Võitlusgrupid- paraadüksus või sissid paberil?
Kui kaugelt see soojuskaamera võtab? Arvatavasti kasutatakse selleks kopterite abi. Sellisel juhul peab ÕT olema selleks lihtsalt valmis ning ilmtingimata need kopterid alla tõmbama. Aga jah, kõik taandub ikkagi sellele, kui kaugelt need kopterid oma ülesandega hakkama saaksid.
Kokku hakkab saama juba päris hea plaan. Gfreak, ära tunne ennast puudutatuna, sina saad loorberid otsa lahti tegemise julguse eest:)
Kokku hakkab saama juba päris hea plaan. Gfreak, ära tunne ennast puudutatuna, sina saad loorberid otsa lahti tegemise julguse eest:)
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Mnjah. Kui ma seda pilti vaatan, siis mulle tundub, et see on väga vilets koht varitsuse jaoks. Sellel lihtsal põhjusel, et see on väga hea koht varitsuse jaoks. On ju näha, et tegemist on metsa sisenemisega ning ma venelaste asemel kas:
1. Hekseldaks seda metsavahele jõudmise kohta väheke suurtükkidega (s.t., et sellest tihedast pundist seal metsas võib minevikuvormis rääkida)
2. Saadaks BMP-d ringiga üle põllu selle esimese metsatuka taha - seal on madalam mets. Seal jalastaks ca. 20 meest ja laseks selle metsatuka läbi vaadata
Selle tulemus on ilmselt varitsusrühma rohkem või vähem paaniline pagemine. Mul on väheke teine plaan aga sellest hiljem.
1. Hekseldaks seda metsavahele jõudmise kohta väheke suurtükkidega (s.t., et sellest tihedast pundist seal metsas võib minevikuvormis rääkida)
2. Saadaks BMP-d ringiga üle põllu selle esimese metsatuka taha - seal on madalam mets. Seal jalastaks ca. 20 meest ja laseks selle metsatuka läbi vaadata
Selle tulemus on ilmselt varitsusrühma rohkem või vähem paaniline pagemine. Mul on väheke teine plaan aga sellest hiljem.
Mul tekkisid kurjad mõtted, et lõhkeainele alumiiniumipulbrit juurde segada, panna kuskile teeäärde vigases vene keeles silt: miine ei ole. sapöör vasja.
Aga varitsust üles pannes peab mõtlema ka nagu vaenlane, et kus tema võiks varitsuskohti näha. Nagu juba snaipritel - parimad positsioonid on sellised ebatõenäolisemad.
Samas, kui seda metsatukka võiks ka vastane reaalseks varitsuskohaks pidada, siis milleks neile pettumust valmistada - panna mõned mulaazid üles, mõned miinid, jätta see piirkond ka vaatluse alla, et vaatleja saaks näiteks sobival hetkel nendele mainitud miinipildujatele kõllata. Või võimalusel varitseda hoopis seda BMP-d, kes tahaks metsatukka üle kontrollida, näiteks kaugjuhtimisega miinide abil.
Ehk siis, lihtsam on tugevdada vastase usku millessegi, kui panna teda absoluutselt midagi muud uskuma.
Aga varitsust üles pannes peab mõtlema ka nagu vaenlane, et kus tema võiks varitsuskohti näha. Nagu juba snaipritel - parimad positsioonid on sellised ebatõenäolisemad.
Samas, kui seda metsatukka võiks ka vastane reaalseks varitsuskohaks pidada, siis milleks neile pettumust valmistada - panna mõned mulaazid üles, mõned miinid, jätta see piirkond ka vaatluse alla, et vaatleja saaks näiteks sobival hetkel nendele mainitud miinipildujatele kõllata. Või võimalusel varitseda hoopis seda BMP-d, kes tahaks metsatukka üle kontrollida, näiteks kaugjuhtimisega miinide abil.
Ehk siis, lihtsam on tugevdada vastase usku millessegi, kui panna teda absoluutselt midagi muud uskuma.
mitte hiljem, kohe!
kas sa "hekseldaks" siis iga metsatuki, mis sulle ette jääb? või saadaks igale tükile läbivaatamise üksuse, kui sul on antud käsk kiiresti võru ja tartu peale liikuda?
ei hakka teesklema, et ma ise kõige sellega arvestasin, aga koha valisin lihtsalt sellepärast, mis tundus kõige parem varitsuseks.
muide, mina küll otse enne mingit linna ei ootaks varitsust. võibolla ma olen lihtsalt loll, aga tavaliselt nii ei tehta, et mitte rikkuda tsiviilobjekte jne. see lisab üllatusmomendile.
suundkildmiinide kasutamise kohapealt oligi mul plaanis nende kasutamine jalaväe nullimiseks. kusjuures iga grupi juures oleks olnud VÄHEMALT 2 meest, kes seljatagust ja külgi uurivad. see on, kui asi oleks minu teha.
minõ netu, sapöör vasja idee oleks jama, (ei mõtle pahasti) sest nagu mina ideest aru sain, oli kolonni näol tegemist esimese löögirühmaga, st et alles alustatakse okupeerimist.
silt ajaks nad segadusse küll ma arvan.
alumiiniumi mõte poleks paha, kui oleks nö. põletava relvaga. sest see tõstab minuteada ainult põlemise temperatuuri. ei mõtle küll su loovust pärssida, aga ütlen ära, siis päeval X on teada.
enamus lõhkeainetest koosnevad hapnikuga varustajast (oxidizer) ja kütusest (fuel). alumiiniumit kasutatakse tavaliselt kütusena.

kas sa "hekseldaks" siis iga metsatuki, mis sulle ette jääb? või saadaks igale tükile läbivaatamise üksuse, kui sul on antud käsk kiiresti võru ja tartu peale liikuda?
ei hakka teesklema, et ma ise kõige sellega arvestasin, aga koha valisin lihtsalt sellepärast, mis tundus kõige parem varitsuseks.
muide, mina küll otse enne mingit linna ei ootaks varitsust. võibolla ma olen lihtsalt loll, aga tavaliselt nii ei tehta, et mitte rikkuda tsiviilobjekte jne. see lisab üllatusmomendile.
suundkildmiinide kasutamise kohapealt oligi mul plaanis nende kasutamine jalaväe nullimiseks. kusjuures iga grupi juures oleks olnud VÄHEMALT 2 meest, kes seljatagust ja külgi uurivad. see on, kui asi oleks minu teha.

minõ netu, sapöör vasja idee oleks jama, (ei mõtle pahasti) sest nagu mina ideest aru sain, oli kolonni näol tegemist esimese löögirühmaga, st et alles alustatakse okupeerimist.
silt ajaks nad segadusse küll ma arvan.
alumiiniumi mõte poleks paha, kui oleks nö. põletava relvaga. sest see tõstab minuteada ainult põlemise temperatuuri. ei mõtle küll su loovust pärssida, aga ütlen ära, siis päeval X on teada.
enamus lõhkeainetest koosnevad hapnikuga varustajast (oxidizer) ja kütusest (fuel). alumiiniumit kasutatakse tavaliselt kütusena.
Alumiinium: kuna põleb kõrge temperatuuri juures, siis mõnede uuringute alusel annab alumiinium "Alex" - so udupeen pulber, TNT-le (kuni 10% Al-i) juurde nii detonatsioonikiirust kui ka -rõhku. Plahvatus on iseenesest väga kiire põlemise tulemusel paisuv gaas, Al kiirendab põlemist. Aga siina juurde sobiksid ka naelad ja muu kola, et siis õhkulendav sõiduk koos naabritega ka ära augustada, juhuks kui mõni seltsiline tahab seda pauku üle elada.
Sildi mõte oligi tekitada segadust, ehk panna ka miski miin sildi ette, et siis sildilugeja koos sildiga taeva poole lennutada. Sellisest asjast, nagu ristmikule kaevatud tankitõrjemiin koos väiksema miiniga selle all (sapööri jaoks, loomulikult), ei maksa vast rääkidagi.
Pommi saaks teha ka muidugi lämmastikväetisest, alumiiniumpulbrist ja polüstüreenist, millest tehakse ka Blu-82 Daisy Cutter pommi sisu. Et siis võtta üks mosse, panna sinna oma 100kg sellist väetisepommi ning 100kg metallitükke ja jätta mõne mahajäetuma ehitise juurde. Kui juhtub, et pealetungiv kolonn on esimeseks löögirusikaks, võiks ka eeldada veel piisava tsiviilliikluse olemasolu, nii saaks igasuguseid autopomme lihtsamini ära kasutada, peale mõnda tekib juba õpingumoment ja vaadatakse taolisi asju umbusklikumalt.
Tegelikult on selline sissi/IED variant üpris loomingurikas ja võimalusterohke.
Sildi mõte oligi tekitada segadust, ehk panna ka miski miin sildi ette, et siis sildilugeja koos sildiga taeva poole lennutada. Sellisest asjast, nagu ristmikule kaevatud tankitõrjemiin koos väiksema miiniga selle all (sapööri jaoks, loomulikult), ei maksa vast rääkidagi.
Pommi saaks teha ka muidugi lämmastikväetisest, alumiiniumpulbrist ja polüstüreenist, millest tehakse ka Blu-82 Daisy Cutter pommi sisu. Et siis võtta üks mosse, panna sinna oma 100kg sellist väetisepommi ning 100kg metallitükke ja jätta mõne mahajäetuma ehitise juurde. Kui juhtub, et pealetungiv kolonn on esimeseks löögirusikaks, võiks ka eeldada veel piisava tsiviilliikluse olemasolu, nii saaks igasuguseid autopomme lihtsamini ära kasutada, peale mõnda tekib juba õpingumoment ja vaadatakse taolisi asju umbusklikumalt.
Tegelikult on selline sissi/IED variant üpris loomingurikas ja võimalusterohke.
- Juhani Putkinen
- Liige
- Kontakt:
Vaenlase eesmärgiks on vallutada Tallinn võimalikult kiiresti - et NATO ei jõuaks reageerida.Gfreak kirjutas:kas sa "hekseldaks" siis iga metsatuki, mis sulle ette jääb? või saadaks igale tükile läbivaatamise üksuse, kui sul on antud käsk kiiresti võru ja tartu peale liikuda?
Neid metsatukkasid ikka jätkub Vastseliina ja Tallinna vahel parasjagu. Kui neid pole varem korralikult varitsetud nii nad kohe esimesi metsatukkasid vaevalt hakkavad maha tampima - laskemoona sellise taktikaga kuluks päris palju enne kui on Tallinnani jõutud.
Lahingukopter koos termokaameraga võib küll julgestada kolonni, aga ma arvan, et need on ikka kõmmutamas Taara kasarmu ladusid ja Sänna baasit.
Ma arvan et neil on käsk sõita kiiresti edasi - mitte jääda lahinguid lööma väikeste üksustega.
Kui esimene pauk käib, nii üldiselt kolonn annab tuld igas suunas ilma, et nad näevad kedagi. Siin lähedal pole eriti tervislik olla.
-
- Liige
- Kontakt:
Mekaniseeritud jalaväe pataljoon
Võime mõtelda, et vaenlase patajoon oleks kui on alla.
Mekaniseeritud jalaväe pataljon koostub fiktiivselt järgmiselt:
- kokku umbes 700 meest
- pataljoni staab
- staabikompanii: luure-, miinipilduja- ja meditsiinirühmad, snaiper jagu
- kolm mekaniseeritud jalaväe kompanii
- kompaniis on: kolm jalaväerühma ja tuletõetusrühm(miinipildujad, snaiprid)
- APC ja IFV tankeid ja muid sõidukeid kokku umbes 100 tükki
- MBT’eid veel umbes 5 tükki kolonni tippis
Kui sõidukide vahel oleks 50 m, nii terve kolonn oleks 5 km pikk.
Mekaniseeritud jalaväe pataljon koostub fiktiivselt järgmiselt:
- kokku umbes 700 meest
- pataljoni staab
- staabikompanii: luure-, miinipilduja- ja meditsiinirühmad, snaiper jagu
- kolm mekaniseeritud jalaväe kompanii
- kompaniis on: kolm jalaväerühma ja tuletõetusrühm(miinipildujad, snaiprid)
- APC ja IFV tankeid ja muid sõidukeid kokku umbes 100 tükki
- MBT’eid veel umbes 5 tükki kolonni tippis
Kui sõidukide vahel oleks 50 m, nii terve kolonn oleks 5 km pikk.
Si vis pacem, para bellum
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Ei ole vaja iga metsatukka läbi kõmmida. Muidugi kui see on esimene varitsus, siis sellele on määratud olla enam-vähem edukas. Küll aga oleks Eesti kaitsmine üsna viletsalt üles ehitatud kui me alles Vastseliina juures vastupanu osutama hakkame. Kui see ei ole esimene varitsus, siis on selline koht varitsuseks nii ilmne, et mina lajataks sinna ikka küll mõned matsud selmet oma sõdurite eluga riskida. Kasvõi teeks kopteritelt mõned 70mm rakettide valangud.Juhani Putkinen kirjutas:Vaenlase eesmärgiks on vallutada Tallinn võimalikult kiiresti - et NATO ei jõuaks reageerida.Gfreak kirjutas:kas sa "hekseldaks" siis iga metsatuki, mis sulle ette jääb? või saadaks igale tükile läbivaatamise üksuse, kui sul on antud käsk kiiresti võru ja tartu peale liikuda?
Neid metsatukkasid ikka jätkub Vastseliina ja Tallinna vahel parasjagu. Kui neid pole varem korralikult varitsetud nii nad kohe esimesi metsatukkasid vaevalt hakkavad maha tampima - laskemoona sellise taktikaga kuluks päris palju enne kui on Tallinnani jõutud.
Lahingukopter koos termokaameraga võib küll julgestada kolonni, aga ma arvan, et need on ikka kõmmutamas Taara kasarmu ladusid ja Sänna baasit.
Ma arvan et neil on käsk sõita kiiresti edasi - mitte jääda lahinguid lööma väikeste üksustega.
Kui esimene pauk käib, nii üldiselt kolonn annab tuld igas suunas ilma, et nad näevad kedagi. Siin lähedal pole eriti tervislik olla.
-
- Liige
- Kontakt:
Siin mõtleme ainult, et tuleb pataljon. Me ei muretse laiemast sõjafoorumist.Kilo Tango kirjutas:
Ei ole vaja iga metsatukka läbi kõmmida. Muidugi kui see on esimene varitsus, siis sellele on määratud olla enam-vähem edukas. Küll aga oleks Eesti kaitsmine üsna viletsalt üles ehitatud kui me alles Vastseliina juures vastupanu osutama hakkame. Kui see ei ole esimene varitsus, siis on selline koht varitsuseks nii ilmne, et mina lajataks sinna ikka küll mõned matsud selmet oma sõdurite eluga riskida. Kasvõi teeks kopteritelt mõned 70mm rakettide valangud.
Originaalne eesmärk ja raskuspunkt siin ”harjutuses” on VG taktika läbi uurimine ühe fiktiivse olukorra abil.
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Lõhkeseadmete valmistamise üksikasju pole vaja siit lugeda. Seda on terve Internet täis. Anarhisti käsiraamat on ikka liikvel. Isegi wikipediast leiab näiteks tarkust, kuidas ANFO laengut valmistada.
Kui ma Unto-st õieti aru sain, siis tuleb vastane suunalt Tiilige, Tsiistre Kündja. Right?
Sellisel marsruudil võtaks mina nad tule alla hoopis Kisojärve juures. Sealt ei ole vastase kolonnil kusagile hargneda, samas oma mehed saavad mööda kõrvalisi teid kiiresti jalga lasta. Miinipildujad paneksin otse tee sihis ca. 3 km kaugusele, sest suvaline kaudtule relv on külgsuunas täpsem kui kauguses. Samuti on seal miinipilduja asukohas teerist ning sealt on hea pageda ootamatust suunast. Korraga tuleks anda tuld nii kolonni avangardile kui kui arjergardile.
Metsast väljumise võtaksin kahe kustiga tule alla, et esimene tank kindlasti seisma saada. Kustimehed paigutaksin kohe metsast välja jääva talumaja lauda juurde (seal vasakul). Nii kolonni peale kui lõpu vastu tuleb kasutada ka külgmiine.
Ülejäänud punt saaks seda kolonni üle vee kimbutada mõlemast suunast erinevate laengutega.
See oleks siis esimene varitsus. Seni kuni need seal omi haavu lakuvad ja katsuvad esimesest tankist mööda saada, luuakse kiiresti uus varitsus pärast Tsiistret olev V-kujulise risti ette. Seal on metsast väljudes olukord, kus saab sõita nii otse Kündja peale kui ka väikse ringiga. Teeks sellele otseteele pseudomiinivälja ja langetaks sinna palke kah peale. Lisaks paneks palkide vahele mõned laengud ja kaks-kolm miini. Vasakule jäävale lagendikule teeks päris miinivälja nii, et seda näha pole. Edasine tegevus sõltub vastase käitumisest ning sellest kui palju mehi esimesest varitsusest õnnestub järgi tõmmata.
Kui ma Unto-st õieti aru sain, siis tuleb vastane suunalt Tiilige, Tsiistre Kündja. Right?
Sellisel marsruudil võtaks mina nad tule alla hoopis Kisojärve juures. Sealt ei ole vastase kolonnil kusagile hargneda, samas oma mehed saavad mööda kõrvalisi teid kiiresti jalga lasta. Miinipildujad paneksin otse tee sihis ca. 3 km kaugusele, sest suvaline kaudtule relv on külgsuunas täpsem kui kauguses. Samuti on seal miinipilduja asukohas teerist ning sealt on hea pageda ootamatust suunast. Korraga tuleks anda tuld nii kolonni avangardile kui kui arjergardile.
Metsast väljumise võtaksin kahe kustiga tule alla, et esimene tank kindlasti seisma saada. Kustimehed paigutaksin kohe metsast välja jääva talumaja lauda juurde (seal vasakul). Nii kolonni peale kui lõpu vastu tuleb kasutada ka külgmiine.
Ülejäänud punt saaks seda kolonni üle vee kimbutada mõlemast suunast erinevate laengutega.
See oleks siis esimene varitsus. Seni kuni need seal omi haavu lakuvad ja katsuvad esimesest tankist mööda saada, luuakse kiiresti uus varitsus pärast Tsiistret olev V-kujulise risti ette. Seal on metsast väljudes olukord, kus saab sõita nii otse Kündja peale kui ka väikse ringiga. Teeks sellele otseteele pseudomiinivälja ja langetaks sinna palke kah peale. Lisaks paneks palkide vahele mõned laengud ja kaks-kolm miini. Vasakule jäävale lagendikule teeks päris miinivälja nii, et seda näha pole. Edasine tegevus sõltub vastase käitumisest ning sellest kui palju mehi esimesest varitsusest õnnestub järgi tõmmata.
- Juhani Putkinen
- Liige
- Kontakt:
Võib ka juhtuda, et poliitikud ei luba mingeid ettevalmistusi teha lähemal riigipiirit.Kilo Tango kirjutas:Ei ole vaja iga metsatukka läbi kõmmida. Muidugi kui see on esimene varitsus, siis sellele on määratud olla enam-vähem edukas. Küll aga oleks Eesti kaitsmine üsna viletsalt üles ehitatud kui me alles Vastseliina juures vastupanu osutama hakkame. Kui see ei ole esimene varitsus, siis on selline koht varitsuseks nii ilmne, et mina lajataks sinna ikka küll mõned matsud selmet oma sõdurite eluga riskida. Kasvõi teeks kopteritelt mõned 70mm rakettide valangud.Juhani Putkinen kirjutas:Vaenlase eesmärgiks on vallutada Tallinn võimalikult kiiresti - et NATO ei jõuaks reageerida.Gfreak kirjutas:kas sa "hekseldaks" siis iga metsatuki, mis sulle ette jääb? või saadaks igale tükile läbivaatamise üksuse, kui sul on antud käsk kiiresti võru ja tartu peale liikuda?
Üllatuskallaletungi puhul ei jõuagi lähemal piirit midagi ette võtta.
-
- Liige
- Kontakt:
Tee nr 2 kuni Tallinn
Esimeseks on tore asi, et sina ja mõned muud hakavad plaanima seda VG lahingud.Kilo Tango kirjutas: Kui ma Unto-st õieti aru sain, siis tuleb vastane suunalt Tiilige, Tsiistre Kündja. Right?
Ma usun, et tulemus tuleb olema hea lõpus.
Soome keeles ütleme: Lopussa kiitos seisoo! (Lõpus tänu seisab/ootab!)
Pataljon tuleb lõunasuunast tee nr 2 peal.
See on suur, lai tee, mis läheb kuni Tallinn.
Soodus printsiip VG varitsuses on, et kasutatakse eri relvade koosmõju, synergia.
See tähendab, et 1+1 on rohkem kui 2.
See on näha näiteks tule konsentreerimisena ja eri relvade tulealustuse soodsana järjekordana.
Näiteks: esiteks vaenlane välja sõidukeist gustidega ja kohe järgi miinipilduja ja suundkildmiinide tuli, jne.
Paistab, et on vaja suundkildmiineid, ehk 20 tükki.
Neid ei olnud materjali nimekirjas.
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Re: Tee nr 2 kuni Tallinn
Odoot. Kust ta siis tuleb. Kas mööda suurt maanteed otse Võru peale? Mis alust on arvata, et nad Misso juurest Tsiistre peale keeravad? Kas nende selleks sundimine ongi eesmärk? Või sunnib neid suunda vahetama keski/miski muu?Unto Pulkkinen kirjutas:Esimeseks on tore asi, et sina ja mõned muud hakavad plaanima seda VG lahingud.Kilo Tango kirjutas: Kui ma Unto-st õieti aru sain, siis tuleb vastane suunalt Tiilige, Tsiistre Kündja. Right?
Ma usun, et tulemus tuleb olema hea lõpus.
Soome keeles ütleme: Lopussa kiitos seisoo! (Lõpus tänu seisab/ootab!)
Pataljon tuleb lõunasuunast tee nr 2 peal.
See on suur, lai tee, mis läheb kuni Tallinn.
Soodus printsiip VG varitsuses on, et kasutatakse eri relvade koosmõju, synergia.
See tähendab, et 1+1 on rohkem kui 2.
See on näha näiteks tule konsentreerimisena ja eri relvade tulealustuse soodsana järjekordana.
Näiteks: esiteks vaenlane välja sõidukeist gustidega ja kohe järgi miinipilduja ja suundkildmiinide tuli, jne.
Paistab, et on vaja suundkildmiineid, ehk 20 tükki.
Neid ei olnud materjali nimekirjas.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline