Probleem Pantheri lintidega
Probleem Pantheri lintidega
Panin Pantheri lindid kokku, liimisin ja siis värvisin ära. Ma jätsin siis selle kuivama ja hiljem, kui hakkasin tankile alla ühte linti panema murdus üks lüli pooleks, mõtlesin, et tegu on praagiga. Liimisin selle lüli siis kokku tagasi ja siis märkasin, et lülid lihtsalt lagunesid. Märkasin ka seda, et lülid on väikeseid pragusi täis.
Kas tegu on tõesti praagiga või on värvis probleem, sest ennem küll ei olnud mingeid pragusi lülide sees näha.
Kas tegu on tõesti praagiga või on värvis probleem, sest ennem küll ei olnud mingeid pragusi lülide sees näha.
Kõigepealt
Mis firma toodanguga on tegemit? Dragon, Italieri, Tamiya, vms? Ilmselt Dragon, kui on eraldi plastist lülidena lindid?
Mõõtkava?
Kui kauaks sa lindid kuivama jätsid?
Kas sa märkasid pragusid siis, kui olid lindi juba ratastele peale painutanud? Arvata võib, et praod on ainult värvis, mitte plastis. Üldiselt kipub plast peale värskelt värvimist ja eriti veel peale tugevamat pesemist ajutiselt hapraks muutuma.
Su napi informatsiooni põhjal eeldan, et:
- liim sai liiga palju kuivada ja roomik oli juba suht jäik - seega nõudis rohkem jõudu painutamisel. Nõrgem osapool - st. roomik, andis järele.
- värv muutis plasti tavapärasemast hapramaks, ühtlasi painutamiskohtades värvikiht pragunes.
Tulevikus soovitan roomikut üsna värskelt liimituna juba ratastele vormima hakata. Värvida saab roomikut alles siis, kui ta on oma lõplikul kujul täielikult kuivanud.
Kristjan
Mis firma toodanguga on tegemit? Dragon, Italieri, Tamiya, vms? Ilmselt Dragon, kui on eraldi plastist lülidena lindid?
Mõõtkava?
Kui kauaks sa lindid kuivama jätsid?
Kas sa märkasid pragusid siis, kui olid lindi juba ratastele peale painutanud? Arvata võib, et praod on ainult värvis, mitte plastis. Üldiselt kipub plast peale värskelt värvimist ja eriti veel peale tugevamat pesemist ajutiselt hapraks muutuma.
Su napi informatsiooni põhjal eeldan, et:
- liim sai liiga palju kuivada ja roomik oli juba suht jäik - seega nõudis rohkem jõudu painutamisel. Nõrgem osapool - st. roomik, andis järele.
- värv muutis plasti tavapärasemast hapramaks, ühtlasi painutamiskohtades värvikiht pragunes.
Tulevikus soovitan roomikut üsna värskelt liimituna juba ratastele vormima hakata. Värvida saab roomikut alles siis, kui ta on oma lõplikul kujul täielikult kuivanud.
Kristjan
Ammutuntud probleem.. Need kiidetud Dragoni "uued" moodsad roomikud on valmistatud sellisest materjalist, et liim ja (Humbroli) emailidega värvimine praktiliselt hävitab nad ära.. muudab tolmuks. Ja mitte ainult Dragoni lindid.. Tamiya, AFV Club, Matchbox, Fujimi.. kõiki neid soovitatakse värvida akrüülidega..
Ainukesed, kellel pole sellist probleemi veel avastatud, on Trumpeter ja Hasegawa..
Ainukesed, kellel pole sellist probleemi veel avastatud, on Trumpeter ja Hasegawa..
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Ma ei tea, mis nime all.. aga ma eeldan, et jutt käib samasugustest lintidest, mis minu T-34 all "Shoguni urkas"..
Siin on nende kohta pisut hädakisa..
http://www.network54.com/Forum/47210/th ... ck+warning...
Siin on nende kohta pisut hädakisa..
http://www.network54.com/Forum/47210/th ... ck+warning...
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Selle su T-34 all paistavad olema mingid kummitaolisest materjalist roomikud - ilmselt 1:72 juures kasutatavad - ei tea, pole iial 1:72 mõõtkava puutunud. Kastneril on 1:35 mõõtkava, Dragon pakub 1:35'le pea eranditult eraldi lülidest roomikut, mis valatud täiesti tavalisest plastist - seega ei tohiks probleem olla emailvärvidest tingitud.
Igal juhul on "esiteks värvimine ja alles seejärel murdmine/painutamine/mässamine" juba ette hukule määratud missioon - värv on viimistluskiht, iga järgnev füüsiline tegevus selle kallal hakkab seda rikkuma.
btw: pilt untsuläinud roomikust ei teeks selguse mõttes paha.
Missing-Lynx'i teema oli hariv - kuigi jäi arusaamatuks, kas jutt käis 1:72 mõõtkava kontekstis, või üldiselt. Igaljuhul ma isiklikult paanitsema ei kipu, kuna kolme aasta jooksul pole mu enda mudelitest ükski iseenesest lagunema hakanud.
Kui on eraldi lülidest roomik, siis selle liimimine võtab ikka omajagu aega - kas viis minutit on võetud esimese liimitilga kukkumisest, või liimimisprotsessi lõpetamisest? See, kui värv on tolmukuiv, ei tähenda et ta kuivanud on - oled kindel, et lihtsalt sõrmedega värsket värvi maha ei hõõrunud.Liimi ma väga palju ei kasutanud ja värv kuivas kiiresti. Ma lasin roomikutel seista umbes 5 minutit.
Igal juhul on "esiteks värvimine ja alles seejärel murdmine/painutamine/mässamine" juba ette hukule määratud missioon - värv on viimistluskiht, iga järgnev füüsiline tegevus selle kallal hakkab seda rikkuma.
btw: pilt untsuläinud roomikust ei teeks selguse mõttes paha.
Missing-Lynx'i teema oli hariv - kuigi jäi arusaamatuks, kas jutt käis 1:72 mõõtkava kontekstis, või üldiselt. Igaljuhul ma isiklikult paanitsema ei kipu, kuna kolme aasta jooksul pole mu enda mudelitest ükski iseenesest lagunema hakanud.
-
- Liige
- Kontakt:
Ise pole neid Dragoni "maagilisi roomikuid" kokku liiminud, aga vanemaid selle eest üksjagu ja mitte mingit eespool kirjeldatud probleemi pole kunagi olnud. Siiamaani olen kasutanud ainult Revelli liimi.
Krt. mul uuemad karbid kõik järjekorras ootamas - kohe nõutuks võtab.
Aga eks pea proovima ja siis saab näha.
Krt. mul uuemad karbid kõik järjekorras ootamas - kohe nõutuks võtab.
Aga eks pea proovima ja siis saab näha.
Tervitused
- Panzergrenadier
- Liige
- Kontakt:
Nii Dragoni vanad kui uued roomikud on täiesti ilusti liimitavad ja värvitavad. Olenevalt roomiku tüübist võivad jääda hapraks, kuid see juba tingitud liimitavate pindade väikestest suurustest ja kohmakatest näppudest. Olen ise kasutanud erinevaid liime ja erinevaid värve ning ei ole midagi halba märganud. Ennem liimid, siis painutad veermikule ja umbes 12 tunni möödudes võib julgelt värvima asuda.
See kurikuulus DS on lahtiseletatult "Dragon Styrene 100", mis kujutab endast vinüüli ja stüreeni ristandit. Samas tundub et nende kahe materjali ristamisel kasutati mingit sorti vägistamist, kuna saadus osutus ebapüsivaks: peale liimimist-värvimist tekivad ilmselt mingit sorti struktuursed muutused ja asi pudeneb laiali.
Sho poolt äratoodud lingil räägib enamus kohe kindlasti DS materjalist roomikutest ja ilmselt kasutab sarnast sodi ka Tamiya, kuna seal on konkreetne kaebus Tamiya Cromwelli kohta, kuid ka AFV-club on mainitud. Kui veidi kukalt sügada, siis tuleb meelde küll, et AFV club- i turundusstrateegia eeldab komplektis just "kummipaelu", eraldi lülidega roomikuid pakuvad nad paralleelselt, ent nende eest tuleb pappi välja käia, nii et ninast veri tilgub.... Samas kui vaadata postingu algataja kurtmist, siis tema puhul on loogiliselt võttes tegu 1:72 mudelitega, kuna Dragoni 1:72 Sug IV ja 251 on mõlemad DS plastikust käimadega.
Seega ei tohiks antud teemas ära toodud probleem puudutada ei Magic Trac -i ega ka muid plastikust (stüreenist) eraldi lülidest koostatavaid roomikuid, KASTNER 'i lugu alles ootab lahendust, loodetavasti ta paneb mõned pildid üles, eks siis katsume koos mõelda.
Samas tavalised vinüülist "kummipaelad" sellise DS sündroomi all ei kannata, nii et Sho tanki ei tohiks häving ähvardada
Urmas.
Sho poolt äratoodud lingil räägib enamus kohe kindlasti DS materjalist roomikutest ja ilmselt kasutab sarnast sodi ka Tamiya, kuna seal on konkreetne kaebus Tamiya Cromwelli kohta, kuid ka AFV-club on mainitud. Kui veidi kukalt sügada, siis tuleb meelde küll, et AFV club- i turundusstrateegia eeldab komplektis just "kummipaelu", eraldi lülidega roomikuid pakuvad nad paralleelselt, ent nende eest tuleb pappi välja käia, nii et ninast veri tilgub.... Samas kui vaadata postingu algataja kurtmist, siis tema puhul on loogiliselt võttes tegu 1:72 mudelitega, kuna Dragoni 1:72 Sug IV ja 251 on mõlemad DS plastikust käimadega.
Seega ei tohiks antud teemas ära toodud probleem puudutada ei Magic Trac -i ega ka muid plastikust (stüreenist) eraldi lülidest koostatavaid roomikuid, KASTNER 'i lugu alles ootab lahendust, loodetavasti ta paneb mõned pildid üles, eks siis katsume koos mõelda.
Samas tavalised vinüülist "kummipaelad" sellise DS sündroomi all ei kannata, nii et Sho tanki ei tohiks häving ähvardada

Urmas.
-
- Liige
- Kontakt:
Kastener ju ütles et 1:35 Dragoniga tegu. Dragon oma DS vaimustuse kõrghetkel valas neist igasugu roomikuid ja jummal teab mida. Magic träkiga polet tal pistmist. Osadel premium figuuridel on pead DS-ist, samuti igasugu peenemat valu. DS -i eelis ongi see et temast saab teha peent valu ja samas on ta liimitav nagu tavaline stüreen. See ju oli kõigi tootjate ühine probleem, kuidas peaks kunde liimima kummiroomikut? Mäletate ju enamus omaaegsete mudelite koostejuhises olnud pilti kuumast kruvikeerajast
Samuti kippus kummiroomiku pealt värv üsna lihtsalt kooruma.
Nagu Sho juba ütles , vesivärvidega mässates ei juhtu midagi. Samuti on kõik tootjad oma "segusi" ilmselt täiustanud ja sümptomid ei pruugi nii hullud enam olla.
Levar

Nagu Sho juba ütles , vesivärvidega mässates ei juhtu midagi. Samuti on kõik tootjad oma "segusi" ilmselt täiustanud ja sümptomid ei pruugi nii hullud enam olla.
Levar
Tänud Jossile ja Fossiilile, et DS'i olemuse lahti seletasite, sain ka üksjagu targemaks.
Nii palju, kui teema algataja jutust välja võib lugeda, on tegu eraldi lülidega - vähemalt nii ma saan aru. Järelikult DS-plastikus ei saa probleemi põhjus peituda, kuna lülid on ilmselt Magic track'id või siis restist lõigatud.
Nii kaua, kui pilti ei ole, jääbki kogu jutt ja põhjuste leidmine üsna spekulatiivsele tasemele. Kuid arvata võib, et probleemi põhjus on ühes jutis kokkuliimitud roomik, värvimine valel tööetapil ning liig rutakas värske värvi traumeerimine.
Kuna roomik on ratastele ära painutatud - ma eeldan et on - siis oleks vist paslikuks lahenduseks lihtsalt vana värvi eemaldamine ja uuesti värvimine.
Et lülidest kokkuliimitud roomik koosneb sajast väikesest omavahel liimitud jubinast, mille omavaheline liimipind ei ole teab mis suur, siis tasub koostatud roomikut käidelda äärmiselt ettevaatlikult, ning lasta tal peale iga märja kihi (värvimine, pesu) peale kandmist täielikult kuivada, sest värvimine ning pesemine muudab liimühendused üsna hapraks.
Nii palju, kui teema algataja jutust välja võib lugeda, on tegu eraldi lülidega - vähemalt nii ma saan aru. Järelikult DS-plastikus ei saa probleemi põhjus peituda, kuna lülid on ilmselt Magic track'id või siis restist lõigatud.
Nii kaua, kui pilti ei ole, jääbki kogu jutt ja põhjuste leidmine üsna spekulatiivsele tasemele. Kuid arvata võib, et probleemi põhjus on ühes jutis kokkuliimitud roomik, värvimine valel tööetapil ning liig rutakas värske värvi traumeerimine.
Kuna roomik on ratastele ära painutatud - ma eeldan et on - siis oleks vist paslikuks lahenduseks lihtsalt vana värvi eemaldamine ja uuesti värvimine.
Et lülidest kokkuliimitud roomik koosneb sajast väikesest omavahel liimitud jubinast, mille omavaheline liimipind ei ole teab mis suur, siis tasub koostatud roomikut käidelda äärmiselt ettevaatlikult, ning lasta tal peale iga märja kihi (värvimine, pesu) peale kandmist täielikult kuivada, sest värvimine ning pesemine muudab liimühendused üsna hapraks.
Ma pidasin silmas toda Sho poolt äratoodud lingi esimest postitajat, seega siis Billy Roe 't, vabandan ebatäpsuse pärast - tavaliselt sellistest mitmetimõistetavatest asjadest tekivadki erinevad arusaamad. Kastner kirjutab küll, et tema Dragoni Panther on 1:35, kuid tekstist ei saa üheselt aru, kas roomikud on ühes tükis, või liimis ta need eraldi lülidest kokku. Arvan samuti, et tegu võib olla DS -iga, Dragon pani neid alguses päris hoolega kõikidesse karpidesse, aga ehk ta näitab, misasjad tal seal pudedaks läksid. Nii et jah, selliste roomikute puhul peab vist Kulloga ühendust võtma - viimati kui seal olin, nägin päris suurt hulka kõiksugu akrüüle.
Urmas.
Urmas.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist