud inimesi. Õnneks pääsesin sellest jamast miilitsapaguntega ära, kuigi isegi koguneimispunktis käisin öösel.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist