Veel lipust ja sõnavabadusest...

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Lemet
Liige
Kontakt:

Veel lipust ja sõnavabadusest...

Postitus Postitas Lemet »

"On mõned asjad, mida ei muudeta, mille üle isegi ei arutleta - need on nimi, lipp, hümn ja vapp."
Tuleb meelde nooruses loetud jutukas, kui uhe tegelase suust tuli väljend:
"kui MINA ütlen, siis ei kimu siin tsoonis ükski vend. Zakonn!"

Ja tuleb mulle meelde, et näiteks hümni muutmise vajadusest on siinpool lahte diskuteeritud jaba kahekümnendatel aastatel. Miks siis meie ei tohi. Pole siiani ju üleskutset kõlanud, et lahme ja teeme asja jõuga ära. Mõistusega inimesed koos ju. Vist...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

Hm, teema ei anna rahu?

Jätakse selle vast ikka militaar.neti aruteludest välja, kuna siin on veel selliseid "veriseid" mehi, kellele lipu kallale tikkumine ei meeldi mitte.

Üks erasõnumina saabunud arvamus, mis tuli peale vastava teema sulgemist.
Sügava nördimusega lugesin postitusi Eesti lipust.Hea meelega lisaks veel oma kindla arusaama teemast.
Jõudu.

Lisaks Metssea loetelule esimeseks Isamaa.Need terminid peavad olema pühad igale eestlasele.
Kui oled sündinud Eestis,Eestlasena,austa oma Isamaad,lippu,vappi ja hümni.
Kui paljud on kannatanud ja ka elu andnud selle eest,et olla eestlane ja jääda eestlaseks.Eestlaseks omal maal,oma lipu vapi ja hümniga.Palju on võidetud lahinguid,et Eesti ja eestlus püsiks.
Räägime ju ülivõrdes Rebasest,Maitlast Riipalust,Nugiseksist,Männikust ja paljudest teistest,kes rindel,metsas ja mujal võitlesid Isamaa,lipu,vapi ja hümni jäämise eest.
Seda tehti ka vabadussõjas,kus võideldi kätte Vabariik kõige juurdekuuluvaga.Ja siis oli see püha ja puutumatu.
Miks nüüd enam ei kõlba?Miks tahame muuta seda,mis tuli tohutute kannatuste,töö,vere ja elude hinnaga?Kas kõik need toonased ohvrid on olnud mõttetud?
Ja Isamaa eest koos kõige sinna juurde kuuluvaga ma mitte ei või tappa,vaid teen ka seda,otsese rünnaku korral kõige kättesaadavate vahenditega.Ja teen seda niikaua ja palju kui jõuan.Leian,et see on iga eestlase kohus.
See on rangelt minu isiklik arusaamine ja ma ei suru seda mitte eestlastele ja isamaatutele peale.
Ja pole mul ka vandega antud kohustust,vaid Isamaaarmastus.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Qwerty226 ja 3 külalist