Monopolide hinnad langegu (vesi, gaas, küte)
Monopolide hinnad langegu (vesi, gaas, küte)
Nõue Riigikogule vastu võtta võimalikult kiiresti vajalikudseadusemuudatused!!
Majanduslangus räsib meie ühiskonda, töökohad kaovad, palgad langevad, kuid VEE, GAASI JA KÜTTE monopolide hinnad ei kuku.
Kahjuks on tänane seadusandlus puudulik. Ka järelevalve teostamiseks ei ole ette nähtud piisavaid mehhanisme, sealhulgas ei ole ka Konkurentsiametile antud piisavalt ülesandeid ning seadusandlikke võimalusi vee-, gaasi- ja küttemonopolide kontrollimiseks.
Nõuame seaduste muutmist ja tarbija kaitset monopolide suva vastu.
Anna oma allkiri! http://omanikud.ee/allkirjad?op=register
Majanduslangus räsib meie ühiskonda, töökohad kaovad, palgad langevad, kuid VEE, GAASI JA KÜTTE monopolide hinnad ei kuku.
Kahjuks on tänane seadusandlus puudulik. Ka järelevalve teostamiseks ei ole ette nähtud piisavaid mehhanisme, sealhulgas ei ole ka Konkurentsiametile antud piisavalt ülesandeid ning seadusandlikke võimalusi vee-, gaasi- ja küttemonopolide kontrollimiseks.
-
Närakas
- Liige
- Kontakt:
Paljad väited ja argumenteerimata hala. Regulatsioonid hindade erisuunaliseks muutmiseks on olemas. Asi lihtsalt selles, et endises ETI (Energiaturu inspektsioon) ja tänases Konkurentsiametis töötavad suurelt osalt väga elukauged inimesed. Näiteks soojuse hinna kooskõlastamine käis veel üsna hiljuti n.n. matriits meetodi alusel. Mõelge nüüd ise kuidas saab kõiki soojatootjaid ühe mõõdupuuga hinnata - nonsens.
Pigem on siin meie kõigi poolt armastatud riik ise suurim sita keeraja läbi selliste ametnikearmee. Enamik soojatootjaid, veevarustuse /kanalisatsiooni ettevõtted jne. aga ei ole sugugi vastutustundetud ärikad. See äri ei ole klaaskommide müük, vaid nõuab pikaajalist planeerimist ja investeeringuid. Näiteks Tartu Keskkatlamaja magistraalsetel soojustrassidel on olnud kaks suurt avariid - minu arusaam on selline, et Fortumil puudub läbi mõeldud trasside pikaajaline renoveerimise kava.
Kõik ei pea olema ühte moodi vaesed ja rikaste rikkus on alati väga suhteline.
Pigem on siin meie kõigi poolt armastatud riik ise suurim sita keeraja läbi selliste ametnikearmee. Enamik soojatootjaid, veevarustuse /kanalisatsiooni ettevõtted jne. aga ei ole sugugi vastutustundetud ärikad. See äri ei ole klaaskommide müük, vaid nõuab pikaajalist planeerimist ja investeeringuid. Näiteks Tartu Keskkatlamaja magistraalsetel soojustrassidel on olnud kaks suurt avariid - minu arusaam on selline, et Fortumil puudub läbi mõeldud trasside pikaajaline renoveerimise kava.
Kõik ei pea olema ühte moodi vaesed ja rikaste rikkus on alati väga suhteline.
Eks iga üks teab ise kuhu oma allkirja alla paneb. Minul paluti seda levitada ning soovides www.omanikud.ee aktivistidega teatud koostööd tulevikus teha, ei näinud ma põhjust, miks ei oleks ma pidanud seda teadet siin ülesse riputama. Pealegi, olen ka ise veendunud, et senine suhteliselt kõrge gaasi hind on täielik sigadus maailmaturul langenud kütusehindade taustal.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Re: Monopolide hinnad langegu (vesi, gaas, küte)
Kas kirjutaja pole äkki kesikuerakonna populist?Qtec kirjutas:Nõue Riigikogule vastu võtta võimalikult kiiresti vajalikudseadusemuudatused!!
Kulla inimene, kui sa vaid teaksid, kui kõrgel käisid eelmise aasta teisel poolel ära kütuste hinnad, kuid soojuse hindu praktiliselt ei liigutatud. Langetama ei hakka seepärast nii ruttu keegi, et kuskilt on vaja eelmise poolaasta miinus ka tagasi saada. Tallinna küte teatas juba miinusest.
Vee ja kanaliga ei saagi hind langeda (edandiks on Tallinn, kus veeärikad hiigeldividende saavad), sest igal pool on käimas europrojektid - vee hinda on kommunaalpopulismi tõttu omavalitsused hoidnud aastaid tehnosüsteemide olukorra arvelt madalseisus ja nüüd lisandub sellele ühtäkki euroraha amort ja omafinatseeringu kohustus. Vee ja kanali hind saab ainult tõusta.
Eestis on veel küllalt valdasid, kus vesi maksab 1 kroon/m3 - no ei saa selline asi olla jätkusuutlik, kui riiklik ressursimaks on juba 0,7 krooni/m3 ja elektrit läheb kuskil 0,5 kr m3 kohta. Tohutu business. Kogu värk on seetõttu kokku kukkumise äärel.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Oma demagoogiatulvas unustad sa tõsiasja, et nafta hind tõusis lakke juba suve hakul, kuid gaasi hinna tipp oli oktoobris-novembris.Qtec kirjutas:Eks iga üks teab ise kuhu oma allkirja alla paneb. Minul paluti seda levitada ning soovides www.omanikud.ee aktivistidega teatud koostööd tulevikus teha, ei näinud ma põhjust, miks ei oleks ma pidanud seda teadet siin ülesse riputama. Pealegi, olen ka ise veendunud, et senine suhteliselt kõrge gaasi hind on täielik sigadus maailmaturul langenud kütusehindade taustal.
Ehk kesiklikult räuskad, miks ei langetata naftaga samas tempos, unustades kas meelega või teadmatusest tõsiasja, et gaas ei tõusnud ka naftaga sama kiiresti.
Gaasi hinda arvutatakse lähtuvalt kerge ja raske kütteõli hinnast ning USD kursist. Aluseks on kuue kuu keskmine. Tõuseb aeglasemalt, aga ka langeb aeglasemalt.
Kuigi nafta hind on langenud, on ju USD dollari kurss vahepeal ca 25% tõusnud. See pidurdab hinna langust.
Niiet su jutt ja kogu see omanikud.ee teema on ehe demagoogia, kus kari võhikuid on hakanud asjatundjate tööle hinnangut andma.
Sama hästi võiks moodustada militaar.neti mölalõugadest konsiiliumi ja hakata hinnanguid andma kõrgema sõjakooli õppekavale.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
-
Närakas
- Liige
- Kontakt:
Kogu hindade arvestamise süsteem on tegelikult jube keeruline ja näiteks 2007.a. arvestati gaasi hindasid tulenevalt kerge kütteõli ühe tonni keskmisest hinnast mistahes kuus milleks on teabekanali "Platfs European Marketscan" kaudu kuu väljavõttes "European low/high "product averages" veerupealkirja "Barges FOB ARA" all avalikustatud Gasoil 0,2 selle kuu kõigi päevade madalaimate hindade keskmise hinna ja selle kuu kõigi päevade kõrgeimate hindade keskmise hinna aritmeetiline keskmine hind. Alates sellest aastast arvestatakse hindu Gasoil 0,1 järgi. Samuti sõltub hind ka gaasi kütteväärtusest milleks on 33,076 MJ/m3 tavaarvestuskuul. Samas toimub ümberarvestus kui kütteväärtus on sellest erinev jne.
Ma ei taha kaitsta monopole vaid tahan, et ei lükataks auru nendesse kanalitesse mis on populistlikud ja kubisevad valearusaamadest. Lihtsalt on olemas reeglistikud mis peaksid toimima aga tänu laiskusele ei toimi. Lükkame parem auru sinna torusse mis paneb ametnikud tööle - meie maksame ju neile palka. Pealegi on neid logardeid kõik ministeeriumid täis.
Ma ei taha kaitsta monopole vaid tahan, et ei lükataks auru nendesse kanalitesse mis on populistlikud ja kubisevad valearusaamadest. Lihtsalt on olemas reeglistikud mis peaksid toimima aga tänu laiskusele ei toimi. Lükkame parem auru sinna torusse mis paneb ametnikud tööle - meie maksame ju neile palka. Pealegi on neid logardeid kõik ministeeriumid täis.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Ainuke monopol, kes tõesti pappi tasku ajab on Tallinna Vesi. Seal tasuks tänada isamaaliidu linnapead Mõisa, kes sellise geniaalse, igal aastal kõva hinnatõusu lubava lepingu tegi. Küsige mavt laavi käest....
Tallinna Küte oli eelmine aasta miinuses. Vaevalt, et ka Fortum plussi tuli.
Tallinna Küte oli eelmine aasta miinuses. Vaevalt, et ka Fortum plussi tuli.
Tallinna Vesi sai sellised soodsad tingimused osalt ka sellepärast, et talle pandi ka vee ja kanalisatsioonitorustike ehitamise/uuendamise kohustus. Kahjuks ei ole ettevõte seda osa sugugi sellises tempos täitnud, nagu peaks. Tegelikult on see Ülemiste veest hambad ristis kloorimaitselise joogivee tegemine üks paras jama. Saaks ka ainult põhjaveega läbi (ilma jälgi kloorimaitseta ja kallist puhastamist mittevajav), aga nii millegipärast ei taheta. Keskajal vett Ülemistest võtma hakati ja traditsiooni ei tohi ju ometi muuta...
Pole ma mingi kesikute populist. Lihtsalt soovides teha www.omanikud.ee aktivistidega tulevikus koostööd ühe siin foorumis teemaks oleva kirja ning allkirjade kogumise ürituses osas, nõustusin levitama nende üleskutset ka www.militaar.net'i keskkonnas. See on iga mehe enda teha, kas paneb allkirja alla või mitte.
Pealegi, minu teada on nad mingeid aktsioone viinud läbi ka igasuguste kesikute plaanide vastu. Kui ma ei eksi, siis laiemalt kõlapinda vist leidis see Tallinna maamaksu tõstmise vastane kampaania nii, et mina küll ei näe mingit põhjust, miks neid kesikute populistideks peaks sõimama. Tegemist vist tõepoolest rohkem Tallinna keskse üritusega aga sellegipoolest - gaasi hind on häbematult kõrge siiani ning ma ei mäleta, et gaasi müüjad oleksid eelmine aasta oma hindasid hoidnud alla omahinna. Tallina Veest ei maksa rääkidagi. Aga nagu juba ma eelnevalt ütlesin, iga üks teab ise mida oma allkirjaga peale hakkab ning kuhu ta seda paneb...
Pealegi, minu teada on nad mingeid aktsioone viinud läbi ka igasuguste kesikute plaanide vastu. Kui ma ei eksi, siis laiemalt kõlapinda vist leidis see Tallinna maamaksu tõstmise vastane kampaania nii, et mina küll ei näe mingit põhjust, miks neid kesikute populistideks peaks sõimama. Tegemist vist tõepoolest rohkem Tallinna keskse üritusega aga sellegipoolest - gaasi hind on häbematult kõrge siiani ning ma ei mäleta, et gaasi müüjad oleksid eelmine aasta oma hindasid hoidnud alla omahinna. Tallina Veest ei maksa rääkidagi. Aga nagu juba ma eelnevalt ütlesin, iga üks teab ise mida oma allkirjaga peale hakkab ning kuhu ta seda paneb...
- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
Ma viskasin pikemalt mõtlemata käe alla, kui see link postkasti potsatas. Sest tallinlasena on mul tõesti mõne ettevõtte (eriti Tallinna Vee) hinnapoliitikast villand (ja ei tee seda poliitikat minu jaoks mõistetavamaks ka pealtnäha läbipistvad põhjendused). Keskerakonnaga seda kampaaniat seostada on rumal, sest just Savisaare valitsemisperioodide ajal ongi vähemalt kilulinnas sellistele monopolidele roheline tuli antud (kuigi vast mäletavad kõik veel aastatetagust valimispropagandat, kus Lenk vannis kätt leotas ja lubas veehinna kontrolli all hoida. Hoidiski muide, aga kontroll tähendas kohe peale valimisvõitu Tallinna Vee mahamüümist ja veehinna mitmekordset tõstmist!). Arvestades ka praegust üldist majanduslikku seisu on minu tagasihoidliku arvamuse järgi siiski hea, et vähemalt üritatakse rasvamagude ahnust talitseda.
Гив Ми Мани
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline