Mart Laar kõneleb ajaloo laupäevakul Eesti Leegionist!

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
Wiking
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wiking »

Reigo kirjutas:Pidasin silmas pressiteadet 65. juubeli tähistamisest.
Miks peaks vanad sõjamehed pressiteateid saatma :?: Üldjuhul on nii, et kes nendega suhtleb on informeeritud nende üritustest. Kui sa pead oma sünnipäeva, kas sa saadad pressiteate välja :?: Mina näiteks mitte ja tulevad need, kes lugu peavad, kuna neil on see päev meeles.

Või tahad sa Reigo väita, et Laar ei teadnud, et 24.01.2009 oli Eesti 20. Relvagrenaderide Diviisi 65. juubel ja vanad rindemehed koos noorte aatekaaslastega pidulikult istusid :?:
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Sellistel puhkudel tuleb mulle alati meelde EV. 80 juubel, kui presidendi vastuvõtule jäeti kutsumata viimane elusolev VRK. Papi ise oli tagantjärele muhedalt "vana rahu ise" ja arvas, et oleks kohale tulnud küll, kui ainult kutsutud oleks. Või Jaani kiriku restaureerimise lõpu puhul toimunud pidulik vastuvõtt, kuhu igasuguste poliitiliste kisakõride kõrval unustati kutsuda nii mõnigi algusaegade kõva tegija.
C'est la vie!
Reigo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Reigo »

Miks peaks vanad sõjamehed pressiteateid saatma Question Üldjuhul on nii, et kes nendega suhtleb on informeeritud nende üritustest. Kui sa pead oma sünnipäeva, kas sa saadad pressiteate välja Question Mina näiteks mitte ja tulevad need, kes lugu peavad, kuna neil on see päev meeles.
Kui pole pressiteadet, siis ei pruugi meedia sellisest üritusest midagi teada.
Kasutaja avatar
Skald
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Skald »

Meedia ei pruugi teada ja pole ka vahet, point selles, et Laar teadis ja ikka tegi oma ürituse täpselt samal kellaajal.
Reigo
Liige
Kontakt:

Point on ka selles, et pole mõtet kurta meedia vaikimise üle kui ise pole pressiteadetki välja saatnud.
USP
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas USP »

..ja meedia korjab üles vaid selle, mis neile endile huvi pakub. Ajakirjandus ei ole siiski päris vait olnud
Sirp: http://www.sirp.ee/index.php?option=com ... d&Itemid=5

Eesti Elu: http://www.eesti.ca/?op=article&articleid=22544
Õpetajate Leht: http://www.opleht.ee/?pressnewsid=186
Eesti Kirik http://www.eestikirik.ee/node/6567

:D
Kasutaja avatar
Skald
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Skald »

Reigo kirjutas:Point on ka selles, et pole mõtet kurta meedia vaikimise üle kui ise pole pressiteadetki välja saatnud.
Veteranid pole meedia vaikimise üle kurtnudki, küll olid nad üllatunud, et Laar sellise triki tegi...
Reigo
Liige
Kontakt:

Kurtis üks foorumi kasutaja.
Wiking
Liige
Kontakt:

Reigo kirjutas:Kurtis üks foorumi kasutaja.
Kus su juhtmed on :?:

Ma minu teada rääkisin sellest, et Mart Laar ajastas oma esinemise samale ajale, teades, et samal ajal kogunevad ka pidulikule istumisele vanad rindehundid, kes olid tema jututeema peakangelased.

Kus ma olen muret avaldanud, et meedia ei rääkinud vanade sõjameeste kohtumisest? Küll aga tundsin ma muret, et meedia ei rääkinud sel ajaloolisel päeval sõnakestki Eestri 20. Relvagrenaderide Diviisist, kellel on Eesti ajaloos tugev koht ja mille loomisest möödus 65 aastat.
Shiim
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Shiim »

Wiking kirjutas: Küll aga tundsin ma muret, et meedia ei rääkinud sel ajaloolisel päeval sõnakestki Eestri 20. Relvagrenaderide Diviisist, kellel on Eesti ajaloos tugev koht ja mille loomisest möödus 65 aastat.
Ega lehetoimetustes pole kalendrit kõikide tähtsündmustega. Niisiis ei saagi kedagi süüdistada, et sündmusest juttu polnud.
Mina ka ei teadnud, et just nüüd oli Eesti Leegioni loomise aastapäev, ehkki julgen arvata, et tean Eesti Leegionist rohkem kui 95% eestlastest ja pole seda muret ka, et midagi häbeneksin või kardaksin.
Kui pressiteade oleks välja saadetud ja ka siis poleks kajastust tulnud, vat siis tasuks vast muretseda.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Reigo
Liige
Kontakt:

Kus ma olen muret avaldanud, et meedia ei rääkinud vanade sõjameeste kohtumisest?
Tsiteerin:
Et Eesti 20. Relvagrenaderide Diviis oma 65.aastast juubelit tähistas, sellest meediasuu vaikis. Eks vaikiv ajastu on vaikiv ajastu.
Juubel vast siiski ei tähista iseennast. Oletasin, et tähistajate all mõeldi veterane, kelle kohta kirjutati:
samal päeval ja samal kellaajal istusid piduliku laua taga ka Eesti 20. Relvagrenaderide Diviisi veteranid ja tähistasid koosviibimisega Diviisi 65. aastast juubelit
Teinekord väljenda ennast täpsemalt.
Wiking
Liige
Kontakt:

Et Eesti 20. Relvagrenaderide Diviis oma 65.aastast juubelit tähistas, sellest meediasuu vaikis. Eks vaikiv ajastu on vaikiv ajastu.
Ma vist pidanuks sinu jaoks teatud lõigu tekstist punaseks tegema. Eks järgmine kord mõtlen ka sinu peale. Sinul soovitan hoolikalt tekstid, enne klõbistamist, läbi lugeda.

Shiim:

Eesti Leegion loodi 28.08.1942
Shiim
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Shiim »

Wiking kirjutas:
Ma vist pidanuks sinu jaoks teatud lõigu tekstist punaseks tegema. Eks järgmine kord mõtlen ka sinu peale. Sinul soovitan hoolikalt tekstid, enne klõbistamist, läbi lugeda.

Shiim:

Eesti Leegion loodi 28.08.1942
No eks ole, tõepoolest - ei mõelnud enne kui üksuse nimetuse kirjutasin. Lõppeks on ka Leegioni pildialbumis pilte nii brigaadi kui ka diviisi sisaldanud nimetuste ajast.
Jutu mõte jääb siiski samaks.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Wiking
Liige
Kontakt:

Kõigepealt. Eesti Leegion, Eesti Brigaad, Eesti Diviis - kõigil neil on omad loomise kuupäevad.

Mulle tundub, et olen sunnitud siiski ühe korra veel üle kordama kuna ei jõua kuidagi mõnele härrale kohale.

Antud tekstis käib jutt Eesti 20. Relvagrenaderide diviisi juubelist, ehk siis sellest, et Diviisil loomisest möödus 65-aastat. See, et vanad Eesti Diviisi sõjamehed kuskil omavahel pidulikult istusid ei puutu asja, tegu oli kinnise üritusega ja kutsuti neid, kellest peetakse lugu.

Minu mure seisnes selles, et antud päeva puhul võinuks ju kuskil meediaväljaandes olla Eesti 20. Relvagrenaderide Diviisi võitlusteest ülevaate andev artikkel. Saan aru, et see teema pole tänapäeval karjääriühiskonnas teab mis populaarne ja seebikatest läbi imbunud masse ohhetama ei pane, kuid viisakas olnuks.

Mis puutub härra Laari üritusse, siis nii mõnigi kibe keel, kes asjaga kursis pole, saab jälle viriseda, et milleks üleüldse säärased üritused kui need vanad sõjamehed täiesti külmaks jätavad.

Minu poolt siin teemas kõik, tunnen, et olen oma sõnumi edastanud ja mitu korda üle korrutanud.
Reigo
Liige
Kontakt:

Mis sa nüüd, loen niigi hoolikalt. Kuidas saab miski, mida enam olemas pole, oma juubelit tähistada? Ei saa ju. Niisiis pole korrektne kirjutada, et "Eesti 20. Relvagrenaderide Diviis oma 65.aastast juubelit tähistas".

Loomulikult ei julgenud ma arvatagi, et sa ebakorrektse väljendusega hakkama saad, mistõttu tuletasingi ainuvõimaliku järelduse, et "Eesti 20. Relvagrenaderide Diviisi" all mõeldakse tänapäeval veel elusolevaid veterane, kes juubelit tähistavad ja kelle üritust meedia eirab.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline