Ehitusväed

Väeosadest, nende ajaloost ja traditsioonidest. Nii Eestist kui välismaalt.
dude
Liige
Kontakt:

Arnoldile...

Postitus Postitas dude »

ma ei tea Arnold, kas sa oled siin rääkinud ka oma dispatist lähemalt, aga kas võiksid avaldada, mille eest sa said selle 3 aastat ja kui ei taha rääkida, siis olla las... 8)
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Minusuguste nimeks oli DB-s "fara" e. latern. Liiklusavarii, kurva lõpuga.
dude
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas dude »

selge pilt, et siis liiklusõnnetus...

kas see tähendas seda, et kui olid oma aastad ´´ära istunud´´, saadeti lõpuni jäänud teenimata aega, kuhugi veel ärateenima...?
Arnold
Liige
Kontakt:

Ma olin oma aja juba ära teeninud, kui tähelepanelikult loed! Üldiselt oli praktika selline, et pool aastat ja vähem teenida jäänud mehed, kui ennetähtaegselt vabastati, siis said kohe koju. Aasta ja vähem teeninud pidid oma väeossa naasma.
Janka
Liige

Postitus Postitas Janka »

Autolaksu aimasin minagi, aga es tihanu küsta.
A seda küsin küll, et kas dispatis tegutsesid lõpuni või lasti varem tulema?

Tegelikult võiksid Sa, Arnold, teha eraldi nurga dispatiajast, sest oled vist ainus, kes seal n.ö. "päriselt sees" olnud. Punaste BB-pagunitega püssimehi on vist isegi siit foorumist läbi lipsanud, aga teist poolt pole keegi kunagi valgustanud.
Noh, kui tuju ja viitsimist ükspäev on...
[i]Last thing I remember, I was Running for the door
I had to find the passage back To the place I was before
"Relax", said the night man, "We are programmed to receive.
You can check-out any time you like, But you can never leave!"[/i]
Arnold
Liige
Kontakt:

Eks tuleb teha, ajalugu peab talletama!
Nagu dokustaadil lugeda - uslovno dosrotsno ehk siis enne tähtaega (1,5 aastat)
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Ehitusvägede teema juurde tagasi tulles oli neid väeosi Tallinnas Rahumäe teel koguni kaks.
Üks suurem oli sisevägede polgu (praegune politseimaja) ja piirivalvesalga (praegune Vahipataljon) vahel. See tänavaga risti olev hoone.
Teine oli piirivalve ehitusrood, Asus piirivalvesalga kõrval kesklinna pool. Nagu piirivalvele kohane, polnud seal ainsatki kohtulikult karistatud või keskhariduseta ajateenijat, samuti lõunamaa poegi. Sinna toodi küll üle kordonites patustanuid, kuid "määrustikuväliste suhete" jaoks seal soodsat pinnast polnud. Ikka inimesed määrasid väeosas valitseva õhkkonna, mitte see, mis väeosaga tegu oli.
Himik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Himik »

http://www.slusili-baikonuru.ru/read.php?3,213
Mul praegu pole asja tõlkimisega aega tegeleda, aga lugu on sellest, kuidas stroibat mässas ja möllas Baikonuri kosmodroomil.
ants431
Liige
Kontakt:

Stroibat

Postitus Postitas ants431 »

Mina läksin stroibatti 59 aastal. Minu meelest oli ehitusväeosas ikka keskmiselt kergem elu kui "päris" sõjaväes. Raha saime keskmiselt 10-20 rubla kätte ja sama palju raamatu peale. Võrreldes 3 rublaga oli see ju ikka rohkem 4 kordne summa. Kraanajuhi paberitega sa päris korraliku kuutasu. Põhiliselt ehitasime kohalikus linnas 36 korteriga maju. Üks pioneeride laager sai ka valmis. Esimesel aastal oli väeosas 4 roodus 5-st ainult eestlased ja eestist pärit venelaed.
Millel põhinevad kommentaarid, et see oli "viimane" koht? Võimalik, et põhjakiht koondati kusagile teise väeossa.
Kasutaja avatar
gvardimatros
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gvardimatros »

Baltiiskis oli stroibatis palju eestlasi, kas keegi on järsku siin foorumis kah
1988-1990 aastakäigust 8)
Baltiiski merejalaväe brigaad - huvitavalt raisatud aeg DMB 90
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline