Eesti Vabariigi 91. aastapäeva paraad
tänud paraadi videolingi eest.
mind selle majori sõnavõtud väga häirima ei kippunud, rohkem kurvastas see, et kaameratöö oli kohati räigelt kaootiline. mida me seal külmetasime, kui mingid mehed ei oska tulemust viisakalt rahvale pakkuda. jube huvitav on vaadata kuidas eesti eliit hümni laulab, paraad peaks siiski rohkem sõduritele keskenduma.
mind selle majori sõnavõtud väga häirima ei kippunud, rohkem kurvastas see, et kaameratöö oli kohati räigelt kaootiline. mida me seal külmetasime, kui mingid mehed ei oska tulemust viisakalt rahvale pakkuda. jube huvitav on vaadata kuidas eesti eliit hümni laulab, paraad peaks siiski rohkem sõduritele keskenduma.
Another bites the dust
Selge, siis oleks võinud äkki paraadi käsutajate käskluste peale rivis vahepeal ka platsil miskeid hüppeid ja venitusharjutusi teha või taburetid platsile kaasa võtta, et vahepeal jalga puhata? Küsimus on selle paigalmarsi koomilisuses ja põhjendatuses. Pärnus võis see ka kavas olla, kuid varasematest paraadidest küll ei mäleta. Mis mõte on seal tagumistel kuni pool tundi jalgu trampida, kui no näiteks 1500 inimest marssimas on? Ja no esimesed ei saa ju ikka "jalgu lõdvestada".
Nonoh nii tigedalt kohe?
Viimati muutis John, 28 Veebr, 2009 18:07, muudetud 1 kord kokku.
Inter arma enim silent leges (sõja aegadel on seadused vaiksed) Cicero
Jah, see, et natuke aega enne kompanii/rühma liikuma hakkamist antakse "paigal marss" (kui eelnev kompanii/rühm alustab edasiliikumist) ja siis "otse marss", on normaalne ja seda olen ka varasematel aastatel paraadidel isegi näinud.
Aga et kogu paraadrivistus tallab kogu aja kuni liikuma hakkamiseni paigal, on natuke kummaline.
Koperdamiste vastu aitab ka rividrill. Kukkumisi marsi pealt olen rivsitustel näinud ikka üliharva. Põhjuseks libedus või ka kõva tuuleiil (Kalevi pati lippur käis Tallinnas kord külili). Kui kukutakse, siis pigem pika kohapeal seismise tulemusena ja sina paigalmarssimine ei puutu.
Aga et kogu paraadrivistus tallab kogu aja kuni liikuma hakkamiseni paigal, on natuke kummaline.
Koperdamiste vastu aitab ka rividrill. Kukkumisi marsi pealt olen rivsitustel näinud ikka üliharva. Põhjuseks libedus või ka kõva tuuleiil (Kalevi pati lippur käis Tallinnas kord külili). Kui kukutakse, siis pigem pika kohapeal seismise tulemusena ja sina paigalmarssimine ei puutu.
Mõnda venda häirib ükskõik mis. Suvise Võidupüha paraadi järel hauguti, et kaitseliitlased ei oska marssida, nüüd ei oska kaitseväelased. Ja mis siis? Ega marssimine peagi sõduri suurim oskus olema. Hullu polnud midagi.
Üks asi, millega ka mina rahul polnud on liinurite halekoomiline kukesammul jooks. Seda vaadates on küll kuidagi piinlik. Selle asja võiks ära muuta.
Üks asi, millega ka mina rahul polnud on liinurite halekoomiline kukesammul jooks. Seda vaadates on küll kuidagi piinlik. Selle asja võiks ära muuta.
Paraadüksusi pole küll mõtet luua! Tuletame meelde Briti armee vormis vendi, kellel kõrge must karvane müts silmile tõmmatud ja punane frentš seljas, kes valvavad Londonis igasugu tähtsaid maju (Buckinghami palee). Kui sattuda nägema näiteks vahtkonnavahetust, siis toimub see kui õlitatult ja kogu tseremoonia näeb väga professionaalne välja. Tegelikult ei ole need mingid show-rügemendid, vaid tavalised meie mõistes kaadrikaitseväelased, kes sellele kohale on teatud perioodiks roteeritud. Näiteks, tulevad Afganistanist, valvavad kuninganna lossi ja siis lähevad kuhugi edasi. Kui Britid saavad ilma show-üksusteta hakkama, siis saame meie kindlasti ka.
Väga huvitav tähelepanek minu postitustest eelnevate kasutajate poolt ehk väidetakse nagu siis ma süüdistaksin oma "paigalmarsi jutuga" paraadil osalejaid, kes marssida ei oskavat.
Minu eesmärk polnud loomulikult süüdistada kedagi, vaid juhtida tähelepanu üldisele rivilisele korraldusele, mille juures kogu 1000 mehe paigaltrampimine ei ole minu arvates enne liikuma hakkamist loogiline riviline lahendus. Et aga iga kompanii või rühma ülem veidi enne liikuma hakkamist paigal marsi annab, on õige tegu. Saab tõesti jalad kangestusest vabamaks ja ka sammu kohe õigeks, kui peaks miski viga sisse tulema.
Siiski leidsin videot vaadates korra ka kehva rivisammu või õigemini silmatorkavalt ebaühtlast käte liigutamist. Tegemist oli minu meelest lippuri assistentidega valges. See valvelsammul kätega nõuka armee moodi võõras vehklemine ei ole tegelikult kaitseväelaste poolt väga omaks võetud ja üksustes minu meelest eriti ei toimi ka. Käiakse nii, nagu harjumuspärasel taktsammul ikka, aga mõni üksik aktivist siis vehib ja tänu sellele silma torgates rikub veel rivi üldpilti kah.
Aga siia juurde foto intsidendist paraadil, millest enne juttu oli ja mida ise kah juhtumisi pealt nägema juhtusin. Ilm oli ikka valusamatest valusam seekord. Tuiskas ja oli päris tuuline ning olgugi, et koristusmasinad töötasid platsil viimase minutini, jõudis paraaditseremoonia käigus ikka piisavalt libedat lund maha tulla. Ja nii läkski...
http://www.einst.ee/publications/images/12/paraad.jpg
Minu eesmärk polnud loomulikult süüdistada kedagi, vaid juhtida tähelepanu üldisele rivilisele korraldusele, mille juures kogu 1000 mehe paigaltrampimine ei ole minu arvates enne liikuma hakkamist loogiline riviline lahendus. Et aga iga kompanii või rühma ülem veidi enne liikuma hakkamist paigal marsi annab, on õige tegu. Saab tõesti jalad kangestusest vabamaks ja ka sammu kohe õigeks, kui peaks miski viga sisse tulema.
Siiski leidsin videot vaadates korra ka kehva rivisammu või õigemini silmatorkavalt ebaühtlast käte liigutamist. Tegemist oli minu meelest lippuri assistentidega valges. See valvelsammul kätega nõuka armee moodi võõras vehklemine ei ole tegelikult kaitseväelaste poolt väga omaks võetud ja üksustes minu meelest eriti ei toimi ka. Käiakse nii, nagu harjumuspärasel taktsammul ikka, aga mõni üksik aktivist siis vehib ja tänu sellele silma torgates rikub veel rivi üldpilti kah.
Aga siia juurde foto intsidendist paraadil, millest enne juttu oli ja mida ise kah juhtumisi pealt nägema juhtusin. Ilm oli ikka valusamatest valusam seekord. Tuiskas ja oli päris tuuline ning olgugi, et koristusmasinad töötasid platsil viimase minutini, jõudis paraaditseremoonia käigus ikka piisavalt libedat lund maha tulla. Ja nii läkski...
http://www.einst.ee/publications/images/12/paraad.jpg
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline