Teemakohast

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Suletud
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

OveT. kirjutas: Nagu ma aru saan, kiidab kasutaja Arheoloog seaduserikkumise heaks.
Vastupidi OveT!...aga detektoristid peavad täitma samuti seadusi :!: ...

Muinsuskaitseseaduse § 32. Leidja kohustused

(1) Käesoleva seaduse § 30 lõikes 1 nimetatud asja leidja on kohustatud säilitama leiukoha muutumatul kujul ning leiust viivitamata teatama Muinsuskaitseametile või valla- või linnavalitsusele. Leidjal on õigus jääda anonüümseks.

(2) Leitud asi tuleb kuni Muinsuskaitseametile üleandmiseni jätta leiukohta. Leitud asja võib leiukohast eemaldada ainult juhul, kui tekib oht asja säilimisele. Seda ei tohi puhastamise, haljastamise, murdmise või muul teel rikkuda ega selle üksikuid osi üksteisest eemaldada.

Laias laastus pooltel juhtumitel eksitakse detektoristide poolt seaduste vastu...
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

Seadus on selline ja kuulub täitmisele. Seaduse mittemeeldimise korral tehakse vastavad ettepanekud seaduse muutmiseks.
Nagu ma aru saan, on MKA seadust rikkunud pidevalt ja pikka aega. See, et keegi veel kunagi ja kusagil on seadust rikkunud, pole õigustuseks MKA-poolsele seaduserikkumisele.

2. Muinsuskaitseamet määrab kindlaks leiu väärtuse vastavalt muinsuskaitseseaduse paragrahvi 8 alusel moodustatud muinsuskaitse nõukogu ettepanekule ühe kuu jooksul leidja poolt leiu Muinsuskaitseametile üleandmise või leiu kohast teatamise päevast arvates.

3. Muinsuskaitseamet maksab leitud asja leidjale tasu ühe kuu jooksul pärast selle väärtuse määramist asja pooles väärtuses riigieelarves selleks otstarbeks Muinsuskaitseametile ettenähtud assigneeringutest. Kui leiu pool väärtust on suurem kui leiutasu maksmiseks ettenähtud assigneeringud, esitab Muinsuskaitseamet kultuuriministri kaudu Vabariigi Valitsusele lisataotluse tasu maksmiseks puuduva summa kohta. Sel juhul makstakse leiutasu ühe kuu jooksul raha eraldamise otsusejõustumisest arvates. (VV m 28.05.96 nr. 146 jõust.13.06.96)
Viimati muutis OveT., 13 Juun, 2009 21:21, muudetud 2 korda kokku.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marxionu »

Käitumisjuhis on järgmine, leiukoht jätta puutumata kutsuda kõigepealt jurist kes hindab ja fikseerib kirjalikult ja fotodel olukorra ja siis mk inspektor. Mingit jama siis juhtuda ei saa. Kui jutt käib numbritest siis pole kellegil enda kindlustuseks kahju 10 prossa ära anda. Siia lisandub veel erapooletute hindajate sebimine omal kulul kuna see praegune hindamine on suht kahtlane.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

See allpool toodud tsitaat osutab kahele "kavalale" detektoristile, kes juhindusid oma käitumises üksnes saamahimust ja kasuahnusest..."Nibelungeni" postitus tabas igal juhul naelapea pihta...
Arheoloog kirjutas:Selle taustal tundub igati arusaadav ka muinsuskaitsjate karm suhtumine leidjatesse, kes on eseme (esemed) leiukohast teadlikult eemaldanud, puhastanud, konserveerinud, jätnud endale „paremad palad” ning soovivad seejuures saada veel Eesti riigi käest kopsaka leiutasu.

Siga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siga »

Muisuskaitseseadus sätestab üheseltmõistetavalt leidja õiguse leiutasule. See on kodaniku ja ainult tema õigus otsustada hüve vastuvõtmine või ka mittevõtmine. Ühelgi ametnikul, ja eriti just ametnikul ei ole õigust seadusi selektiivselt rakendada või asuda neid meelevaldselt tõlgendama. Kodanike õiguste eiramine ametnike poolt diskrediteerib eelkõige riiki ja devalveerib seadusruumi, milles me kõik elame. Kuritarvituste aktsepteerimine ja nende õigustamine aitab sellele ainult kaasa.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Siga kirjutas:Muisuskaitseseadus sätestab üheseltmõistetavalt leidja õiguse leiutasule. See on kodaniku ja ainult tema õigus otsustada hüve vastuvõtmine või ka mittevõtmine. Ühelgi ametnikul, ja eriti just ametnikul ei ole õigust seadusi selektiivselt rakendada või asuda neid meelevaldselt tõlgendama. Kodanike õiguste eiramine ametnike poolt diskrediteerib eelkõige riiki ja devalveerib seadusruumi, milles me kõik elame. Kuritarvituste aktsepteerimine ja nende õigustamine aitab sellele ainult kaasa.
Olin sellel kohtuistungil aastate eest kohal, seega tean, millele Te siin vihjate...Kordaksin siiski igaks juhuks üle, kui kellegile jäi veel arusaamatuks, et seadus sätestab üheseltmõistetavalt ka leidja kohustused...

Siga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siga »

Kohus on kõige tsiviliseeritum viis vaidluste lahendamiseks, seega ei ole mul vajaduse tekkides mingeid kõhklusi või kahtlusi oma õiguste, vabaduste ja nime kaitsmiseks see tee ka edaspidi jalge alla võtta. Edukalt, nagu ikka.
Nibelungen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Nibelungen »

Siga kirjutas:Küsimus ei ole püstitatud hoopiski mitte suunal " palju pappi ja ruttu", vaid arutleti teemal: miks täiesti seadusekuulekalt käitunud ja leiu leiukohas MK-le üle andnud kodanik jäeti ilma temale seadusega ette nähtud leiutasust.

Vot hea küsimus, et miks jäeti. Isiklikult ei tea kellest jutt käib, kuid siiski ütlen, et paras talle.
Miks ma nii ütlen? Ma ütlen seda sellepärast, et need nii öelda leiutasude väljamaksmise eest võitlevad seltsimehed on üks teatud kontingent, kes on ise väga ülbelt suhtunud teatud ametnikesse(arheoloogidesse), muinsuskaitsesse kui ka meie muinasajaloosse.
Tooksin siin kohal ühe postituste kronoloogia.
marxionu kirjutas:ma jälle kordan ennast, riik kuulub rahvale rahvas ongi riik kõik mis on riigi oma on järelikult rahva oma. Seega võid neid asju oma käes ka hoida.
medal kirjutas:
marxionu kirjutas:ma jälle kordan ennast, riik kuulub rahvale rahvas ongi riik kõik mis on riigi oma on järelikult rahva oma. Seega võid neid asju oma käes ka hoida.
See ei ole üldtunnustatud seisukoht. Kui hoiad leidu enda käes ei ole see rahva, vaid ainult ühe inimese oma.
Sellele vastas SM marks järgmiselt.
marxionu kirjutas:aga mina olengi ju rahvas, järelikult ka riik. :lol:
Siin kohal avaldasin mina oma mõttekäigu.
nibelungen kirjutas:
Kui aga sina omades mõnda muinasaegset eset ja väidad, et asi kuulub riigile seega sinule siis ma arvan, et kuskil on mingi tõsine kiiks. Skisofreenia on selline vaimuhaigus, kus inimene tavaliselt kahestub, et kord on üks ja vahepeal on jälle teine kui aga inimene arvab, et tema on koguni terve riik siis on küll midagi väga valesti. Kunagi üks vennike müüs mingit hõbedast sõlge ja tema arvas ka, et tal on õigus seda omada ja müüa kuna seadus ütleb, et need esemed kuuluvad riigile, seega temale aga, kas ta jagas saadud raha ka riigile seda ma ei tea. võimalik, et tema oli ka selline, kes iseennast riigiks pidas ja jagaski raha iseendaga.
Ja sellele saabus ka oodatust veel ülem vastus.
marxionu kirjutas:Katsuks ikka naljast ka aru saada vähe.
Omalt poolt ma mõtlen, et kui inimene peab ennast koguni riigiks ja vahepeal isegi koomikuks, kelle naljadest peab aru saama siis võiks teda ju isegi elavaks klassikuks nimetada.Elavaks sellepärast, et tõelised klassikud on tavaliselt surnud, kuid tema elab. Ja naljast sain ma ka aru, see pärast ma sinu üle irvitangi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kolme kodaniku riik.
Tõnn kirjutas:
Njah, Marxionu sa oled kodanik mitte rahvas! Rahva moodustab mingi hulk kodanikke. Ühesõnaga kui sa leiad raha-täis-poti ja jagad selle oma , näitkes, 3e sõbraga . Siis kuulub see pott rahvale ehk riigile! Kui hoiad kõik endale siis , ai ai ai.
Koomikule meeldib ka see kolme inimese riik. kuna ta ei ole eriti kasu ahne, aga siiski, milleks aardeid teistega jagada kui seda saab ju perekonnale põlistada.
marxionu kirjutas:see 3 e sõbra variant on juriidiliselt korrektne ja meeldib mulle väga. Naine laps ja mina. On minu valik.
marxionu kirjutas:see 3 e sõbra variant on juriidiliselt korrektne ja meeldib mulle väga. Naine laps ja mina. On minu valik.
Seal vahepeal oli mõni asjalikum postitus ka aga see ei vääri erilist tähelepanu. Ja siis tuli Jumal ise, kes ütles järgmist.
hall kardinal kirjutas:Mina oma rahapadasid küll Arheoloogi suguste kodanikega ei jaga.Lihtsalt ei anna võrdselt jagada.Sõpradega muidugi saab jagada. Arheoloog on selline tüüp,kes tuleb ja s...b Sulle ukse taha.Siis koputab viisakalt ja küsib paberit.ja siis tahab,et Sa talle veel rõõmsalt naerataksid ka.
Ja siis mingi sipelgas avaldas oma arvamust arheoloog Mauri kohta.
Ehki ma ise Maurit väga hästi ei tunne, kuid seda ma ülen, et mingisugune sipelgas talle näost näkku küll nälkjas ei ütleks.
Sipelgas kirjutas:Olen ka lugenud selle mehe kommentaare, äärmiselt vastik nälkjas, käed hakkavad sügelema. Kindlasti pole ta MK töötaja, minu kokkupuude nendega oli meeldiva alatooniga, see sell situb kõik täis ja siis läheb kaugemalt näpuga näitama. Küsimustele ei vasta ja pritsib muutkui tatti. Rikub suhteid MK ja hobidetektoristide vahel....huvitav kus siin tema kasu on? Kommentaarid olid tal vist milnetis kui ma ei eksi.
Vot sellised toredad seltsimehed siis sõdivad oma õiguste eest. Edu teile!
Viimati muutis Nibelungen, 13 Juun, 2009 23:14, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
medal
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas medal »

Olgem vaoshoitud. Me ei soovi ju ka selle teema sulgemist.
Nibelungen
Liige
Kontakt:

medal kirjutas:Olgem vaoshoitud. Me ei soovi ju ka selle teema sulgemist.
Tsiteerides Nõmmeraadio ühte häälekandjat: "sõnavabaduse ülim tipp on see kui enam polegi millesti rääkida"
Kasutaja avatar
ugandiklubi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ugandiklubi »

:wink: Kõvad mehed siin jutustama ,aga samal ajal rüüstavad idas paljud rahulikult ja keegi ei puutu neid .
Nibelungen
Liige
Kontakt:

ugandiklubi kirjutas::wink: Kõvad mehed siin jutustama ,aga samal ajal rüüstavad idas paljud rahulikult ja keegi ei puutu neid .
Jah olen kursis sellega, mis toimub idas, kuid mina olen läänes ja mina ei pea kedagi puudutama.
Aga jah tüüpiline on ennast natuke puudutatuna tundes suunata käsi sinna, kus on hullem.
Westland
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Westland »

Arheoloog kirjutas:
OveT. kirjutas: Nagu ma aru saan, kiidab kasutaja Arheoloog seaduserikkumise heaks.
Vastupidi OveT!...aga detektoristid peavad täitma samuti seadusi :!: ...

Muinsuskaitseseaduse § 32. Leidja kohustused

(1) Käesoleva seaduse § 30 lõikes 1 nimetatud asja leidja on kohustatud säilitama leiukoha muutumatul kujul ning leiust viivitamata teatama Muinsuskaitseametile või valla- või linnavalitsusele. Leidjal on õigus jääda anonüümseks.

(2) Leitud asi tuleb kuni Muinsuskaitseametile üleandmiseni jätta leiukohta. Leitud asja võib leiukohast eemaldada ainult juhul, kui tekib oht asja säilimisele. Seda ei tohi puhastamise, haljastamise, murdmise või muul teel rikkuda ega selle üksikuid osi üksteisest eemaldada.

Laias laastus pooltel juhtumitel eksitakse detektoristide poolt seaduste vastu...
Kuidas kommenteerid järgmist näidet
http://www.epl.ee/artikkel/250878
Keegi Nikolai Jerahtin leidis rannast pronkskirve,tassis selle koju ja tunnustuseks seaduserikkumise eest sai veel leiutasu ka.
Siga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siga »

Härra Niebelungen, kas ma saan Teie väitest õieti aru, kui te ütlete, et kõnealusele seadusekuulekale kodanikule on täiesti paras, et tema õigusi millekski ei peeta- pelgalt põhjendusel, et ta kuulub ühte foorumisse temale tundmatute isikutega, kellede jutt teile ei sobi?
Julgeksin meenutada, et kuulute ka ise nimetatud foorumisse. Seega- Teie loogika kohaselt ei ole ka Teie õigused ja vabadused küünemustagi väärt- Teie enese poolt kaalukateks peetud põhjustel.
Nibelungen
Liige
Kontakt:

Siga kirjutas:Härra Niebelungen, kas ma saan Teie väitest õieti aru, kui te ütlete, et kõnealusele seadusekuulekale kodanikule on täiesti paras, et tema õigusi millekski ei peeta- pelgalt põhjendusel, et ta kuulub ühte foorumisse temale tundmatute isikutega, kellede jutt teile ei sobi?
Julgeksin meenutada, et kuulute ka ise nimetatud foorumisse. Seega- Teie loogika kohaselt ei ole ka Teie õigused ja vabadused küünemustagi väärt- Teie enese poolt kaalukateks peetud põhjustel.
Ei!
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline