Pz IV Ausf.C, Normandia 1944.

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vladislav B
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Vladislav B »

Aitäh kõigile kommentaaride eest! Mudeli prototüüp oli 21 PzDiv tank. Kui Hitler otsustas 21 PzDiv taaselustada, saksa kindralid vihjasid talle taktitundeliselt, et parem oleks tugevdada olemasolevaid diviise, mitte taaselustada hävitatud diviise. Kuid Hitler jäi kõigutamatuks. Uusi tanke polnud kuskilt võtta. Sellepärast võeti uue diviisi moodustamiseks igasugune "vana rämps". Selles diviisis võis kohata isegi vana prantsuse tanke, millesse oli sisseehitatud saksa kahur. Selles diviisis oli min veel kaks lühikese kahuriga: PzIV Ausf B (nimega "Hedi", mitte "Heidi") ja PzIV Ausf D. Must-valgel pildi järgi on raske otsustada, mis värviga ta oli värvitud, mina arvan, et tanki camo on hall-kollane. Vt foto all.
Pilt
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Tõepoolest.. ka 1:72 mastaabis on see tank kajastamist leidnud..
Pilt
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Peeter144
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter144 »

Te arvate, et ma olen loll, et Siimule vastu vaidlen, aga raamatus nimega "Panther Variants in Color" autor Waldemar Trojca on sees selline pilt:

Pilt

Mehel peab ju olema mingi alus, et selline skeem sisse panna.
Viimati muutis Peeter144, 24 Apr, 2009 15:56, muudetud 1 kord kokku.
Tiger(Panther) tank, run! - Ameerika vanasõna
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Küsimust, oled sa loll või mitte, ei ole ju siin keegi kunagi püstitanudki? Samas võtsid ja virutasid hirmsuure pildi foorumisse üles - asja mõte? Kas küljepikkusega kuni 900 pikslit ei oleks sama mõjuv argument olnud?

Hea küll, pildi võiksid samasse postitusse vähendatud kujul uuesti üles panna, vaevalt et ekraani mööda kerimine kellelegi meeldib, kuid kui seda raamatut veidi lehitseda, siis leiab sealt ju palju sellise tehnika värvipilte, mis kunagi tootmisse ei jõudnudki. Samas ei ole mulle ei selles, ega ka üheski teises Pantri teemalises raamatus ette juhtunud ühtegi fotot, mille järgi võiks antud skeem olla valmis sehkendatud, nii et vaatamata oma võimalikule sensatsioonilisusele (kui see oleks tõepärane, oleks sellest praktiliselt kõikides raamatutes juba ammu juttu olnud) jääb see siiski vaid pildi autori fantaasia tasemele. Jah, muidugi OLEKS selline variant OLNUD võimalik, eriti sõja lõpus, aga vähegi tõsisemad ajalookäsitlejad eelistavad toetuda faktimaterjalile. Nii et antud juhul jääb sellise pildi raamatus eksponeerimine Waldemari enda südametunnistusele.

Urmas.
Peeter144
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter144 »

Suur pilt ei olnud mõeldud "suurema argumendina. Polekski arutelu püstitanud, aga see hall Panther roheliste laikudega on mulle lihtsalt huvitav, veidi kahju kuulda, et selliste olemasolu ei saa tõendada, õnneks pole veel mudelit ehitada jõudnud, kuigi oli pikemas plaanis.
Tiger(Panther) tank, run! - Ameerika vanasõna
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: olevtoom ja 8 külalist