Lapsesuu ei valeta. (ma loodan)

Laevad, lennukid, tankid... Kõik sõjatehnikast.
Vasta
Kasutaja avatar
arumik1943
Liige
Kontakt:

Lapsesuu ei valeta. (ma loodan)

Postitus Postitas arumik1943 »

Tulin täna Tallinnasse. Maal bussiga tallinna bussipeale minnes tuli peale ka palju metsanurga koolilapsi. Kuna tee oli kehv siis üks poistest hakkas rääkima, et nemad olla isaga nädalavahetusel veel hullema teepeal sõitnud. Keegi küsis siis selle peale, et kus siis. Too ütles sellepeale: Ah käisime isaga metsas mingit Tanki vaatamas. Mul kohe kõrvad liikusid selle peale. Ja nagu sellest veel vähe oleks võttis keegi kolmas ka samal teemal sõna. Tema olevat ka isaga metsas käinud tanki vaatamas aga nagu tema väitis käisid nemad hoopis teisel pool.
See võib olla päris usutav sest olen isegi kuulnud jutte, et kusagil seal lähedal enne sood peaks midagi olema.Marjulised olla rääkinud jne. Vahepeal juba loobusin selle tanki teemaga tegelemast. Nüüd aga tekkis huvi. Laste jutt võib tõsi olla kuna tean natuke nende vanemaid. Ühe isa töötab RMK-s. Tõenäoliselt on ta kõik selle ümbruskonna metsad läbi käinud. Teise poisi isa on vist jahimees. Kah metsas palju ringi kolanud. Usutavam kui marjuliste jutt. Plaanis on need üles otsida igaljuhul. Kas siis tank ise või ainult jäänused, huvitav ikkagi.

Kui keegi veel on kuulnud midagi tankidest Sirtsisoos andke teada. :)
Tankyst
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tankyst »

Sellel jutul tõenäoliselt tõepõhi taga. 90 aastate algupoolel sai kohaliku külarahva käest samuti sarnast legendi kuuldud. Üks pool vindine külamees oskas isegi nii detailselt rääkida, et tankiga pole tegu. Tegu pidi olema roomikmasinaga, millel rattad ees ja aparaadist ei pidanud rohkem järgi olema kui alusvanker, ülejäänud tükid mööda metsa laiali. Teine vana aga naeris esimese peale, et see koguaeg purjus. Tegelikult pidi masin vedelema soises lohus roomikud taevapoole, aga jah, see osa jutust, et tanki mõõtu välja ei anna pidi vastama tõele. Niipalju siis "Sirtsi "rauakolaka" kohta.
Kasutaja avatar
wudu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wudu »

Midagi taolist olen ka minagi kuulnud. Kuskil 80. aastate alguses.
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

... Aga kus traktor on?!!!

Ärni: "Ma ju rääksi teile - raktur on Sirtsu soos vee all!"
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Kasutaja avatar
arumik1943
Liige
Kontakt:

Peab ikka ise minema seda asja uurima. Muidu hing ei anna rahu. Kunagi käisin lennukit samamoodi otsimas. Kõik ütlesid, et mis sa raiskad oma aega nikuinii ei leia midagi. Nüüd räägivad teist juttu. :)
Kasutaja avatar
arumik1943
Liige
Kontakt:

Kas keegi on midagi huvtavat veel selle teema kohta kuulnud. Mina kuulsin, et see oli ikkagi vene tank seal soos aga kuppel oli mahavõetud ja sellega veeti metsa välja. Niikaua kui kuhugi hullu mülkasse kinni jäi. Tõenäoliselt mingi kõvasti madalam koht kus enamusajast on vett niipalju, et see välja ei paista. Ajajooksul maase vajunud ka ja tulemuseks saabki, et ainult kuival ajal silmale nähtav.
PS. Keegi siin foorumis veel uuris seda aga mitte ei mäleta kes. Saada ps.-i infot kui viitsid juhul kui on üldse midagi saata.
Tõde on kusagil olemas!
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Noh, aga mis on veel lihtsam, kui et lähtudes teema esimesest postitusest, minna ja küsida nende poiste isside käest asi järele. Ja need 90-ndate algupoole õlid pole kah vast veel ära surnud.
Mis siin ikka arutada ja mõistatada ning oletustega pead vaevata. Küsida ja vaadata konkreetselt järele.

P.S. Kuigi, jah, tavaliselt ei osutu taolised jutud asja konkreetseks minnes enam tõesteks. S.t., et TAVALISELT, kuid kunagi ei või teada. :wink:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Kasutaja avatar
Drake
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Drake »

Sama räägitakse ka Sauel, et olla kuskil lähedal metsas tank,pidi ka inult kuppel väljas olema...tahaks väga üles leida :D :D
plekkpea
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas plekkpea »

Kui see Sirts asub Märjamaa ligiduses ( ma tegelt vapsee ei tea kus see soo asub), siis jutul isegi tõepõhja veidi all.
Saue ja Keila vahel oli küll üks 34, mis läks vanarauaks, mida ma juba olen maininud.
Huvitun maisest rasketehnikast.
Kasutaja avatar
arumik1943
Liige
Kontakt:

See Sirtsi asub Ida-Virumaal. Osaliselt ka Lääne-Virumaal. Enamvähem piiripeal
Tõde on kusagil olemas!
Tarmo Männard
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tarmo Männard »

Minu ema ja õde elavad Sirtsi soo kõrval Sirtsi külas. Tõsi, vaid umbes kümme aastat.
Aga ei ükski vanadest (kes tänaseks on kõll kõik surnud) ei maininud poole sõnagagi midagi mõnest tankist.
Seal elab küll üks üle kuuekümnene tädi...kes sealt külast pärit....ja Jalastu külas elab üks taat, kellelt võib küsida....aga olen ülikindel, et Sirtsi soo idapoolsed elanikud, kes seal soos iga aasta marjul käivad, pole mingist tankist küll midagi kuulnud-näinud.
Kasutaja avatar
arumik1943
Liige
Kontakt:

No eks see ole siis jälle üks nendest kummitus tankidest mis igas sooservas vedeleb :D Loota ju võis!
Tõde on kusagil olemas!
plekkpea
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas plekkpea »

Sirts pole Märjamaa ligiduses, seega panin teooriaga rukkisse!
Huvitun maisest rasketehnikast.
Kasutaja avatar
MARSSAL
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MARSSAL »

Kahjuks ei ole ise ka midagi kuulnud sellest "tankist".
Ostan militaari:granaate, pomme, rakette, võib pakkuda ka kasutatud... :)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline