"Jutustusi kodumaa ajaloost"

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Kasutaja avatar
Sturmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sturmann »

Tarmo Männard kirjutas:
Mäletate ju seda ajalooõpikut..seda, kus sees on ülestõestetud kraega nuhi pilt!?
Eks enamus jama on seal sisuline...aga...aga....mitteainult!

Nojah. Istun ma vetsus ja loen sealt lugusid ja vaatan pilte...ja ühtäkki on mul taaskohtumine lausega, mis juba kaugel kooliajal tähelepanu köitis.
Panen ta siia kirja koos paari varasema lausega:

"Õhtul kell üheksa kõmatas ristleja Aurora" kahuripauk. See oli märguanne pealetungiks."Aurora" helgiheitja valgustas punaseks värvitud uhket hoonet. Palee akendest ja barrikaadide tagant külvati pealetungijad üle kuulirahega. Esimene katse Talvepalee vallutamiseks tõrjuti tagasi.
Siis hakkasid mürisema kahurid. Tulistati teisel pool jõge asuvast kindlusest.
"Aurora" tulistas PAUKPADRUNITEGA (minu sõrendus), et mitte purustada ajaloolist hoonet."

Mäletan, et mõtlesin juba 10 a poisina imestunult:
Miks peaks keegi tulistama vaenlast paukpadrunitega?
Milleks sel juhul üldse tulistada?

Praegu imestan lisaks, et...kas tõesti oli mässajate eesmärgiks vaid õhusurvega aknaid lõhkuda?
Sest no TEGELIKULT ei olnud ju tegemist mingite eriliste ajaloosäilitajate seltskonnaga.
Tänu antud ajalooraamatule õppisin mina 5-aastaselt lugemise selgeks, sest sellel olid huvitavad pealkirjad ja ilusad pildid. :D
Aastaid hiljem pidin muidugi kurvalt tõdema, et see on rohkem muinasjuturaamat, kui tõepähe võetav faktivaramu. :)
Kes minevikku ei mäleta, see elab ilma tulevikuta.
Tarmo Männard
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tarmo Männard »

Soobel kirjutas:Seda zooloogiaõpikut kahjuks tookord ei leidnud, kus väljasurnud roomajate piltide sekka oli üks Liaz677 buss eksinud.
Veame kihla, et see buss polnud seal juhuslikult!
Ta oli selleks, et saada aru mõõtkavast. Iidsete sauruste vägevusest! :)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Qwerty226 ja 2 külalist