Hinnad ikka endiselt laes ja suunitletud peamiselt soomlastele-rootslastele. Neis loomakesi aga veeti seekord lausa suurte bussidega kohale. Ju siis äri käis.
(Olin tunnistajaks isegi stseenile, kus üks ostja küsis viisakalt eseme hinda ja müüja ei tahtnud seda küsimust isegi mitte kuulda. Lõpuks siiski soostus üle õla repliigi korras poetame üleolevalt, et - mees, sa seda nii-kui-nii osta ei jõua ja astu parem minema.)
Lahjaks jäänud see värk. Terariistu enam ju pole. Torudega kah enam ei kaubelda. Isegi erinevaid koopiaid paistis vähem olevat.
Kuid ühte tahtsin veel öelda. Võib-olla on see küll vaid minu enda ja sügavalt isiklik probleem, aga ... Lahingupaikadelt kaevajate müügipunkte märkasin vaid 2-3. Ja minule, ausalt öelda selline värk kohe mitte ei meeldi. Kuhjade kaupa, veel vaata et juuste ja skalbijäänustega, kiivreid, nähtavasti langenute isiklikke esemeid taskutest, tunnusmedaljone.
Ei, krt!! Ei meeldi mulle see surnud meestega kauplemine. Mitte ei meeldi.
Kõik ei peaks siiski olema raha vastu vahetatav. Ma saan aru, kui me käime metsas ja uurime ajalugu nii raamatust, kui maastikult, kuid leituga rahateenimine on vähemalt minu jaoks küll liiast.
Aga eks see ole minu isiklik arvamus.

Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!