Trofee tehnika

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Kõigepealt kiidusõnad visaduse eest, et masina ikka valmis said. Liiga palju on siin esitletud projekte, mis on vaikselt ripakile jäänud.
Mudeli juures vajavad eraldi äramärkimist käsitsi peale joonistatud numbrid ja viisnurgad. Zimmeriidi peal tundukski igasugune vesikleeps natuke kunstlik. Tulemus on vägagi realistlik.
Veel võib plusspoolele kanda masina poolläikiv üldilme, mis lisab detailsust ja kontrasti, ning toob paremini välja zimmeriidi reljeefsust.
Sumpside väljalaskeavad oleks võinud küll mattmustaga üle käia. Küllap su värvide tagavaras oli must momendil just otsa lõppenud?
Natuke häirib rakurss, millega masinat pildistasid. Kõik võtted oled teinud ülevalt. Küllap tekkis probleeme nende kummilintidega. Piltide alusel ei saa hinnata, kuidas läbiripe on õnnestunud.
Muidu on vägev panter väga haruldases lahenduses: vankade trofeemasin. Huvitav, kuidas nad nii keerulise aparaadi ekspluateerimisega hakkama said?
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Miramax »

Tänud kommentaari eest :!:
Heitgaasitorude otsad jäid tõesti mustaks tegematta,parandan vea ära. Tanki roomikute läbiripet pole tõesti piltidel näha, mul õnnestus enamvähem normaalne ripe saavutada tänu superliimile.
Sellel tankil jäi veel tegelikult palju asju tegematta ja katsetamatta. Järgmine kord katsetan rohkem kulutamist ja roomikute värvimist. Õnneks leidub nende kohta päris palju postitusi siin foorumis.

Venelastel oli tegelikult keerulisema Saksa tehnikaga ( Panter, Tiiger ) suured ekspluatatsiooniprobleemid. Nagu eelpool kirjutasin, oli probleeme kõrgekvaliteetse kütuse saadavusega, samuti ei jätkunud ja varuosasid, mida eemaldati tavaliselt sõidukõlbmatutelt tankidelt. Ka venelaste sõiduoskus jättis soovida. Tihti hüpati trofee tanki rooli ilma tanki ennast tundmata ja pärast 100 meetrist sõitu võis tanki juba maha kanda.

http://www.armchairgeneral.com/rkkaww2/ ... _photo.htm
Natuke pilte trofee tehnikast.

Miramax
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Kontakt:

Tere,
Jätkan nüüd järgmise mudeliga, milleks on tank nimega IS-3M
http://en.wikipedia.org/wiki/Iosif_Stalin_tank
Kuna minu tanki näol on tegemist Iisraeli trofee tankiga, siis kirjutan ka natuke ajalugu.

Alates 50-nendatest aastatel müüs NSVL tanke IS-3 ja IS-3M Egiptusele. Need tankid võtsid ka osa kuuepäevasest sõjast. http://et.wikipedia.org/wiki/Araabia-Iisraeli_konflikt
Rasketankid IS-3 ja IS-3M võisid osutuda iisrealastele rasketeks vastateks, kuid seda siiski ei juhtunud, hoolimata sellest, et mõned M48 tankid nad suutsid siiski kahjutuks teha. Kaasaegses sõjas jäi IS-3 alla Iisreali kaasaegsematele tankidele. Lahingus andis tunda kohe aeglane tule kiirus (aeglane kahuri laadimine), piiratud komplekt lahingmoona ja tulejuhtimissüsteemi algelisus ning samuti tänu kõrgele välistemperatuurile tekkisid probleemid tanki mootoriga.
Peale kõige selle selgus lahingus veel, et ka Egiptuse tankistid polnud saanud korralikku väljaõpet. Samuti oli probleeme võitlusmoraaliga. Egiptuse tankid läksid lahingusse alati avatud tanki luukidega, et saaks võimalikult kiiresti tanki pihtasaamisel põgeneda. Oli ka juhus, kui tank tehti kahjutuks Iisreali sõduri poolt luugist sisse visatud granaadiga (lahingud käisid kõrbes).Kuuepäevase sõja käigus kaotas Egiptus 72 IS-3, IS-3M tanki.
Iisraeli armee kasutas neid tanke 70-nendate aastate alguseni. Mõnedel IS-3M tankidel eemaldati mootor ja käiguosa ning vabaks jäänud ruumi paigutati lahingmoon. Neid tanke kasutati liikumatute tulepunktidena Suessi kanali kindlustustes.

Minu tank vajab veel natuke pahteldust. Värvimine ja kulutamine (jne.) toimub ka lähiajal.

Pilt Pilt
Pilt Pilt
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

No vägev riistapuu, mis firma mudel ja mis mõõtkava?
Esimese hooga torkab silma ühe žalusii vahe puudumine - mootorikatte tagumisel osal asetsevatel restidel peaks olema 7 vahet, aga on vaid kuus, ehk oleks mõttekas kummalegi üks juurde lõigata? Mul siin pilte jagub, kui tarvis peaks olema.
Aga et tegu on Iisraeli käsutuses olnud trofeemasinaga, siis need tegelased võtsid ja vahetasid ju mootori välja - ma ainult ei tea, kas kõikidel või ainult mõnel üksikul - ning mootorikate näeb siis hoopistükkis teistsugune välja, kui tavalisel IS-3/3M -il. Selline tank seisab Aberdeeni polügoonil, kui netist ei peaks pilte leidma, anna teada, mul siin üht-teist ikka on.

Urmas.
Kasutaja avatar
Markko
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Markko »

Esimese hooga turgataks pähe Trumpeter, sai isegi üks Mekast nädal tagasi ära hiivatud. Aga kuna Miramaxi jutu järgi ootab tank alles värvimist ja plastik selline kollakas-hall, siis võib vist mõni muu tootja olla?
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Kontakt:

Tere,

Unustasin tõesti mudeli tootjat tutvustada. Tootja on tõesti Trumpeter ja skaala 1:35.See mudel mul juba eelmise aasta suvest saadik pooleli ja värvitud, lihtsalt lõppvärv veel peale panemata. Originaalplastik mudelil ikka tumeroheline.
Suvel Tsiknat-i juures olnud koosolekul sai seda tanki demonstreeritud.
Arvan siiski, et ei hakka enam mootorikatet muutma, ka suvel jäin selle arvamuse juurde :wink: . Tänud siiski pakkumise eest :!:
Mõnedel IS-3 ja IS-3M tankidel vahetati tõesti mootorid trofee T-54, 55 mootorite vastu.
Minul on plaanis teha väike dioraam liikumatust tulepunktist, sellepärast jätsin ka mootori luugi lahti.
Huvipärast aga sooviks ikka seda teistsugust mootorikatet ka näha, saadan PS-i.

Miramax
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Kontakt:

Leidsin netist ühe pildi Golani kõrgustikel asunud IS-3 tankist.
Pilt pakkus huvi just imeliku tagaosa pärast. Kas keegi oskab seletada, mis on mootori katte peal ?

Pilt
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Kontakt:

Kuna Suure Auhinna võistlus on juba alanud, alustan uue tanki teemaga.
Plaan valmistada sakslaste trofeetank, mis dislotseerus Saaremaal 1944 oktoobris.
http://beute.narod.ru/Beutepanzer/us/M3 ... -light.htm

Loodan õigepea ka tanki ehitamist alustada.
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Kontakt:

Vanasõna ütleb - `Ära hõiska enne õhtut `!
Nii juhtus ka minuga. Olin just muretsenud Academy M3 tanki, kuid peale põhjalikku uurimustööd selgus, et eelpool lingil olevat Saaremaa tanki valmistab ainult Tamiya.
Võrdluseks -
Academy - http://www.o5m6.de/m3_light.html
Tamiya - http://www.o5m6.de/m3_light_midprod.html
Õnneks sain ma Academy tanki poodi tagasi viia ja ümber vahetada teise mudeli vastu. Kahjuks Tamiya M3A1 tanki pole ma veel Tallinna poodides kohanud, nii et see projekt jääb kahjuks ära.

Lohutuseks võtsin hoopis teised masinad ette :wink:
Pilt
Pilt

http://beute.narod.ru/Beutepanzer/uk/uk.htm , kui siit lingi alt Armored Personnel Carrier üles otsida, siis näeb paljusid pilte just variandist Mk. I
Mk.II pilte kahjuks mina ei leidnud, nii et selle mudeli puhul kasutan fantaasiat.

Tamiya Marder III sai inspiratsiooni siit http://www.armchairgeneral.com/rkkaww2/ ... III_01.jpg , http://www.armchairgeneral.com/rkkaww2/ ... III_02.jpg
Ajakirjas Kagero-Photosniper 13#Marder III on olemas ka värviline joonistatud pilt eelpool linkidel olevast Marderist.
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Kontakt:

Tere,

Marder III on põhimõtteliselt valmis värvimiseks. Hetkel maadlen klismoga, ükskord ma võidan niikuinii :wink:

PiltPilt
Pilt

Õnnestus ka muretseda uued vesikleepsud :
Pilt[/list]Pilt
PiltPilt
Kasutaja avatar
Harrier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Harrier »

Kunagi amuuuuuuuuuuuu müüdi meiemail M3A1 isendit, kuna minul see olemas kuigi jah- ameeriklaste versioonina värvitud. :D
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Kontakt:

Tere,

Academy
Pilt

Tamiya
Pilt
Nendel mudelitel on tegelikult juba välisel vaatlusel suur vahe.

Lao aga oma pildid amide tankist lagedale :wink:
Viimati muutis Miramax, 14 Juun, 2009 16:16, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Harrier
Liige
Kontakt:

vaadates teie tehnikat ja meisterlikkust siis minu omad on plönnid. Ma häbenen :oops:
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Kontakt:

Harrier kirjutas:vaadates teie tehnikat ja meisterlikkust siis minu omad on plönnid.
Ära nüüd jutusta :wink:
Tee aga uus teema ja pane pildid ülesse :!:
Kuigi algselt võivad kommentaarid tunduda karmid, on neist alati ühteist õppida. Soovitan soojalt arenemise mõttes pildid siia foorumisse ülesse laadida :wink:
Kasutaja avatar
Harrier
Liige
Kontakt:

No eks kui kodumaile satun, siis loen foorumist piltide postituse kohta juhendeid ja teen enda vidinatega ka teile meelehääd :)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist