Minu emapoolne vanaisa oli pärit Petseri lähedalt Setumaalt ja ka tema nimi oli Feodor. Tundub, et Feodori näol on tegemist venepärase Fjodori "eestindamisega".Kapral Karu kirjutas:Mandrirahva jaoks harjumatu mehenimi Feodor oli omal ajal Saare- ja Hiiumaal üsna levinud nimeks ja selle "eestikeelne" vaste on Teodor.
A.Rüütli sõjaväeteenistus???
Viimati muutis Troll, 23 Apr, 2009 16:55, muudetud 1 kord kokku.
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Feodor on õigeusu kiriku nn. "ristimisnimi" (крёстное või крестильное имя). Ristimisnimi võetakse kirikalendrist (святцы); ning valida saab ainult pühakute nimedest. Kõik õigeusu pühakud on Feodorid, Fjodoreid ei ole.Tundub, et Feodori näol on tegemist venepärase Fjodori "eestindamisega"
Greeka Θεόδωρος vene traditsiooni järgi transkribeeritakse nii, nagu Θ hääldati Bütsantias -- Feodor(os). Lääne traditsiooni järgi Θ transkribeeritkse Th-na: Theodor(us).
Fjodor on aga vene nö tsiviilnimi.
Oot aga palju neid kaitseingleid pidi Arnold poisil olemagi 20 või nii?Arnold kirjutas:Asjakohane täpsustus, aga ma ei imestaks üldse, kui nüüd keegi hakkaks minu nimekaimu õigeusu pühaku järglaseks pidama
Teab keegi pakkuda, mis märk Arnoldil rinnas on?
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Arnold Rüütel puhkab igavest und Helsinkis Malmi kangelaskalmistul,langenud -Soome vabaduse ja Eesti au eest.Seal on maetud ka Jalkala plahvatuse ohvrid,42 eestlast.
http://nagi.ee/photos/photo_sizes.php?i ... _id=122145 (paremal ülal)
http://nagi.ee/photos/photo_sizes.php?i ... _id=122145 (paremal ülal)
Parem peenike peos, kui punalipp katusel!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist