Kuna foorumile nii omaselt on teema nihkunud alguses tõstatatult igavikulisele AK4 sarjamisele, siis võtan isegi mõnuga sõna.
Mulle see relv ei meeldi ja ei hakka ka kunagi meeldima. Põhjusi on mitmeid ja nad on eelkõnelejate poolt ka kenasti nimetatud. Rõhutaksin veel seda eesnahkset rihma, millest õigupoolest ilma viisaka teibituuninguta mingit tolku polnud, jubedasti ära kulunud ja tõrkuvaid salvesid ja minu käes olnud relva üldist kõverust, mis pani kohati luku nii armsalt kiiluma. Muidugi ei oleks salved kulunud ja aer vibus kui nad oleks kasutamata. Kuid ka uuena ei sooviks antud isendit endale selga, kuna pikast kandmisest tekib päris korralik valu.
Pläralära selle ümber kuidas 7,62 korjab kaugemalt ja graatsilisemalt on mõttetu. II MS on minevik ja mingit laskepesades konutamist nagu EKVs SBK ajal drillitakse ei tule. Vaja on reaalselt suuremat kogust moona korraga salve ja kaasa, sest asjassepühendatud peaks teadma üsna hästi kui kiirelt lõpeb otsa moon 20ses salves näiteks jao rünnaku harjutamisel ja mis keberniit hakkab pihta kui neid magasine muudkui vahetama peab. Ja seletage nüüd jah, et meie jao rünnak näeb välja niimoodi, et peale me ei lähegi vaid valame 300m pealt igale liberaatorile ühe oa otsmikku ja tehtud.
Lisaks ei ole mõtet seletada 7,62ga soomuki ründamisest. Iga asja jaoks on oma vahendid ja meil kuuldavasti ja pildi järgi isegi olemas. Töötage välja uus konseptsioon ja istutage igasse jakku 105mm kahur, noid peaks rõõmsalt üle olema. Siis oleksime tõeliselt võitmatud, just nagu see jänki soolosõdur selles virtsamaigulises propagandaooperis, mille keegi paar lehekülge eespool postitas.
Galilid võetakse Harju malevalt ära?
Sõjakooli värskete nooremleitnantite kohta veel niipalju, et nemad käivad AK4 propagandaga kokku nagu aamen kirikuga. Täiesti tunda on, et inimestele on kolm aastat koolis püha mantrat sisse taotud, mida nad pärast ise edasi kordavad, sest NII ON. 7,62 on über alles ja teie relvad tõrguvad, sest te ei nühi neid piisava hoole ja armastusega ja igasuguse kulumise vastu aitab tegelikult veel korralikum nühkimine. Paar tundi on veel meelde jäänud, kus seletati, et jahjah, meie väel tanke pole aga potensiaalsel vaenlasel on jõhkralt palju, aga noh pole hullu kuna meil on ilgelt vinged vigurid nende tankide vastu, mistõttu meil tegelikult polegi üldse endal tanke vaja. Ja siis tuli sujuv jutt m52b´st, m5´st jne.
Another bites the dust
Jajah. See viimane postitus küll tõsi. Olen ka tähele pannud.
KVÜÕA-s asub mingi kummaline riigivastane instruktorite või kasvatajate rakuke, kes tambib kadettidele vast iga nädal, et soomustehnika (eriti tank) on elu saast ja AK-4 on maailma päike. Eks kitsama silmaringi või väiksema elukogemusega hakkab taoline jutt paremini külge ka. Veel totakam on, et need tegelased peale ** saamist omakorda hakkavad seda korrutama rohelisele ajateenijale, kellel on suuremgi kalduvus seda "õpetust" uskuma jääda. Mul on läinud ikka omajagu vaba aega ja vaeva, et alluvaid ringi veenda.
Siiski ei ole kõik Sõjakoolist tulnud ohvitserid nende õpetlaste (ei tea, mitu neid võib seal olla?) jüngrid. On ka oma peaga mõtlevaid noori ohvitsere. Aga iseenesest kahju, et selline skeem Riia mäel toimib.
KVÜÕA-s asub mingi kummaline riigivastane instruktorite või kasvatajate rakuke, kes tambib kadettidele vast iga nädal, et soomustehnika (eriti tank) on elu saast ja AK-4 on maailma päike. Eks kitsama silmaringi või väiksema elukogemusega hakkab taoline jutt paremini külge ka. Veel totakam on, et need tegelased peale ** saamist omakorda hakkavad seda korrutama rohelisele ajateenijale, kellel on suuremgi kalduvus seda "õpetust" uskuma jääda. Mul on läinud ikka omajagu vaba aega ja vaeva, et alluvaid ringi veenda.
Siiski ei ole kõik Sõjakoolist tulnud ohvitserid nende õpetlaste (ei tea, mitu neid võib seal olla?) jüngrid. On ka oma peaga mõtlevaid noori ohvitsere. Aga iseenesest kahju, et selline skeem Riia mäel toimib.
Kas Kaitseväel relvade remondi töökoda pole? Või koostöö partnerit ettevõtet, mis lagunenud relvi parandaks. Äkki aitaks, kui uued rauad panna aerudele. Uute salved tarvis kannatab panna masina neid välja taguma, kuskile nurka. Pikemas perspekttivis(või ka lühemas tegelt) võiks sebida mõne korralikuma püssi litsentsi ja neid ise toota. Oleks vähemalt tukid tasemel ja ühest süsteemist.
wolfgang
Seda kõike on foorumis korduvalt pakutud. Ja ega minagi aru saa, miks ei võiks osta näiteks Tavori vms litsentsi ja neid endale ning müügiks vorpida. Kui see on kallis siis võtku mõni Kalashnikovi baasil, näiteks soomlane või juut. Ja ega venelaste uuema otsa Kalashnikovidel kah midagi häda pole, AK-102 näituseks.
Ka olen ma üsna kindel, et kui teha NATO -s juttu meie vaesusest ning plaanist seetõttu Kalashnikovi litsents soetada siis pakutaks meile ka mõistlikke käsirelvi, kohe erilise sõbrahinnaga. Miks ei küsita ... pole aimugi, ju pole arunatukest. Lisaks oleks AK4 täisuuenduse komplekti eest ju uue relva saanud.
Plekksalvi pole kah mõtet vorpida, ikka plastist. Ise vähemlt otsin AK4 -le plastist salvi, kuskilt jäi kõrva, et türklased vms olla neid tegema hakanud.
Kurvastuseks kaldun ma aga arvama, et lootus oma käega katsuda uut käsirelva nö laiatarbekaubana, tekib mul Kaitseliidus siis kui olen juba jupp aega pensionil, sinna aga pea 30 aastat aega veel. Seda muidugi vaid juhul kui Eesti riik seni seisab.
Seda kõike on foorumis korduvalt pakutud. Ja ega minagi aru saa, miks ei võiks osta näiteks Tavori vms litsentsi ja neid endale ning müügiks vorpida. Kui see on kallis siis võtku mõni Kalashnikovi baasil, näiteks soomlane või juut. Ja ega venelaste uuema otsa Kalashnikovidel kah midagi häda pole, AK-102 näituseks.
Ka olen ma üsna kindel, et kui teha NATO -s juttu meie vaesusest ning plaanist seetõttu Kalashnikovi litsents soetada siis pakutaks meile ka mõistlikke käsirelvi, kohe erilise sõbrahinnaga. Miks ei küsita ... pole aimugi, ju pole arunatukest. Lisaks oleks AK4 täisuuenduse komplekti eest ju uue relva saanud.
Plekksalvi pole kah mõtet vorpida, ikka plastist. Ise vähemlt otsin AK4 -le plastist salvi, kuskilt jäi kõrva, et türklased vms olla neid tegema hakanud.
Kurvastuseks kaldun ma aga arvama, et lootus oma käega katsuda uut käsirelva nö laiatarbekaubana, tekib mul Kaitseliidus siis kui olen juba jupp aega pensionil, sinna aga pea 30 aastat aega veel. Seda muidugi vaid juhul kui Eesti riik seni seisab.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline