Siga kirjutas:Mina olen Kesseliga paar korda juttu ajanud. Inimene räägib ikka oma muredest, kasvõi võõrale. Kesselil põles kodu koos kõige sellega mis sees. See muidugi pole kõneväärt. Asjad on ikka tähtsamad, kui inimesed, nii et saate seda kõverat konksu veel tükil ajal talle nina alla määrida. Võite näiteks oletada, et ehk oleks ikka jõudnud enne MK-sse plagada? Soola paistab teil jaguvat ja haavad on ka parasjagu lahti, nii et andke aga tuld, enne kui hilja.
Ärgem hämagem siin. Asi pole ju üksnes kitsalt Kesselis ega Ludvigus.
Nagu ma eelnevalt juba maininud olen, siis võiksin siinkohal esitada kümneid seaduserikkumise näiteid, mis tuginevad detektoristide foorumi postitustele. Kasutajad Kessel ja Ludvig sai eraldi välja toodud just selle pärast, et konkreetsed inimesed on ka siin foorumis sõna võtnud ja väitnud, et nemad on 100% seadusekuulekad inimesed...
Probleemid algavad tegelikult Detektoristide Foorumi juhtkonnast, kellest vähemalt mõned samuti militaarnetis figureerivad. Lugege või 24. 11. 2008 ilmunud Postimeest: ""Arheoloogid" muljetavad väärtuslikest muinasleidudest omavahel vabalt internetis", ning kommentaarid on liigsed...
Mis puutub meeleheitlikesse postituste kustutamispüüdlustesse, siis pole mõtet vaeva näha, kuna kõik on salvestatud
"Siga" kirjutas:
Soola paistab teil jaguvat ja haavad on ka parasjagu lahti, nii et andke aga tuld, enne kui on hilja
Umbes aasta tagasi kommenteeriti Detektoristide Foorumis üht ajakirjanduses ilmunud artiklit. Neid postitusi lugedes saate aru, et muinasjutt, nagu suunataks sealses foorumis detektoriste koostööle arheoloogide ja muinsuskaitsjatega, ei kannata kriitikat. Tõenäoliselt on seal varemalt läbiviidud ajupesu ja valimatu lahmimine mõjutanud oluliselt ka mõne nn. ausa detektoristi suhtumist. Tekib muidugi küsimus, et kelle või mille huvides see kõik on toimunud? Kuigi ka need postitused kustutati juba eelmisel suvel, jäädi ka seekord hiljaks.
Libaarheoloogist teata politseisse
Kabel: Posted: Wed Jan 09, 2008 5:06 pm
Juhin tähelepanu (arheoloogi nimi) lausele " Välismaa sõjatehastest ostetud..." Jah just sellise mentaliteediga vana kommariga ongi tegu, kelle jaoks Euroopa on ikka veel vaenulik välismaa ja vaenuliku maa sõjatehastest ostetud pillide puhul peab päritolu ka kindlasti ära märkima kui negatiivse asjaolu. Mees on igati oma juttu väärt, olgu see siis nii rumal nagu ta parasjagu on. Välismaa sõjatehastest ?
Kabel: Posted: Wed Jan 09, 2008 6:35 pm
Pekske mind, kui tundun paranoiline, aga minu arust sääraselt valimatu lahmimine mehe ja ka teda toetava klanni poolt, kes ise salaja detektoriga ringi luusib ja samal ajal ainult sitta ja saepuru muinsuskaitsele üle annab, on lihtsalt konkurente tõrjuv ja võimalikku avalikuks tulevat teavet ainult enesele reserveeriv taktika, ei midagi muud.
Basilio: Posted: Mon Feb 04, 2008 8:36 am
Loodetavasti ei lähe herr (muinsuskaitseametniku nimi) öösel Sinimägedes tegutsevaid venelasi oma usku pöörama. Need pidid karmid mehed olema kes naljast aru ei saa.
hall kardinal: Posted: Wed Feb 06, 2008 12:52 pm
…Ja kui sellist pehmelt öeldes haige peaga aetud möla pidevalt kirjutatakse hakkab see pisitasa maaomanike arvamust kujundama. On ju kirjutiste allikatel väga kõlavad ametinimed. Kahjuks peitub kõlava ametinimetuse taga mõningal juhul tühipaljas tähelepanu igatsev joodik ja väikene varganägu,kes ise oma loodud röövlibandega väga nn." musta arheoloogiat" armastab.
Kabel: Posted: Tue Feb 12, 2008 7:56 pm
…Eriti mõnus on lugeda, kuidas ta kultuurkihi ära rikkus.Mina saan aru et põletas mingi kemikaaliga või veel mingi imenipiga, aga täiesti rikutud on tänaseks, ainult suur kärssav, ropendav ja haisev auk peaks olema küla taga põllus. Aga noh, isegi pidas kaua vastu see kultuurkiht. Künti sadu aastaid aga tema pingutas ja pidas vastu, tehti maaparandust- kultuurkiht seisis vapralt kui müür, tulid arheoloogid buldoosriga, põld ainult nurrus vaikselt ja siis äkki hiilis sünkjast ööpimedusest kohale pätt ja pistis oma kuritegeliku labida hetkeks emakese kultuurkihi üllasse rüppe, see muutus sültjalt roheliseks, kiiksatas korra ja oligi jäädavalt rikutud.
[/i]