Ma arvan, et võtan selle julguse ja alustan lausa uut teemat pabermudelitele.
Kuna paistab, et väike huvi on nende vastu tekkinud. Ise olen harjutanud paar kuud erinevate mudelite peal. Enamus on olnud lennukid. Kui keegi tahab algust teha siis saab ka minu käest siis kõige lihtsama stuka kavandi.
Siia teemasse võiks siis panna küsimusi ja mõtteid kuidas saada kõige parem tulemus.
Ise kasutan liimideks PVA, UHU, super liimi ja pulgaliimi.
PVA'ga on oht muidugi paberi venimisele. Aga selleeest liimib ikka super hästi
Kes alustab ehitamist on hea omada õhukest metall joonlauda murdmiseks ja lõikamiseks. Siis peenikest nürida servaga metallorki enne murdmist soonte sisse vajutamiseks ( siis kergem ja täpsem see murdmine)
Pabermudelid
Mudeli detailide väljalõikamisel tuleks jälgida, et lõigatakse must joon pooleks sest kui lõigata väljaspoolt joont tekkib oht, et keredetail (eriti lennukitel) jääb lühikeseks, kui jälle palju seest poolt siis aga pikaks. No ja tööriistad on enamvähem samad mis plastikul (pintsetid erinevad, traadi lõikamiseks lõiketangid, erinevad liimid (PVA ainult väikestele detailidel), hambaorgid. erinevad heinakõrred (antennid, kuulipilduja torud jne.). No ja eks kõik kujuneb aegade jooksul ja kogemustega välja. Eriline maiuspala on kindlasti aga tankide käiguosa ja eraldi lülidest roomikud
. Aga mudelite rohkus ja variatsioonid on kordi suuremad plastikust. Nii et jõudu ja pealehakkamist kõigile paberifännidele! 

-
- Liige
- Kontakt:
Tegemist I 16 lennukiga ostetud umbes aastal 1985-86 kokku sai pandud otse ''karbist'' kasutatud on pahtlit värvi ja suhteliselt head paberit. See esimene näpuharjutus üle 20 aastase vahega. Kokku pandud selle aasta jaanuaris.

See isend on IL-2. Toodang Malay modelarz ajakirjast aastast 1973 originaal paberil (paber väga vilets). cockpit'i klaas läks täiesti nässu. masin pooleldi lakitud kuna lakk sai otsa

See isend on IL-2. Toodang Malay modelarz ajakirjast aastast 1973 originaal paberil (paber väga vilets). cockpit'i klaas läks täiesti nässu. masin pooleldi lakitud kuna lakk sai otsa

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist