Just nimelt põhimõttes.Ma ei kaitse ühtegi pätti aga minu põhimõtete juurde ei kuulu seadusevastane isikute tuvastamine,detektorite purustamine,põllul ''lõuga sõitmine'' või jumal hoidku LeBoni pakutud mõrv!Elame ikkagi demokraatlikus õigusriigis,mille seaduste täitmist on volitatud kontrollima teatud ametkonnad.Riiklik kohus on minu jaoks prioriteet,mitte Sinu poolt kultiveeritav omakohus.Sinu postitustest loen,et oled vägagi kursis mitmete rahapadade leidmistega.Mida oled isiklikult ette võtnud,et seda seltskonda tabada?Kas kirjutasid politseile avalduse?Samas ei lepi ma olukorraga,kui mustal turul pakutakse münte,Leimus hindab need ,härra rahajõmm köhib papi välja ja suurema osa riigile kinkimisega omandab õiguse väärtuslikumad oma kogusse jätta..Asi on põhimõttes
Teemakohast
Soovitaksid? Vaevalt küll, vähemasti ei taha Te neid nimesid siin avalikuse ees küll kuulda...Äkki siiski, kuid ärge lootkegi "juristihärra", et ma kuidagimoodi siin libastun...Siga kirjutas:Mina soovitaksin Sul küll nimesid nimetada...

Käed eemale muinaspärandist!!!
Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Millised need ''paremad palad''olid?Nagu aru saan on Sul täielik ülevaade esialgsest kogusest ja kooslusest.See ju spekulatsioon stiilis ''Aga näita nüüd sõbrake,kust sa selle sõle tegelikult leidsid?''Usaldad Sa üldse kedagi peale iseenda?Usaldus muuseas on kahepoolne asjandus,üldistav usaldamatus grupi inimeste vastu aga pöördub lähtepunkti tagasi.See oleks siis detektoristide poolt vaadatuna.Esimeste näol pean silmas seltsimehi, kes esemed leiukohast teadlikult eemaldavad, puhastavad, konserveerivad, jätavad endale "paremad palad"...
Viimati muutis Westland, 08 Juul, 2009 12:02, muudetud 1 kord kokku.
Westland! Nii nagu arstitädi või -onu saab operatsiooni käigus aru, et maks või põrn on eemaldatud, oskab ka numismaatik 110% tõenäosusega väita, et konkreetsest aardest on eemaldatud need ja need mündisordid.Westland kirjutas:Millised need ''paremad palad''olid?Nagu aru saan on Sul täielik ülevaade esialgsest kogusest ja kooslusest.See ju spekulatsioon stiilis ''Aga näita nüüd sõbrake,kust sa selle sõle tegelikult leidsid?''Usaldad Sa üldse kedagi peale iseenda?Esimeste näol pean silmas seltsimehi, kes esemed leiukohast teadlikult eemaldavad, puhastavad, konserveerivad, jätavad endale "paremad palad"...
P.S. Lisaks ei suuda üks seltsimees "linna peal" oma suud kohe kuidagi kinni hoida...
Pean Sind paraku kurvastama, kuna ka kõik teised Eesti numismaatikud kinnitaksid minu poolt öeldut. Tõsi, mõnede perioodide puhul on tõesti võimalik müntide "kõrvale panemist" üksnes kahtlustada, kuid konkreetsel juhtumil on tegemist Vana-Liivimaa keskajaga...Westland kirjutas:Sa võid seda ju kahtlustada aga väita...Mina ei võtaks endale sellist vastutust.
Tänu ühe mehe (Mihhail Nemirovitš-Dantšenko) elutööle, oleme me Eestis ühe meetodi osas kogu Euroopas selgelt esirinnas. Ei pea siinkohal silmas mingeid suhtelisusel põhinevaid statistilisi meetodeid, vaid jutt käib nn. Templikriitilisest meetodist - rahade võrdlemine vermimiseks kasutatud münditemplite alusel. See võimaldab näiteks kindlaks teha münditemplite tarvitamise, st. rahade löömise suhtelise järgnevuse, mis on eriti oluline, kui müntidel puuduvad aastaarvud. Samuti lubab nimetatud lähenemisviis täpsemalt määratleda mingi rahapaja toodangut, eristada seda kusagil mujal valmistatud nn. järelmüntidest, jälgida meistrite siirdumist ühest müntlast teise jne. Miks on see nii oluline? Asi on selles, et kuni 16. sajandini puuduvad vanadel müntidel aastaarvud ning neid täpsemalt dateerida on peaaegu võimatu. Siin tulebki appi nn. templikriitiline meetod, millega mündid pannakse suhtelisse ajaritta nende löömiseks kasutatud münditemplite järgi. Kui sinna lisada veel ajalooline taust, saame kindlamad pidepunktid ka rahade absoluutse vermimisaja määramiseks. Just sellisel meetodil on Nemirovitš-Dantšenko üles ehitanud meetrite viisi templikette. Tegelikult on nõnda kaardistatud kogu Eesti keskaegne mündimaastik!!!
Nii et jutt, et me ei suuda Vana-Liivimaa keskaegsete mündiaarete puhul kindlaks teha selle sisu osalist vargust, ei kannata siinkohal kriitikat...
Lihtne küsimus. Teada on, et Hüüru aare paljastus osaliselt ja esmaselt 1970 aastate keskpaiku maaparandustööde käigus. Kui palju ja milliseid verminguid jagasid omavahel traktoristid? Mina tean, sest vestlesin leidjaga.
Nii et kui paljuks spetsialist kadu hindab? Mulle pole teadmata ka see, mis toimus leiukohas hiljem kündidejärgselt. Ütled ehk ka selle, minule teadmata numbri?
Nii et kui paljuks spetsialist kadu hindab? Mulle pole teadmata ka see, mis toimus leiukohas hiljem kündidejärgselt. Ütled ehk ka selle, minule teadmata numbri?
- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
Põhiseadust austan mina ka ja küllap usaldan enamasti kohtuki, ent kumbki nendest ei tähenda, nagu oleksid kohtulahendid õiglased ka moraalses plaanis. Et kui pätt end osavate ahvukaatide ja ohtra papiga õlitamise tõttu pääle kohut vaba ja ausa mehena saab esitleda, ei ole midagi muud, kui kurb.Westland kirjutas:Mina usaldan Eesti kohut ja austan põhiseadust,seega mainit isikutele pretensioone pole.
Гив Ми Мани
Kumbast Hüüru aardest nüüd jutt käib, kas sellest, mis osaliselt muuseumikogudesse jõudis või tollest teisest, mis täielikult "haihtus"?....Siga kirjutas:Lihtne küsimus. Teada on, et Hüüru aare paljastus osaliselt ja esmaselt 1970 aastate keskpaiku maaparandustööde käigus.
- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
Vehepalaks veel vähe idarahvaste tegemisi. Ilmselt enamusele venkude foorumiga kursis olijaile tuttav ehe nüüd saadaval lätlaste maal: http://www.kladoiskatel.care.lv/viewtop ... 833#369833
Гив Ми Мани
"Money talks, bullshit walks"gnadenlose kirjutas: Põhiseadust austan mina ka ja küllap usaldan enamasti kohtuki, ent kumbki nendest ei tähenda, nagu oleksid kohtulahendid õiglased ka moraalses plaanis. Et kui pätt end osavate ahvukaatide ja ohtra papiga õlitamise tõttu pääle kohut vaba ja ausa mehena saab esitleda, ei ole midagi muud, kui kurb.

Mure muinsuste ja muude väärtuste pärast on igati positiivne, kuid see ei õigusta siin esinevat inimeste füüsilise (koguni relvaga) ründamise propageerimist, olgu see inimene või viimane jätis. Maailma võimsaima riigi president langes teatavasti hiljuti kriitika alla, kuna oli tapnud kärbse. "Siadus on siadus" ja selle järgi peab tegutsema. Kui seadus on halb, tuleb taotleda selle muutmist. Ja teistest seadustest kõrgem on tõesti vaid Põhiseadus.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline