RLM

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
Kasutaja avatar
Blitzkrieg
Liige
Kontakt:

RLM

Postitus Postitas Blitzkrieg »

Ei leidnud kuskilt teemat Luftwaffe RLM värvid ja muu selline. Oman tabelit kus on ära toodud RLM numbrid ja toonid kuid pole vasteid Revelli , Humbroli jne. värvidele. Kas kellegil on selline töö ehk tehtud või omab sellist tabelit. Huvitab eeskätt Revell ja Humbrol värvide vasted. Need meil kõige levinumad siinmaal.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Pilt

http://www.cybermodeler.com/color/rlm_ww2_ena.shtml
Ei läinud üle viie minuti, et see näiteks välja guugeldada
Kasutaja avatar
Blitzkrieg
Liige
Kontakt:

Ma olen suur google sõber muidu ja minul läks alla minuti seesama tabel leida, aga sa palun vaata seda tabelit ja siis saada alles link(sellegipoolest tänud). Mul selliseid 2 erinevat. Sellel mõni RLM variant isegi puudu. Võrdlused on aga vast ainult pooltele, kusjuures osad värvid olid igasuguse võrdlusmomendita. Näiteks RLM 74 peaks võrduma Humbrol 027 mida aga tabelites ei olegi. Et siis kas võrdub see ehk 27 ? Revell puudus üldse. Siis RLM 76 ei oma üleüldse vastet kuigi minu arvates põhiline põhjavärv - Revell 49 ja võibolla Humbrol 66. Teema selles et kasutan Revelli värve aga Humbrol on soodsam ja peaks nendele üle minema. Sellest ka selline mix. Mul oli palve et kas keegi oskaks või omab RLM värvide vasteid Revelli või Humbroli värvidega. Seda tabelit vaadates jäävad minu lennukid küll kõik pooleli. Alustuseks muidugi väga ok tabel aga olen juba ise hädas puuduolevate võrdlustega. Proovisin ka seda Humbroli tabelit mis poodides saada paberil aga seal ka osad värvid puudu. Ma ei tea kas värvitootjad vahetavad oma koode tihti või harva aga osasid koode ei suuda üleüldse tabelitest leida. Vajan natuke rohkem kui google. Vajan teie kogemusi härrased ! Igastahes kui jään jänni oma RLM koodiga siis ehk soovitate, nii vast lihtsam ja võiks vist üleüldse siin küsida ja jagada RLM infot.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

See oli lihtsalt esimene tabel, mis juhusliku guugeldamise tulemusena ette sattus. Neid on netis veel, kuid täiuslikku RLM tabelit vastetega ilmselt sa ei leiagi. Värvitootjad ei ole oma valikut lihtsalt RLM'i baasile seadnud, nagu nad pole seda teinud ka FS'i või RAL'i või millegi muuga. Seega kas kombineerid erinevate tootjate värve, või segad kokku, või kasutad mõlemat varianti. Veelgi enam - erinevate tootjate sama tooni ekvivalent võib ka kõikuda. Lisame siia juurde veel mõõtkavale vastava helestamise, erinevad pesud, mis mudelile osaks saavad ja saamegi, et tooni varjund, mis lõpuks mudelil näha jääb, on kunstiline tulem.

Humbrolilt ja Revellilt on kõigile RLM'i toonidele ekvivalente üldse suht lootusetu tahta, samas Testorsil on levinumad RLM-numbriga nimekasutuses olemas. Minu isiklik arvamus on, et vaid jäigalt ühe tootja värvide kasutamisega teed sa lihtsalt iseenda elu keeruliseks. Ja kuna sa Tallinnas niiehknaa elad, siis peaksid ju Testors/Model-Master'i värvid sulle samuti kättesaadavad olema.
Kasutaja avatar
Blitzkrieg
Liige
Kontakt:

Ok , juba hakkan asjast aru saama ja ehk peakski värvi tootjaid hoopis teismoodi vaatama. Aga kus neid Testors/Model Master värve müüakse ? Ja kas need on ka normaalsed värvid ? Mõned kiidavad ja mõned laidavad erinevaid värve lihtsalt.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Meka punasel tänaval ja Kullo mudelipood Mustamäe Teel.

Eelistus on maitse asi, isiklikult pean Testorsit paremaks, kui Humbrolit.
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Parovoz »

Tere-tere!
Seda küll et Googel ruulib , ja teema iseenesest ka niiiiiiiiiiiiiii läbi lapatud ,
et soovitaksin oma 30 aastase mudelismi staaziga , uurigem materiaalset baasi :) ja kirjandust . Ja siis need võrdlus tabelid ei olegi nii tähtsad.
Paljusid toonidest ei olegi tabelites, kuna sellel on mitmeid põhjuseid.
Seega vaadakem instruktsiooni ja teemalist infot ja saab õieti värvitud.
Model Masterit saab vist praegu Kullost ja Mekast. Kuskil foorumis pidi telefon olema. Kvaliteedilt on üsna head aga nad on emailvärvid. Ise pooldan akrüülvärve.
Taara avitab! ...
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Blitzkrieg kirjutas:Ja kas need on ka normaalsed värvid ? Mõned kiidavad ja mõned laidavad erinevaid värve lihtsalt.
Võrreldes Revelliga on kõik ülejäänud tuntumad õhtumaade emailvärvid lihtsalt suurepärased..
Võtke teed ja tulge homme jälle..
AivarP
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AivarP »

Vaata seda linki ka! Mina isiklikult Revelli värve ei soovita,aga eks ta ole maitse asi!

Aivar

http://www.ipmsstockholm.org/colorchart ... rts_fs.htm
Kasutaja avatar
Blitzkrieg
Liige
Kontakt:

Mul ka see mudelite asi suht alguses ja alustasin Revelli mudelitest. Sellepärast ka Revell värvid sai hangitud. Vastavalt juhendile ju mugav osta ja värvida. Ühel Messeril oligi värv valesti antud ja tuli mingi imelik asi välja. Ja nüüd Academy mudelil on hoopis teised värvikoodid mis paneb väikese probleemi ette. Nüüd juba hakkab ka asi värvidest natuke selgeks saama. Meil on selle kirjandusega vist probleeme ? Peab vist väljamaalt hankima ja otsima ? Ehk on ka mõni hea raamat kellegil soovitada ! Hangiks küll paar tükki.
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Parovoz »

Tere...jälle!
Paberkandjal on ta muidugi super. Minuteada oli ka Kullos miskit kirjandusest. Aga siin lõpeb vist hea tavakasutaja piir ja juhataksin "Tumedale poolele". Idanaabritel on mitmeid kohti kus saab mudelismile pühendatud raamatuid igale soovile alla tõmmata. Kuskil foorumis olid isegi lingid olemas. aga see on puhas, "caramba!", piraatlus, ....aga muidu saadud :)
Endal on pooled neist ammu ostetud põhjanaabrite kokkutulekutel.
Lugupidamisega
Taara avitab! ...
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Siin peaks olema üits üsna põhjalik seosetabel..

http://www.paint4models.com/paintchart/ ... chart.html
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

hea raamatusari on luftwaffe colors. seda ka venekeelse piraatväljaandena aegajalt saada. Pean otsima mul oli kusagil omatehtud risttabel just selle venekeelde luftwaffe värviraamatu põhjal.

Sho antud link on ka hirmuhke, tänud

Nüüd pean revelli kaitseks ka paar sõna poetama, minu absoluutne lemmik ja kui mõned suureteralised ebaõnnestunud näidised (mattvalge näiteks kargab kohe silme ette) on minuarust humbrolist ja testorsist omajagu parem. Tegelikult kui aus olla siis paar tilke revelli läikivat valget saab pea iga värv mis klismosse läheb. Pintsliga värvimiseks on revelli uued vesivärvid täitsa head, vähemasti nendest värvitootjatest mida ma proovinud olen peale games workshopi vesivärvide kindlalt teisel kohal. Revelli ainuke puudus on toonide vähesus , tuleb ise kõvaste segada ja laisa inimesena kogu aeg ei viitsi. Lihtsam ju valmispotsik osta. Samuti on omaette klassist revelli color mix ja pintslipuhastusvedelik. See viimane on eriti laiade kasutusvõimalustega imevedelik :)

Pika jutu mõte on see et sakslased on kogu aeg keemia vallas kõvad tegijad olnud :lol:

Levar
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hertsog »

vbolla nats hilja, aga kuna otsisin ka värvi konvertimise tabeleid siis:

http://www.angelfire.com/oh3/pmodels/rlm.html
Pilt

https://www.facebook.com/panzerwerke

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist