Kui leian otsingutel inimsäilmed ...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
tõnuv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tõnuv »

Kuna viimane kuu möödunud Sääre ajalootoa päästmise tähe all on Salmelt leitud kontmehed juba unustusse vajunud.Et päris arheoloogidel olid käed ülejõe laeva kaevamisega tööd täis pöörduti Saaremaa Muinsuskaitse Seltsi poole abipalvega kontmehed välja kaevata. Muidu oleks Salme alevik pidanud talvele vastu minema ilma tänavavalgustuseta.Taaskord olid tublid töömehed kaablikraavist leitud kolba ja osa luid kokku korjanud. Pärast pinnase eemaldamist oli luustiku ümber tume kiht selgelt näha.Seega ilmselt pole tegu ühishauaga.Meie juhendajaks määratud Mauri Kiudsoo mündidetektor andis head signaali, mis aga hiljem siiski saksa mundrinööpideks osutusid.Vahepeal käisid hirmunud arheoloogid vaatamas ega mõnd odaotsa välja ei tule.Esimesel mehel oli pea Kuressaare suunas ja jalad püsti. Vasak käsi oli täiesti ebaloomulikus asendis.Saapaid mehel jalas ei olnud küll aga leidsime natuke rohelist riiet ja hõbetraadid, mida Arnold arvas paguni olevat.Mehel olid hambad plommitud nii et ju ta oli juba vanem mees.
Kaevandi sügavus oli kusagil meeter ja 10 sendimeetrit.Nagu öeldud oli kolp juba läinud ja mehel paljad jalad püsti.

Siis läks asi põnevamaks, sest luu mida ma algul paremaks käeks pidasin kõrval oli veel teine samasugune luu.Samuti tuli pinnasest välja nailonkott varbaluudega.Ilmselt oli tegu kunstmaterjalist sokijäänusega, mis 60 aastaga pole ära lagunenud. Kui siis Indrek veel saapasääre kohalt saksa kaika päevavalgele tõi oli selge, et maa sees on veel vähemalt üks kontmees.Kuna hakkas hämarduma ajasime augule mulla peale ja jätkasime järgmisel hommikul.

Teisel päeval eemaldasime jällegi pinnase, aga kuna mees nr 2 oli maetud istudes virutasin vaesekesele labidaga mööda pead. Seejärel ettevaatlikult väljapuhastatud luustik kuulus hammaste järgi noorele mehele. Seljas polnud tal peale ihupesu midagi. Sellele viitasid plastist ja tinast nööbid. Kuidas see kaigas ilma saabasteta mehe sääreluu kõrvale sattus jääb samuti arusaamatuks.Liivapinnases oli selgelt näha kaarjalt tõusev serv, millega saab seletada luustiku püstist asendit.Kas tegu oli mürsuaugu või maantekraaviga pole selge.Tõenäoliselt sattus mürsk maanteekraavi kuhu siis kohalikud laibad viskasid ja natuke mulda peale ajasid.Millal laibad paljaks tehti jäägu asjaosaliste südametunnistuse peale.Külajuttude järgi käidud vahetult pärast sõda Sõrvest nänni toomas kaugemaltki.

Kahjuks ei olnud meestel kaasas kaelamärke ega ka isiklikke esemeid. Lisaks granaadile tuli välja saksa vindi läbilastud kest ja täis vene vińdi padrun.Ohtlikud asjad sai päästeametile üle antud. Luustikud peaks olema tänaseks Arnoldi käes. Vähemalt võtsid laevaarheoloogid need endaga kaasa. Ilmselt võib antud piirkonnas veel luustikke olla, sest meie tegevus piirdus ju vaid ettekaevatud kaablikraavi alaga.
mart69x
Liige

Kui leian otsingutel inimsäilmed ...

Postitus Postitas mart69x »

Arusaamatuks on foorumit lugedesjäänud, et kui leian metsast saksa kontmehe, et kumma tegelase ma siis kohale pean kutsuma kas Arnold Undi või Ville Drevingu. Mõlemad nagu tegelevad seaduslikult sõdurite säilmete ümber matmisega ning saksa sõjahaudadega jne... Või on asi siis samasugune nagu Eesti prügimajanduses, et ise vaatan kumba eelistan kas Ragn Sellsi või Cleanway , et kummal paremad tingimused jne...
Kasutaja avatar
desert eagle
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas desert eagle »

Ville ei tegele enam selle tööga.Nii et kui leiad teata Arnoldile.
Kasutaja avatar
gvardimatros
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gvardimatros »

juhul kui kontmehe isikut on võimalik tuvastada
mis siis saab, kas saksamaalt antakse leiutasu kah 8)

olen võhik sellel alal selle pärast küsingi
Baltiiski merejalaväe brigaad - huvitavalt raisatud aeg DMB 90
mart69x
Liige

ikka saad. 50% väärtusest kui sa teda luudetektoriga ei otsinud ja nii kui lõhna tundsid siis kohe jooksu panid jne...
Kasutaja avatar
Abramis
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Abramis »

Seidlas vestlesin hiljuti ühe vene keelt rääkiva noormehega, kelle nimi on Dmitri Tihhonov ja kes väitis, et nimelt temal olla ainukesena Eestis seadustatud õigus tegelda saksa sõdurite säilmete ümbermatmisega. Ta rääkis, et enne teda olnud see õigus Drevingul ja ühel saksa perekonnanime kuid vene eesnimega isikul.

Nimetatud Dimitri Tihhonovi nimekaardile on tegevusalana kirjutatud; Military costumes adviser, mis peaks siis tähendama sõjaväeriietuse asjatundja.

Mida kostate?
http://www.oldschool.ee

"He also serves, who only stands and waits!"
The New Testament
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gnadenlose »

Abramis kirjutas:Seidlas vestlesin hiljuti ühe vene keelt rääkiva noormehega, kelle nimi on Dmitri Tihhonov ja kes väitis, et nimelt temal olla ainukesena Eestis seadustatud õigus tegelda saksa sõdurite säilmete ümbermatmisega. Ta rääkis, et enne teda olnud see õigus Drevingul ja ühel saksa perekonnanime kuid vene eesnimega isikul.

Nimetatud Dimitri Tihhonovi nimekaardile on tegevusalana kirjutatud; Military costumes adviser, mis peaks siis tähendama sõjaväeriietuse asjatundja.

Mida kostate?
Dimat tunnen, aga see jutt tema õigusest tuleb mulle üllatusena.
Гив Ми Мани
pahkel73
Liige
Kontakt:

.

Postitus Postitas pahkel73 »

ME OLEME UNT ARNOLDIGA ASJU AJANUD JA PÄRIS LADUSALT OLEME KONDIONUDEST LAHTI SAANUD JA LOODAN ET KA EDASPIDI MEELDIVALE KOOSTÖÖLE.
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gnadenlose »

gnadenlose kirjutas:
Abramis kirjutas:Seidlas vestlesin hiljuti ühe vene keelt rääkiva noormehega, kelle nimi on Dmitri Tihhonov....
Ahjaa, nii palju, kui ma olen aru saanud, on tema peamine toimetamine pigem see: http://www.aboutww2militaria.com/ Kaupa soovitan temaga küll teha, mina olen alati rõemu tundnud!
Гив Ми Мани
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Kuulge mehed! Ma olen täna tiba võtnud ja ei hakka teiesuguste idiootidega siin ja praegu jahuma - oodake hommukuni! Ma tii teist kontmehe´, kes inämb ulle jutte umast lollist pääkolost välla ei aa´! :twisted:
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Re: Kui leian saksa kontmehe

Postitus Postitas Arheoloog »

mart69x kirjutas:...kui leian metsast saksa kontmehe...
...siis informeerima sellest Eesti Vabariigi Kaitseministeeriumit.
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Abramise jutt on on esimese järgu tähelepanu vääriv! Mingi kõlakas jõudis minuni ka paar päeva tagasi ja ma ei saanud seda kontrollida - mis on sitt mis sitt, sest meie riigis on sellised lepingud avalik teave. Luban teile poole nädala jooksul täielise ülevaate anda - Diimadele teeme tuule alla! :lol:
mart69x
Liige

gnadenlose kirjutas:
gnadenlose kirjutas:
Abramis kirjutas:Seidlas vestlesin hiljuti ühe vene keelt rääkiva noormehega, kelle nimi on Dmitri Tihhonov....
Ahjaa, nii palju, kui ma olen aru saanud, on tema peamine toimetamine pigem see: http://www.aboutww2militaria.com/ Kaupa soovitan temaga küll teha, mina olen alati rõemu tundnud!
sinu antud lingil maksab üks ss kiivrike 8500 EURi :shock: :shock: :shock:
mart69x
Liige

Arnold kirjutas:Kuulge mehed! Ma olen täna tiba võtnud ja ei hakka teiesuguste idiootidega siin ja praegu jahuma - oodake hommukuni! Ma tii teist kontmehe´, kes inämb ulle jutte umast lollist pääkolost välla ei aa´! :twisted:
Põdder
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline