Elistvere
Elistvere
Elistverest on palju räägitud allatulnud lennukist.
Sain kokku Elistveres elava memega kes on nõus näitama allakukkunud vene lennuki asukukohta kui ka hukkunud läti leduri matmis paika nõus näitama. Tema vend tõi ka allaˇkukkunud lennukist laskemoona talu juurde 1944 a suvel. Kui on Tõsiseidhuvilisi siis saan asja täpsustada
Sain kokku Elistveres elava memega kes on nõus näitama allakukkunud vene lennuki asukukohta kui ka hukkunud läti leduri matmis paika nõus näitama. Tema vend tõi ka allaˇkukkunud lennukist laskemoona talu juurde 1944 a suvel. Kui on Tõsiseidhuvilisi siis saan asja täpsustada
- Feeliks_Jalgraud
- Liige
- Kontakt:
-
- Liige
- Kontakt:
Arvata on, et selle teema juures keegi eksib. Kas juturääkija vanamemm või hoopiski kuulaja. See lennuk tiriti kohalike talumeeste poolt juba 50'ndatel aastatel koos lenduri jäänustega välja. Mootor rändas metalli kokkuostu ja piloot tagasi auku. Sellest tuli suur jama ja lõpuks õngitseti piloot uuesti välja ning viidi Tartusse matmiseks.
Lätlane on küll Elistverre maetud, tema nimi oli Karlis Ulpe. Polnud mitte lennuki piloot, vaid hoopis Läti hävituspataljoni juht, kes 1941. aastal seal lähedal saksa lennukilt autoga sõites raskelt haavata sai. Suri Elistvere mõisa aida võlvide all. Maeti algselt sügavamale parki, kuid peale sõda mateti ümber üsna tee lähedale ja seal on ta praegugi. Pakun, et need kaks asja on omavahel nüüd segunenud inimeste mälus.
Lätlane on küll Elistverre maetud, tema nimi oli Karlis Ulpe. Polnud mitte lennuki piloot, vaid hoopis Läti hävituspataljoni juht, kes 1941. aastal seal lähedal saksa lennukilt autoga sõites raskelt haavata sai. Suri Elistvere mõisa aida võlvide all. Maeti algselt sügavamale parki, kuid peale sõda mateti ümber üsna tee lähedale ja seal on ta praegugi. Pakun, et need kaks asja on omavahel nüüd segunenud inimeste mälus.
Kas seal mõisatee ääres miski kivi isegi ei olnud? Viimane postitus on väga asjakohane - eks see mälestuste teema on nagu laste telefonimäng. Mitte see, mida põnnid praegu oma lottemobiilide peal klõpsivad, vaid see, mida mängiti minu lapsepõlves - sosistatakse üksteisele kõrva mingit lauset ja viimane peab kõvasti ütlema, mida ta kuulis 

Kes täpselt sinna maetud on ja kas lennuk alles on mina ei tea ning nagu selgunud on selle kohta teadjamaid inimesi. Vanamemm lihtsalt rääkis sellise loo ja oli nõus näitama kohta kuhu see lennuk kukkus ja kuhu lendur maeti. Kas see lendur ka hiljem mujale maeti ta ei öelnud. Rääkis ka sellest kivist mis Elistveres tee ääres. Kas lennuk ka 50 aastatel minema veeti ei oska ma midagi arvata. Memm lihtsalt rääkis oma loo ja ma panin selle siia kirja et järsku kellegil huvi. Vabandust kui teema vana ja kedagi enam ei huvita.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist